torsdag 30 maj 2024

En torsdag igen, det får väl gå det också.

Bild.
Matte.
Slöjd
No 

Detta var dagens schema inklusive lunch, "min personal" bestående av två lärarinnor innebar att den ena är på stockholmsresan och den andra studieledig.
Men i dessa ämnen är det andra lärare som jag samarbetar med.
Tror det är fem elever allt som allt iom att många är på andra aktiviteter.

Planeringen inför höstterminen är i full gång, nya elever har "överlämnats" till oss ifrån årskurs sex, många många som behöver stöd men alltför få som får det.
Det finns helt enkelt inga pengar inom grundskoleförvaltningen, någonting är fel och det är väl ledningen för grundskoleförvaltningen som får ta på sig det.

Dagens skörd för att förhindra vattenkrig, kände mig nästan som John Lennon där en stund, give peace a chance. ;)

Ha nu en fin afton alla.

8 kommentarer:

Znogge sa...

Ja, det där känner man igen. Oftast är det pengar det handlar om. Min åsikt är att det är bättre att stämma i bäcken än i ån. Det brukar bli billigare faktiskt.
På min gamla skola hade någon en soft airgun med sig och en elev blev träffad. Det genererade en polisanmälan. Så totalt onödigt för alla inblandade.

Önskar en lugn och skön kväll nu!

ibod11 - Ingrid sa...

Jag blir både ledsen och upprörd över prioriteringarna inom skolans värld. Eller kanske snarare över att ekonomin ska vara så snål att alla elever inte kan få den hjälp de behöver och har rätt till. Alla ni som sliter för att ändå stötta och finnas till hands är hjältar. Tack för det.

LillaSyster sa...

Det är ju galet att spara i förskola/skola, våra politiker fattar verkligen inte hur fel de gör.
Bra beslag du gjort, ska du ta hem dem och vattna duvorna på balkongen =) Ha en bra kväll, här blir det bok på verandan.

Anki sa...

Blir inte förvånad ... som så ofta sparas det på fel saker. Bra att du lyckades "mota Olle i grind" ... eller hur man brukar säga.
Önskar dig en fin kväll! I morgon är det fredag!

BP sa...

Det spelar liksom ingen roll längre - skolor, vården och äldreomsorgen är tre områden där det som vanligt saknas pengar. Det har tyvärr alltid varit så och lär tyvärr fortsätta så också.
Fel prioritering? Absolut!!!

Så du/ni har konfiskerat vattenpistoler - hahaha:-) Såg snarlika hos min lokala ICA igår. Det satt röda lappar på pistolerna - rea med andra ord:-)))))

Susjos sa...

Så tragiskt att de spar in på personal..och att det inte finns pengar!
Hörde idag att i barnbarnets förskola är det 17 småbarn i hans grupp ( 1-2 åringar) och bara 3 pedagoger!! Suck säger jag!

Ha en fin kväll, i morgon är det fredag!

Åke sa...

Svgt att det inte finns slantar för vår framtid :( Jag antar att det är för många fallskärmar och några skulle få sitta i skamvrån.

Marianne sa...

Pengarna i ska räcka till mycket, men jag tycker det är fel prioriteringar, att dra ner på barnen som är vår framtid är att bita sej i baken.
Det blir väl lite mysigare stämning med så få elever?
Jaha, håller de fortfarande på med vattenkriget, får de tillbaka vapnen efter terminen?
Jag minns en lärare på högstadiet, som hade en låda med saker som skulle lämnas tillbaka när det blev sommarlov.
Ha en fin avslutning på arbetsveckan!