måndag 1 maj 2017

1 Maj.

Förmodar att Lech Wałęsa i Polen kokar av ilska i detta nu när hans landsmän arbetar på arbetarens dag genom att renovera lägenheterna i vårt antika miljonprogram-hus.
De till och med får bo i en del av lägenheterna i området....helt ok om man gör så antar jag...men att arbeta på 1 Maj?
Fast det så klart....många som arbetar denna dag så varför inte de också?
Tur man arbetar i en bransch så man slipper det ;)


Egentligen kan jag ju känna att 1 Maj har spelat ut sin roll men det kan ju vara en känsla bara....eller vad känner ni?
Jag har nog kommit för långt ifrån det där med politik för att jag ska orka bry mig, så är det nog....jo....så är det.
Det är för många "kockar om soppan"...eller hur man nu uttrycker det....bildligt sett är det väl som en dag på kneget när en halv skolklass ska sätta sig på ett bord samtidigt....då blir det som det blir:

Undertecknad fick ta hand om flisorna tillsammans med ett fåtal av ungarna som hjälpte till och en kollega som förbarmade sig över våra ansträngningar.
Precis som inom politiken....känner jag....men det kanske bara är jag.


Satt och tog en cigg med kollegan en bit ifrån skolan i torsdags där plötsligt en hord av människor kom promenerande...Polis..journalister och Säpofolk...mitt i högen gick hon den där Batra...lite overkligt på nåt vis men jag konstaterade något jag aldrig trodde jag skulle konstatera...hon var söt....mycket sötare än Löfven....jag lovar ;)


Har jag nu då gjort mig skyldig till "mansgriseri" genom att uttrycka min åsikt om att en tjej är söt?
Förmodligen...men det uppvägs väl av att jag gjorde vissa ansträngningar till att hejda småknoddar på 7-8 år att uttrycka en önskan om att man skulle "Fuck the Police"...ja jag vet...totalt fantasilöst sätt att uttrycka sig men de är ju bara barn...sen att de redan i den åldern går runt och sjunger " Röka hasch..röka hasch" eller frågar undertecknad om han röker "Weed".
Bara att garva åt eländet........!

Ja usch...det är andra tider idag än på min tid....allt var ju inte bättre förr...men lite var det allt som fungerade lite bättre ;)

Ha det nu fint allihopa.

12 kommentarer:

Ejris sa...

jag jobbar med..men jag jobbar ju mer eller mindre alla dar då man anhörigvårdar.... men 1 maj var väldigt viktig för mig när man var unge..tyvärr känns det galet att demonstrera mot sig själv eller det man trott på men som jag inte kan stödja i dag...

badtant.bloggo.nu sa...

1:a Maj är en av de dagar som vår simhall är stängd. Lite konstigt att det är just denna dag men glad är jag för det. Klart du får säga att nån är söt. Snarare är du modig som säger det. Ha nu en fortsatt skön Maj.

Anonym sa...

"SÖT"

Tänker omdelbart på Sickan Carlsson, som var poppis, när
jag var mycket ung. Hon hade djupa, djupa smilgropar och glittrande ögon.
Önskade att jag var lika söt, men så var det inte, tyvärr. :)

Ruth (Krutis) i Virginia

BP sa...

Hr aldrig demonstrerat i hela mitt liv, men minn väl blåsorkestern med äldre män som marscherade runt på vår innergård för sisådär 20 år sedan och väckte oss klockan 09:00 på morgonen den 1 maj;-)

Batra söt - alltså nu får du ge dig. Såg henne ifol där hon deltog i Prideparaden. Vet inte jag, men hon ser ut som... nej, äsch, jag är ju tjej så;-) Däremot tycker jag att hennes man ser hyfsat ut;-)

Ungarnas språk idag är horribelt. Sådana ord och tankar hade jag inte ens vågat yttra, än mindre visste jag vad "weed" var för nå't.

Mycket var faktiskt bättre förr ärligt talat. Undantag elektronikutvecklingen.

TantGlad sa...

Detdär med att arbeta första maj känns förlegat. Finns ju folk som måste jobba å jag personligt har en annan åsikt så jag arbetade.

Jo, hon är söt Batra. Förstår det måtte känts overkligt när hon dök upp, för vi människor målar upp kända till nå sorts helgon...förklarade lite dåligt men du fattar nog. De är människor som alla andra.

Näpp...nu ska jag åka till jobbet. Ännu en härlig arbetsdag hehe

HA DET SÅ GOTT mittiveckan

Eva Trillian sa...

1:a maj är väl en dag då många får extra ledigt, men inte alla. Demonstrerar gör ju inte så förfärligt många - svårt att bli hörd i en samhällsklimat där allt du säger i protest möts med "men jag (de/hon/han/hen) då - som om att ta ställning för något gör att man är emot ALLT annat i hela världen .... Har lust att säga något om sandlådan ... men jag tror banne mig att barn inte alls beter sig så illa!
Så, bordet höll inte för en halv klass? Dåligt! Vad är det för skolmöbler? Reklamera vet jag ;)

Caroline sa...

Ja mycket är annorlunda nu jämfört när man själv växte upp.
Ha en fin helg!

annika sa...

Hm, jobba första maj? Precis som på en del andra helgdagar tycker jag det ska vara lite restriktioner på att arbeta då...Men det finns ju alltid yrkesgrupper där några verkligen måste jobba - sjukvård, räddningstjänst, hemtjänst mfl. För att vi andra ska kunna vara lediga...någon behöver ta hand om den sjuka/skadade, släcka en brand, stoppa en rattfull, ta hand om de gamla som byggt upp vårt land. Vet inte om jag tycker att renovera i ert bostadsområde hör till nödvändigheter att utföra 1 maj... :D

Gubben sa...

Då vi lever i ett jämlikt samhälle så borde vi ju faktiskt ha en ledig dag som kallas för arbetsgivardagen :-)!! ( Det skulle innebära ytterligare en ledig dag)

Monica Karlsson sa...

Det var längesen men jag har inte bloggat på nästan ett år och det har varit sporadiskt de senaste åren.Nu gick jag in på min blogg och då skulle jag kolla om du var kvar i bloggvärlden och det var du.Jag är på facebook numera varje dag.Om du också facebookar vore det roligt om vi kunde bli vänner där.Jag heter Monica Karlsson och bor i Sandhem...hoppas att du hittar mej!

Herr Nilssons Fru sa...

1 maj, ledig har jag alltid varit på den dagen men de är också allt :)
Tror nog den var mer brukbar förr. Allt förändras även 1 maj.
Klart man ska säga om man tycker någon är söt-söt som gröt. Jag försöker minnas hur hon ser ut - men tyvärr. Jag är väldigt dåligt insatt i de politiska människorna, inga jag litar på :)

Jag tror inte det var bättre förr, vi var bara mer skonade från allt skit som händer nu. De som var i generationen före oss tycker säkert de var bättre på deras tid än på vår. Jag tror de har med åldern att göra. hihi

Ha de.
Kramiz

BP sa...

Svar: Tusen tack för dina kommentarer. Dags att lägga upp ett inlägg igen tycker jag. 18 dagar utan inlägg är underkänd;-)

PS. Kul att du tänder på Benidorm! Du skulle älska stället - jag lovar!!! Å om din fru inte kan gå så bra så finns det hur många ställen som helst där ni kan hyra permobiler, vilket MÅNGA gör, även personer som INTE är funktionshindrade. You'll love it! Bka in två veckor - minst. Det är så himla billigt här att det lönar sig att äta/dricka ute hela tiden å det blir ändå billigare än en vanlig "vardag" i hemlandet om du förstår vad jag menar!!!! DS.