torsdag 20 januari 2011

Minneshögtid...!

Vi håller oss väl kvar då vid ämnet musik.

Man minns ju hur det var en gång i tiden, vi delades upp i tre läger, de vanliga, hårdrockare, och sen de "där", Zynthjävlarna, de med gröna toffsar i håret och lyssnande på "pip-pip" i sina freestyles. hehe...jösses va man hatade dem, och de hatade oss.

Det var populärt bland oss hårdrockare att ta med "blandat-band" till uppehållsrummets personal och få dem att inte upptäcka att det fanns "Djävulsdyrkarmusik" bland alla de andra harmlösa rockbanden. (Detta var tiden när man ännu trodde att man blev djävulsdyrkare om man hörde nån sjönga ordet "Fan" eller "Fuck")

Jäddrar va nöjd man var när typ Venom strömmade ut ur högtalarna vrålande "Welcome to hell".
Hade man tur så upptäckte de inget omedelbart...men man kunde ge sig fan på att en "zynthnisse" alltid skvallrade. "asg"

Ja, det var tider det, tänk om man vetat då att man på äldre dar skulle lyssna på Depeche Mode och teckno...jösses, då hade man nog rodnande gått och dränkt sig eller nåt! :)

Det var väl tur att man likt tjuren Ferdinand hade en sån förstående mor.
För hon mindes ju hur hon själv tillsammans med sin ena bror satt med en sån där "rullbandspelare" och försökte spela in Beatles från TV medan min mormor och hennes syster satt i bakgrunden ylande om hur långhåriga de där "beatlarna" var. En klassiker!! :)

Nä, fortsätter dagen här med John Lennon i högtalarna!

See ya.

5 kommentarer:

Sandra sa...

Svar på din kommentar på min blogg:
Tack så mkt, får svar i slutet på nästa vecka =)

Sillen sa...

Power to the people! Power to the people.. ja en av Lennons.. Men passar bra fast att man e en rockers haha. Nä synt var rikrigt illa, en massa konstigt oljud..

Nä fram för mer nostalgi haha.

Micke sa...

Sandra: Håller tummarna!
Sillen: haha!! ;)

Mi sa...

Rullbandspelarna - det var tider det, haha.
Önskar dig en fin lördag. Kramar!

Per-Anders sa...

Själv är jag så gammal att jag vuxit upp med Beatles. Gillar dem skarpt fortfarande. Men idag på ålderns höst (50+) lyssnar jag gärna på hårdrock. När jag städar eller diskar, eller egentligen gör vad som helst, är det oslagbart med AC/DC i bakgrunden.