måndag 15 april 2024

Ytterligare en måndag avklarad yrkesmässigt.

Nu ska ju bara resten av denna måndag gå emot sitt slut innan tisdagen tar över stafettpinnen vid midnatt, men då sover jag förhoppningsvis...blir nog inga problem med det. 

Fick bli en liten avstickare till vårt utlämningsställe för paket vid hemkomst, frugan kom ner och mötte mig på torget, två paket skulle hämtas, alla med snask, choklad och lite annat.
Hustrun var nämligen godissugen i veckan som var, jaja, så är det ibland, blir väl att provsmaka under kvällen då, perfekt för två diabetiker, verkligen. ;)

Hade ju i stort sett bra värden när jag var på vårdcentralen i fredags, lite högt långtidssocker bara som nu ska botas med lite mer insulin varje kväll.
Att sluta röka, för 75 veckor sedan, har ju sitt pris. ;)
Blodtrycket var i toppskick, kort sagt, inte mycket att klaga på där inte.

Men nu blir det rast och vila resten av denna kväll.

Fru guldkrycka med allt godis i korgen hälsar så gott.

Ta hand om er.

9 kommentarer:

Ell-Pell sa...

Så skönt att allt var bra med proverna. Att sluta röka är alltid en vinst och själv slutade jag för 34 år sedan. Nu skulle jag egentligen sluta med snuset också men det jobbar jag på...

Bra initiativ där av fru Guldkrycka tycker jag för lite gott ska man unna sig :D

Önskar en god måndagskväll!

BP sa...

Stort, stort GRATTIS till dina fina värden vad gäller bodsocker och blodtryck! Ja, även som diabetiker får man väll unna sig lite sött då och då. Det gjorde min man också. Då tog han bara lite stödinsulin som "kompensation".
Det har sina fördelar med en rollator med en stor korg. Då slipper man ju bära paketen. Men jag visste inte att frugan behövde en rollator. Ja, förr eller senare lär vi nog alla behöva använda hjälpmedel... En himla fin bild på Fru Guldkrycka:-)

Anna i Portugal sa...

Vad skönt att dina värden är bra och att det som behöver justeras lätt kan åtgärdas. Att du slutat röka är fantastiskt, det är inte lätt, men så härligt när det är gjort! Grattis igen till det! Ha en fin kväll med lite sött :)

LillaSyster sa...

Grattis till 75 rökfri veckor, bra jobbat! Godis så gott jag åt nyss upp resten av den mörka chokladen med chilismak som var kvar sedan i helgen. Perfekt med en rollator, både för att hålla balans och för att transportera saker. Ha en bra kväll!

Marianne sa...

Grattis till alla de rökfria veckorna och grattis till bra värden. Klart man får unna sej lite godis ibland om man är sugen, och då är det
perfekt att köra hem godiset med rullatorn. Det är en fiffig uppfinning, hjälper en med balans, finns sits att vila på och hjälp att få hem varor.

Sv; Era övriga krya hälsningar verkar ha hjälpt, så de tackar jag för.
Broccoligratäng; 1 lök hacka och stek tillsammans med 250 g delade champinjoner och 150 g bacon, lägg i form och lägg över 300 g förkorta broccolibuketter, häll på äggstanning, delade småtomater och persilja, 175 grader i ugnen 30 -40 minuter. Jag använder inga mejeriprodukter så mun äggstanning var 4 ägg och 2 dl kokosmjölk, sån där 2, 5 dl tetra, salt och peppar.
Ha en skön kväll!

Ingrid sa...

Grattis till 75 rökfria veckor!
Fru Guldkrycka har en promenadkompis hon också ser jag.
Ha en fin fortsättning på veckan!
/Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Grattis till 75 rökfria veckor, bra gjort! Jag har rökt en gång i tiden men nu är det 34 år sen sista blosset och ingen snusning heller.
Grattis till dina fina värden också!
Fin bild på frugan. En rullator är ett jättebra hjälpmedel. Men det har inte passat mig, då jag bröt mig i axel och arm. Tyvärr.
Ät godis, namnam! Ha det gott!

Susjos sa...

Toppen att du varit rökfri så länge! Jag var ingen storrökare när jag slutade för 34 år sedan, men tack vare att jag blev gravid var det enkelt att sluta helt!
Lite godis är aldrig fel, hälsa så gott till Fru Guldkrycka som jag ser njuter i solskenet och har korgen full ;-)

Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Bra gjort med dina 75 rökfria veckor. Ja, ske en sluta så är det ju lika bat att göra det genast.
Grattis också till bra världen när du var på VC.
Och att ta hem lite godis är ju alltid rätt. Fin bild här på fru Guldkrycka.