söndag 24 november 2013

Dagens syssla.

Var ju dags igen då..har uppgraderat min "tobaksverkstad" med en matberedare..den där handdrivna kvarnen utmynnade i alltför många svettdroppar och svordomar ;)

Detta blev riktigt bra..om man nu absolut ska röka ska man väl göra det så billigt som möjligt..när kostnaden för 5 limpor räknats samman uppgår den totala summan till 299 kr.

1 kg Tobak 159
Smakarom 40 kr
1000 hylsor 100 kr


Bra pris..om man nu ändå ska röka ihjäl sig menar jag..!

Men likt den där gubben i Jönsonligan som alltid har en plan..så har jag just det..angående detta med rökning..snart så ;)

Men är det inte underligt ändå..de säger sig vilja få folk att sluta röka genom att höja priserna..men som jag och många med mig har förstått så vill de egentligen inte det..för då hade de väl i rimlighetens namn höjt den tobaksskatten med 100% eller mer på en enda gång?
Men se..de vill ha pengarna som denna tobaksskatt bidrar med till statskassan..staten vill ha sin del av kakan..rätta mig om jag har fel gott folk..men även på detta område handlar det bara om en sak för de styrande..pengarna de kan få ut av det.

Jag lovar, om man såg till att ett paket cigg kostade 150 spänn eller mer så hade folk slutat och absolut ingen hade börjat.


Men visst..jag betalar ju ingen tobaksskatt jag numera...undrar hur länge man kan komma undan med detta?

JO..JO..JAG VET..RÖKNING ÄR SKIT FÖR MÄNNISKAN..JAG VET ;)

Ha en skön avslutning på helgen nu allihop..vi ses.

11 kommentarer:

Sladdertackan sa...

Odlar du tobaken också?

Eva Trillian sa...

Been there, done that! Skönt att ha slutat. Nu sparar jag ju t.o.m. 299 kr tydligen ;) - inte för att det märks alltså. Men ändå!
det låter som en bra plan är på intåg. Lycka till med det!

Gubben sa...

Det är alltså en liten skattesmitare som sitter där i lägenheten och fixar med sitt röka !:-)
Ta det lugnt vi andra tar hand om dig då du blir sjuk :-)!
Ha en bra söndag!
Hoppas du förstår att det är ett skämt!!

BP sa...

Ja röker ju också som du vet. Så här får du min version:
Jag (inte du) har rökt upp minst en villa i ett fashionabelt område under min livstid. Jag har betalt bra mycket skatt. Dessa skattepengar har kommit många tillgodo, väldigt många. Jag anser mig ha finansierat mycket inom sjukvården utan själv någonsin utnyttjat den själv (förutum vanliga läkarbesök som jag betalar för varje gång).
Ja åsså dör jag (troligen även du) i lungcancer. Då ligger vi inte samhället till last heller, men har bidragit till att finansiera det.
Fundera på det;-)
Ha en bra början på den nya veckan!

Micke sa...

Ja, ska du röka, så kan du lika bra göra det på ett sätt som gynnar dig. :-)
sv:
Ja, jag borde vilat mer, men det blev fredagen, sen var det full fart hela helgen.
Ha ett bra slut på helgen och en bra början på veckan! :-)

znogge sa...

Tja, varför inte! Ska man röka kan det gott vara till bästa möjliga pris. Tack och lov har jag lyckats sluta en gång för alla! Peppar, peppar...

Camilla sa...

Tur att man inte är en rökare ;)
Ha det bäst!

Lotta sa...

Det är bra att du vet för då ska jag bespara dig detta från mig :-
)
När jag bara såg bilden så blev jag lite fundersam på vad du gjorde, först tyckte jag faktiskt att det såg ut som svamp, men det var innan jag började läsa ditt inlägg.
Jag slutade röka för 20 år sedan och det är jag väldigt glad och stolt över. Allra helst då man varit hos brukare som har KOL, ingen rolig sjukdom.

Önskar dig en bra dag! Hoppas du också fått se solen idag :-)

Annika sa...

Tur att du sa det själv. Jag brukar tjata på han jag bor ihop med om detta med cigaretter. Men det är ju upp till var och en och inte hjälper det att tjata. Men man kanske skulle tipsa honom om att göra dem själv.
Tavk för tipset. Hej svejs.

Bibbi sa...

Du är en fiffig kille du Lulle :) Jag brukar göra mitt snus själv mellan varven. Lite mer pyssel än att göra röktobak men lika billigt ;)
Jag lyckades ju sluta röka efter 50 års rökning för ett år sedan. Konstigt att det var så lätt…. Men snusningen klarar jag inte av att lägga bort.

Hoppas du blivit frisk och fått jobba idag.
Kram till dig och frugan åsså nospussar till kissarna förståss

christel sa...

Ja du, inte lönt att moralisera här inte
Du vet ju svaren ändå :))))))