tisdag 22 oktober 2024

Så är vi två dagar...

 inne i veckan yrkesmässigt och tre dagar kvar att arbeta i grundskoleförvaltningens regi.
Har fått besked om att vi alla inom förvaltningen ska få en julklapp som vi digitalt kan beställa själva, vi får en lista med alternativ vilket de två senaste åren gett oss en gjutjärnspanna och ett litet växthus för vår oas, undrar vad det blir i år?

Julbord blir det också i år, inget jag kommer att gå på, ljudnivån skulle bara förstöra upplevelsen för mig, har ju en hörselskada på ena örat och då blir det som det blir, går jag dit så tar den tio minuter eller högst en kvart tills jag inte hör vad folk säger.
Inget jag beklagar mig över faktiskt trots allt.

Kollade lite på lärarnas höstlov, de ska jobba måndag till onsdag med möten hit och dit tydligen, och jag som tog ledigt hela veckan, vilken tur jag har, hoppas de får det jättetråkigt. ;)
Denna fredag var det dock ingen studiedag som jag trodde, helt ok i min värld.

Ozzy och Zillen hälsar så gott.

Ha det bäst alla.

7 kommentarer:

ibod11 - Ingrid sa...

Slutet på en regi och början på något nytt. Kan kanske bli spännande och förhoppningsvis bra. Hoppas ni hittar något bra att välja bland alla julklappsalternativ. Det känns lite tidigt men det beror kanske just på det där slutet på regin :D
Jag har full förståelse för att du undviker ett stimmigt julbord. Jag skulle göra detsamma och ändå är det inget fel på min hörsel.
En hel veckas lov för dig att se fram emot. Inte långt kvar dit nu :D

Znogge sa...

Vi brukade få ett gåvokort från Get my gift som kunde lösas in till hyfsat valfri produkt. Betydligt bättre än den kommunalgråa västen med kommunens logga på...
Hög ljudvolym på restauranger är inte roligt alls. Dessutom så avskyr jag julmat så ett lätt val för mig ;-)
I vår kommun är det ledigt hela lovet men å andra sidan slutar lärarna sent här på sommaren. Antalet dagar är det samma.

Hälsa tillbaka till era ljuvliga fyrbenta vänner <3

God kväll!

Äventyret framtiden sa...

Dina katter är så fina!
Jag förstår att du avstår julfesten om ljudnivån är för hög...sånt är bara jobbigt och förtar festglädjen. Min man har två hörapparater och klarar inte av alltför mycket ljud. Han kan i och för sig stänga av men det är inte någon större vits att vara tillsammans med människor som man ändå inte kan kommunicera med. Ha en fin kväll!

Anna i Portugal sa...

Vad skönt med ett helt höstlov även för dig. Förstår julbord inte är aktuellt när hörseln är så där. Fina katterna, gillar verkligen den vita randen på Zillens nos.

Susjos sa...

Härligt att ha ett höstlov att se fram emot. Det där med julbord och mycket folk och hörselskada, jadå, det känner jag igen, inte så kul med andra ord!
Men jag och min man har bokat ett julbord i år igen, vi är ju bara två, och då är det lättare att höra ( om jag har en minimikrofon med mig till honom!)
Ha en fin kväll både du och de fina kissarna!

BP sa...

Bilen på kissarna är enastående. Där har du lekt antingen med ett redigeringsprogram eller med AI - hahaha:-) Ett väldigt lyckat resultat måste jag säga.
Du verkar ha dragit vinstlotter hela året - tänker på julklapparna och din semesterplanering. Visste dock inte att du också har en hörselskada. Susjos lider ju av en liknande skada och har ett inplantat för att kunna höra nåt över huvud taget, men även hon lider av omvärldsljud.
Kan berätta att jag som är aningen äldre än du gör samma sak. Är det många och höga bakgrundsljud hör jag ingenting och det är omöjligt att föra en konversation, inte ens om man skriker. Känner fler i min och din ålder som har samma problem. Så vi är inte ensamma.
Annars saknar jag faktiskt julborden som mitt jobb hade. Kan inte minnas att de var högljudda, men AJ (After Julbord) var det värre med.
Håll ut i tre dagar till sedan är det höstlov för dig:-)

Lotta sa...

Ozzy och Zillen, vilka godingar! De ser lite bekymrade ut. Kan det bero på att de hade velat gå på julbordet istället för dig :-)
Härligt med höstlov, hoppas du får kanonväder. Jag har också blivit bjuden på julbord och det har jag tackat ja till. Ser fram emot alla goa sillinläggningar.
Önskar dig en toppentoppen mitt-i-veckan-dag!