tisdag 22 september 2015

Hej&Hå.

Ett av mina gömställen på kneget..träslöjden...där kan man vara emellanåt utan att nån har en aning...stänga av telefonen och hoppas ingen går in i "Loggen" och ser vart man tagit vägen genom öppnande av dörren till nämnda rum med "taggen" som alla har numera.

Det där med nycklar är på väg ut tydligen.

Enda kruxet är att om du drar igen dörren tillräckligt hårt så går den inte att öppna vare sig utifrån eller inifrån.
Många klassrum har ju bara den enda dörren...fönstren har man allt som oftast tagit bort handtagen på så att ingen ska kunna öppna dessa fönster...ungarna kan ju ramla ut.
Vid ett tillfälle blev vi instängda och det enda handtaget för öppnandet av fönstret som ska finnas i en låda där, var borta...försökte få barnen att rösta om man skulle äta upp den som dog först av svält eller inte...fast innan vi hann genomföra denna röstning i demokratisk anda så hade vaktmästaren fått upp dörren....han kunde väl väntat fem minuter till ;)


Det är skönt med en paus på kneget ibland...en paus med någorlunda tystnad....lite stiltje mitt på det stormiga havet bestående av skrikande ungar...ibland vill man bara stoppa en socka i käften på dem...men så kan man ju inte göra...231 par sockar skulle täcka dagsbehovet...462 ungar....hujeda mej va dyrt det hade blivit för skolan på ett år...ett par heltidstjänster säkert...nä....så jag "gömmer" mig i träslöjden istället...blir billigare så ;)

Men nu...vila....ha de fint.

11 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Klokt det där - att söka upp andrum under dagen! Smart! Det borde fler göra ... det borde nog vara schemalagt till och med!
Sockor behöver inte bli dyrt - man kan väl be alla barnen ha med egna? Det gör man ju med annat, liksom ;) Lycka till med lanseringen av den idén ;)
Önskar dig en bra fortsättning på veckan - med eller utan sockor!

Rantamor sa...

Tyckte att Eva Erillian hade en bra idè på det där med hur du skulle finansiera sockorna...
annars kanske dom kan sticka sockor på syslöjden...för en sådan finns väl också ???

Bra att du hittar ett andningsrum ibland, förstår att med denna mängd barn , ungar, så kan man bli utbränd.

Tjingelingen från Rantamor.

BP sa...

Alltså ditt andrum verkar inte vara poppis - tur för dig såklart!

Gillade ditt initiativ till röstningen. Verkligen synd att vaktmästaren öppnade dörren innan ett beslut togs. Hade varit intressant att läsa vad ungarna hade tyckt där.

Nu har ju både Eva och Rantamor redan kommit med förslag om hur du kan lösa problemet med oljud i skolan. De verkar kunna det där, bara att följa deras goda råd. Det finns ju iofs elpistoler också och/eller olika ofarliga gaser som definitivt resulterar i total tysthet under skoltimmarna. På så sätt skulle eleverna vakna lagom till hemgång;-)

Ha en fortsatt bra vecka nu, förhoppningsvis en tyst sådan!

znogge sa...

Bra att ha ett ställe där man kan får vara ifred. En gång hittade vi en av vaktmästarna sittandes i ett skjul där han lyssnade på en idrottssändning... Inte helt populärt hos chefen!

Mia sa...

Jag misstänker det är större risk att ungdomarna hoppar ut genom fönstret än att de ramlar ut? Har jag fel?

Hur som helst, det låter inte bra, tycker jag... Ska man inte kunna öppna fönstret och få in litet frisk luft ibland? Allra helst under den ljusa och varma årstiden är det ljuvligt när det "friskar" in litet luft utifrån.

Ejris sa...

perfekt med ett rum att gå in i...o tänk skulle ju inte kunna låta bli att göra nått....om det så bara vore att slipa lite på en smörkniv i ene...när den var klar skulle jag sniffa på den..älskar doft av trä o framför allt ene--

badtant.bloggo.nu sa...

Hoppas att inga av dina elever eller nån annan på skolan läser din blogg...för då får du nog inte var där själv efter detta. Vi har inga nycklar på badis heller utan bara taggar och chipband. Går ju bra så länge det inte blir strömavbrott...
Ha en fin Onsdagskväll. Snart helg.

Ingrid sa...

Ja ett sådant ställe bör vi alla ha.
När jag jobbade nätter så kände jag ett sådant andrum från hemmet.
Hade kanske blivit nyhetsrubriker om det dröjt längre med vaktmästaren ;)

annika sa...

Hm. De två senaste av dina blogginlägg har jag kommenterat från mobilen och de kommer tydligen inte fram...
I allafall så saknar jag det vilrum vi hade - personalrumsköket behövdes byggas om och då rök vilrummet.
Man behöver allt lite tysta rum på jobbet, kanske även barnen...

Carita Liljendahl sa...

Du har spännande arbetsdagar du :-)
Tycker också vaktmästaren hade kunnat vänta ett tag så ni hade fått se vem som blev hungrig först och vem som fick olidlig brådska till toaletten... och följderna av det... En psykologisk studie helt enkelt! :-D

Veiken sa...

Hahaha! Det var nog tur att vaktmästaren förbarmade sig över er, så ni slapp rösta!
Kan inte skolan köpa in en munkavle per barn så slipper det bli så dyrt!
Sockor försvinner alltid! :)