fredag 23 mars 2012

Vintern 2010.

Är väl inte utan att man faktiskt saknar tiden där ute i "bushen", ja, inte för själva arbetet skull, men för hur jävla vackert det var därute...min kamera gick varm nästan där ibland...banne mig det vackraste område jag vistats i under min livstid...tror jag ;)
Speciellt vintern då...men visst, i början där var det ett helvete, inga varma skor, bara gummistövlar utan foder...förstod aldrig det där riktigt....var ju inget "riktigt" jobb...bara nån slags praktik...de fick 5000 i månaden för varje person de släpade ut, en handledare bekostades av detta...blev allt en slant över där, sen hade de ju Eu-bidraget de fick för att de höll efter skogen...summan där? Vet inte...det hölls tyst om det...naturligtvis.
Veden vi fick hugga som de sålde för 45 kr säcken....jo...så kan de va.

Men hur som helst...handledaren var en go gubbe...skulle kunnat gå i döden för honom...en av gubbarna som alla andra...inte ofta man får den ynnesten att ha en bra handledare inom fas3...all heder åt denna man.

Ja..vackert var det...vinner jag nu bara på lotto i morron så kan jag bosätta mig i ett sånt område...eller i Norrland....Vindeln ska vara fint har jag hört ;)

Ha de..!

10 kommentarer:

Carola sa...

Ammarnäs är vackert om du är sugen på att dra dig uppöver. Vi var där mycket när jag var liten... dock mest på somrarna...

Svar: Jadu, varför dumpar man sin unge på förskolan för att själv gå på gym, köpcentra och annat? Jag vet inte... vi har familjer på vår förskola där vissa barn lämnas ca 7:00 och hämtas 16:30... trots att en förälder är hemma, föräldraledig med det yngre barnet... Då är det stora alltså runt tre år och behöver föräldrarna mer än förskolan. Det värsta är när det yngre barnet börjar på förskolan, det stora får fortsätta gå sina vanliga tider medan det lilla lämnas vid 9:00 istället...

Långa dagar kan man visst vara tvungen att ha ibland, jobbar/pluggar man så visst, det har jag full förståelse för. Jag har själv pluggat mer än heltid men ändå försökt att hämta barnen senast 15:00. Och då lämnar vi nästan alltid 9:00... Men men, vissa borde nog inte skaffa barn, så enkelt är det.

Stattinskan sa...

Jag är uppvuxen i Ångermanland, mellan nipor, älvar, dalar och skogen ... förstår å det grövsta din vurm för denna underbara natur ;-)

Guldkryckan sa...

Carola: Tillbaka till ursprunget på nåt vis ju...var mycket ute på landet som liten knatte på somrarna...när jag var 19-20 nån gång åkte jag iväg på bröllop i lycksele...har sen dess känt ett behov av naturen däruppe...sen ser jag alla bilder från ett ställe som heter Vildeln på FB...guuuud va vackert...ja jösses.

Stattinskan: Underbart :)

Peranders sa...

Jodå, hemma i Norrland är det vackert, både på vintern och på sommaren. Men det verkar vara vackert även i Göteborgstraktem. Fina bilder du tagit.

BP sa...

Sorry, här har du och jag en helt annan smak;-) Fy f****n.
Nej jag är nog en sommarmännsika.
Men jag hoppas att din lottovinst "går in" - men herregud - bosätt dig på ett varmare ställe i stället;-) Tänk på artros - som kommer krypande i dessa snöhögar om sisådär 10 år i ditt fall;-)

Gubben sa...

Visst är det gött att komma ut i naturen! fast håller med BP, varmare klimat min vän. Istället för snöstorm vjande palmblad!

Sladdertackan sa...

Jag är uppvuxen norröver, den kallaste vintern någonsin tror jag var 1965 eller var det möjligtvis 1966. Kvicksilvret dök ner till -50 i en hel vecka. Det var inte roligt, det gick knappt att andas ute.
Nej, tacka vet jag sol och värme. Men visst vill jag ha årstider, i år har vi ju inte haft någon vinter här i Borås, bara ett par dagar med lite kyla.

Guldkryckan sa...

Per-Anders: Tack...jo...här är vackert också :)

BP: Artros ja..haha...ja fan...tänkte inte på det ;)

Gubben: Man kan ju pendla ;)

Sladdertackan: Ja..vintern här var ju ganska mild också...var den väl över nästan hela sverige om jag minns rätt...50-? Urk...de va saftigt..!

♥Sojkas framtid - Ann-Sofie Sojka sa...

Fy vintern vill man glömma! haha. :)

Guldkryckan sa...

Tycker vinter är vackert jag ;) Fast det finns ju en gräns nånstans ;)