söndag 14 juli 2024

Andra helgen på semestern 2024.

Final i fotbollen ikväll, spännande verkligen efter ett ganska så avslaget EM enligt mig och många andra, må bästa lag vinna.
Hoppas det kommer mer damfotboll snart, inga primadonnor där inte som ligger kvar på gräset kvidande av spelad smärta, jag längtar verkligen.

Men nu är det ju helg, dags att komma på vad middagen ska bestå av, detta är höljt i dunkel än så länge. ;)

Lite så är det nog, goa gubbar. 
Sådana barnprogram görs väl inte idag, men då jag har dålig koll på barnprogram idag så ska jag väl egentligen inte yttra mig men bananer i pyjamas kan jag vara utan.
Det var bra barnprogram förr iallafall.

Ha nu en fin dag.

12 kommentarer:

wiper sa...

Ja du Kvinnor och tjejer kan också. Det trodde dom inte förr. Dom gubbarna har jag också njutit av i min uppväxt ;)

Ha en skön söndag Micke

Anonym sa...

Här blev det stuvade spenat och torsk till lunch- hade tänkt torsk och äggsås, men sedan hittade jag spenat i frysen. Har mer fisk u frysen så

LillaSyster sa...

Ja, där hoppade kommentaren iväg..... jo- jag har mer fisk i frysen så det får bli äggsås en annan dag. De gubbarna känner jag också väl igen. Har noll koll på dagens barnprogram. Ha en fin söndag!

Ingrid sa...

Kvinnor kan minsann, även om jag aldrig provat på just fotboll, men jag kan ju en massa andra saker i stället.
Ha en trevlig kväll framför tv:n!
/Ingrid

Marianne sa...

De där gubbarna är väl från Mupparna? Dem och de andra karaktärerna har jag skrattat mycket åt. Dagens barnprogram vet jag inte mycket om, men tror de var bättre förr, haha Magnus, Brasse & Eva, Fablernas värld, och det med Hedvig och Ugglan, de var bra.
Fotbollen får vara för min del men just nu sitter jag i bilen och lyssnar på allsvenskan
Ha en fin kväll!

Hannas krypin sa...

Jag såg matchen mellan Sverige och Frankrike i fredags. Vilken skillnad det var jämfört med herrarnas EM. Det är ett annat fokus på spelet och inte på att försöka lura domaren. Håller med om att matcherna varit avslagna. Hoppas på att finalen bjuder upp till riktigt fint spel.

BP sa...

Kul att just du tar upp EM-finalen ikväll. Och jag som trodde att du inte var ett dugg intresserad av fotbollen.
Damfotboll - ja, du såg väl 1-2 förlusten mot Frankrike i fredags, och på tisdags möter Sverige England. En måste-match om man vill gå vidare direkt till EM 2025.
Tjejerna har faktiskt infört det där med "fejkade skador" när det bara är några minuter kvar av matchen. Då brukar en tjej i laget som leder plötsligt bara sätta sig ned på planen, läkarhjälp kommer in, medan laget samlas kring tränarteamet och diskuterar.

Men jag håller med dig - skådespeleriet med att vrida sig i plågor - det är killarna bättre på;-)

Och vem håller du på då?

Jag kommer nog blogga om finalen imorgon - tror jag;-)

ibod11 - Ingrid sa...

Fotboll har jag absolut ingen koll på. Jag vet inte ens vilka som är i final men heja den som vinner :D
Jag har vuxit upp med "Vilse i pannkakan" och efter det kan inget bli värre. Mupparna var absolut ett kul program men mina barn gillade även bananerna i pyjamas. Numera har inte heller jag någon koll men det finns säkert många väldigt pedagogiska program.

Susjos sa...

Finalmatchen pågår nu, må bästa lag vinna!
Middag ikväll ja, vi bjöd lilla familjen som var här på en god vegetarisk pasta med massa grönsaker i, creme fraiche och massa parmesan, blev väldans god.
Mupparna ja, nog minns man dem, älskade Miss Piggy, hade t.o.m en affisch på henne i mitt flickrum, haha!
Nu börjar jag ju se lite barnprogram igen ,då man har barnbarn, Pippi Långstrump gillar Samuel, och jag med!
Ha en fin fotbollskväll!

Stefan sa...

Bästa laget vann igår, även om jag höll på England.
Viktig match för damerna i morgon, tisdag.

Åke sa...

Fotboll är nog inget för män, man ser filmsnuttar ibland hur kvinnor verkligen far ihop och försätter spela trotts att blodet rinner. Män vi män är ju klenare. Det förkom ju en lip sill som avbildade någon i början. Jag såg inte en sekund på denna bollsport. Det finns intressantare program att se på dumburken som tex Dexter, The Bay, Konspirationen, Tyst Vittne eller Vera :) Glad Måndag på dig och starta nu veckan mjukt på semestern ;) Vädret rår vi inte på!

Marianne sa...

Sv, visst hänger det på tillagningen, det är svårt att laga fisk tycket jag, lax, stekt flundra och torsk med äggsås är jag bra på, men för övrigt..tjaa.
Tur det finns kockar som kan ;)
Ha en fin start på veckan!