onsdag 17 april 2024

Ytterligare en onsdag i april 2024.

05.45 väcktes jag som vanligt av min mobiltelefon, fixade kaffe och ett par mackor att ta med till kneget, ja, inte kaffet förstås, det intog vi innan jag lämnade hemmet för att åter ta mig till min arbetsplats.
Är oftast lite småseg innan jag lämnar hemmet, tänker ofta då på hur skönt det skulle vara att stanna hemma, men halvvägs till bussen brukar det iallafall kännas helt ok, bara att bita ihop ju. ;)

Snart är det ju "1 maj", en "röd dag" med ledighet för de flesta av oss, de andra får väl lite extra OB då de arbetar, men jag är alltså ledig såsom alla mina kollegor.

SKÖNT!!!

Insåg efter att ha kollat i kalendariet att vi har mer NP än på fredag, stackars ungar, till och med igår ju. :(

Hustruns paket med grejer för att tillverka nya stearinljus av gamla stumpar hämtade jag igår på utlämningen här, 150 spänn gick det på, prisvärt vid inköp på tradera.

Men nu, ha en fin kväll alla.

10 kommentarer:

LillaSyster sa...

Då får du visa upp de nya ljusen sedan. Bra att du också fick en solig eftermiddag. Ha det bäst!

Marianne sa...

Hur var det nu med de där proven? Det räckte väl att göra de en gång, eller är flera gånger med olika ämnen? Sånt har jag glömt.
Klimatsmart att ta reda på ljusstumpar och göra nya ljus av, och antagligen roligt också, om inte annat så känns det nog bra att tända sina egna ljus.
Ha en fin kväll!

Anki sa...

Mellanbarnbarnet hade visst ett prov idag ... hoppas det gick bra :)
Kul med ljustillverkning - hoppas du visar resultatet vid tillfälle.
Ha nu en fin kväll Micke!

Hannas krypin sa...

O5:45, då är jag uppe och påväg ut till bilen. Det "härliga" med att börja 06:45....Jag kommer jobba första maj. Lite extra OB på en vardag är ju inte dumt.

BP sa...

Ser att ni är väldigt många som stiger upp "mitt i natten". Det har jag som tur är aldrig behövt göra. Jag brukade gå upp mellan klockan sju och halv åtta. Men som kontorsråtta har man ju flextid, vilket lärare inte har. Men på väg till bussen brukade jag vakna till liv, speciellt när det var kallt under vintern.
Den där mojängen att återvinna stearinstumpar är ju ju en väldigt bra idé. Hoppas du vill visa upp de nya stearinljusen.
Ha en fin kväll nu!

wiper sa...

Förstår dig för jag kom själv ihåg då jag var uppe lika tidigt och skulle till arbetet. Skönt att du snart får lite ledigt. Vad kreativt av din fru att tillverka stearinljus av gamla stumpar. Bra med återanvändning

Ha nu en skön torsdag
Hälsning från Malin

Znogge sa...

Visst kändes det segt ibland på morgnarna men när man väl kom iväg så var man liksom på G. Sedan rasslade dagen på av bara farten.

Då får du visa upp era egentillverkad stearinljus när de är klara.

Önskar en god torsdag!

Ditte sa...

Tidig väckning! Men är en uppe och kommer iväg så brukar det ju kännas bättre-
Skönt med en dag ledigt till 1 maj.
Och NP är ju på gång. Och bra att eleverna vet hur de ligger till. Men det vet de kanske redan och lite sent att åtgärda nu. DE jar ju haft några år på sig.
Fint med hustruns paket och att tillverka nya ljus. Kanske visar du vid tillfälle.

Susjos sa...

Min stackars man är också uppe med tuppen när han jobbar, en anledning till varför jag inte jobbar dagtid!
Men men...ska istället iväg och jobba natt den 1 maj!

Spännande med nytillverkning av ljus, hoppas vi får se bilder ;-)

Ha det gott!

Marianne sa...

Så tänkte jag rätt om proven, en gång på år, blev fundersam om det var i de olika änmena.
Av samma anledning undviker jag läkare så långt det går, så nu hade jag samlat ihop till tre olika saker han skulle få titta på.
Den åsnan som slutade på din VC kan gärna få komma och hämta den som jag haft de senaste gångerna på akuten!
Ha det fint