onsdag 9 september 2015

Första vardagsinlägget på länge.

Prisa gud...orken för ett inlägg på en vardag återkom...tvivlar på att det håller i sig...återstår att se.
Det är mycket nu, fast så är det väl alltid när man arbetar på en skola i förorten, jag vet inte.
Svårt att få lärare...ja sjuttan...inte ens en elevassistent lyckas vi få till oss...så vi kör vidare och hoppas att det fungerar.
Men en lärare skulle vi få nästa vecka iallafall....undrar hur det går i framtiden...en hel hög med lärare som ska pensioneras de närmsta åren...sen är vi nog "rökta" på denna skola om inget förändras i vårt avlånga land.
Så är det på många skolor...vi är inte ensamma....fast det är ju ingen tröst när man är "mitt i det" :(

Men...livet är ju mer än arbete...tack pch lov....en liten brand igår...två brandbilar för en liten brand i skogspartiet där...eller skog och skog...trädhelveten iallafall. ;)
Tur det händer nåt som bryter den trista vardagen...jag är ganska lättroad...minst sagt...bra det tycker jag.
Man ska nog inte ta allt så allvarligt...speciellt inte sig själv...livet är ju gott...så ska det vara.

Undrar hur det ska gå med alla flyktingar som går längs vägarna och färdas över haven för att ta sig till bla Sverige...många har kommit...många fler är på väg...hela Europa är i förändring...en naturlig del av en hel värld i förändring.
Den största flyktingvågen sen andra världskriget eller om den var större till och med, minns inte.
Är det en värld i förändring till det bättre?

Oavsett vilket så är det inget som går att hejda...världen förändras genom naturkatastrofer, dåliga beslut av makthavare, hungersnöd...och många andra aspekter som är en del av procedurer som leder till förändring.
Nu ska bara bra och rätta beslut tagas av makthavare och alla måste hjälpa till...annars går allt åt helvete förr eller senare.


Men nu...går in i min egen lilla värld igen...ha de bäst.
9 kommentarer:

BP sa...

Jamen! Hurra, hurra, hurra! Ett mitt-i-veckan-inlägg med fantastiska bilder dessutom. Gimme more heter det väl eller jag vill se fler sådana inlägg.

Med tanke på lönerna som lärarna får i Sverige för att i ditt fall hantera "problembarn" å förstår jag att ni och andra skolor har svårt att rekrytera lärare. Dessutom tycker jag att läraryrket är liksom ett kall, inget jobb. Men det ska liksom inte vara underbetalt för det om du förstår vad jag menar.

Ja migranterna är "ett problem". Å med globaliseringen som råder är det vardag, varken vi vill det eller inte. Tyskland och Sverige omnämns hela tiden på BBC som de länder som tar in flest flyktingar per capita. Bra det. Det enda jag undrar lite försiktigt är om

1. Tyskland inte gör det p g a dåligt samvete samtidigt dom dera befolkning blir allt äldre och landet behöver arbetskraft.

2. Sverige gör det för att "being good by feeling good"...

Ha nu en fortsatt bra kväll - om du inte har däckat än vill säga;-)

Ingrid sa...

JA det är riktigt skrämmande med den flyktingström som är just nu från Medelhavet. Har skänkt pengar till en organisation och skickade filtar med en annan organisation. Men jag känner att jag vill göra så mycket mera...

Ha en fin dag!

Eva Trillian sa...

"Det är mycket nu!" Något man alltid tycks kunna säga när man jobbar med barn och ungdomar. Det satsas verkligen inte kring dem. Jo, kanske i föreningar - men inte i skola och samhälle. Det är så man blir trött av tanken!
Gillar utsikten du bjuder på- Där skulle jag kunna sitta i egna tankar, länge!
Önskar dig en bra fortsättning på jobbveckan och en riktigt skön helg!

znogge sa...

Vi har också problem med att få elevassistenter som klarar uppdraget och som orkar stanna. Men jag förstår dem för just nu handlar det om riktiga utmaningar...

Susanne sa...

Det är ett måste att få upp lönerna för alla som jobbar i skola och sjukvård, annars går det åt *******
Ha en fantastisk fredag

Mia sa...

Vi är en värld och vi verkar aldrig få fred. Jag förundras över att det finns så många människor som inte vill ha fred. Ville alla ha fred, ja, då funnes väl inga krig?

Ejris sa...

flyktingarna är ju så fruktansvärt o som du skrev mer än andra värdskriget...läst att detta är! värdskrig nummer tre bara att europa inte är slgfältet i dag....

o skolan ..sjukvården...det första samhället måste ta tillbaka är respekt för andra...respekt för vuxna! att när någon annan talar då håller man tyst men väntar på sin tur...tycker det är uselt med respekten nu för tiden... på 70 talet hade vi fortfarande respekt....vi hade lärarvikarier som kanske inte var utbildade men den hade ofta en gnista trots det var en vikarie så lärde vi oss...nått...om så bara sitta stilla o jobba i vår bok men vi for inte runt..lussnande inte på musik med grejs i öronen... vet inte om en legitimation skulle vara en lösning....stolthet med ett jobb tror ajg är andra saker....

Krönikören sa...

Jaa, du. Idag fick vi höra av Krusidullan att den fritidspersonal som skulle ha hoppat in som idrottslärare istället tog ett pass på Ica! Tur att jag satt stadigt vid middagsbordet ...

Soffie sa...

Hoppas du har en fin vecka idag var det riktigt höstrusk hos oss det spöregnar hela dagen blä!fina bilder du visar