söndag 4 augusti 2019

Sista skälvande veckan av ledighet...

inleds härmed med stor vördnad...rubrik-kreatören gör det igen ;)
Lottoraden slog inte väl ut denna gången heller så man får väl härda ut ett tag till...till på Onsdag då det är ny dragning...man lever ju på hoppet att nån gång kunna pensionera sig lite tidigare än att behöva jobba tills man är 67...jag menar...jag är ju spådd att jag ska gå bort när jag är 67...någon hänsyn borde tagas till detta anser jag i all välmening. Tryckte ju på en grej på FB och blev spådd av en app för några år sedan, men det räknas också tycker jag mitt i den allmänna förvirringen ;)

Klimatet då...hänger ni med i svängarna?
Från och med igår så vet vi ju efter nyheterna där att vi inte längre ska skicka tillbaka varor som vi beställt om det blivit något fel i processen....jodå...då ligger jag lite före...har aldrig skickat tillbaka något...!

Klimatet påverkas ju av allt vi gör på vår lilla planet...finns det en väg tillbaka egentligen?
Jag undrar det jag..så länge företagarna vill tjäna pengar utöver sina behov och har så mycket prestige i allt med företagande och annat...så är det nog "kört".
Visst kan vi vanliga människor sopsortera, panta burkar och lägga gamla batterier på rätt ställe...men i slutändan är det nog bara en droppe i havet.
Flyg, passagerarbåtar....en annan droppe i bägaren som redan är nästan full.

Jaja..fortsätter väl panta burkar då, även om jag väljer att skänka bort dem, vi gör väl alla vad vi kan..men är jag beredd att gå i bastkjol och sandaler i vass för miljön skull? Nä...Gretas uppdragsgivare skulle nog kunna hitta nåt fel med det också ;)
Inget fel på Greta, bra tjej på alla vis, det är ju bara dem runt henne som det nog är nåt fel på.
Stackars unge......!

Sparar väl detta sugrör då..snart förhoppningsvis en raritet...

Ha det fint.

9 kommentarer:

BP sa...

Du är inte bara konstnär som målare, du är uppenbarligen även ordkonstnär med specialitet rubriker;-)
Njut nu av din sista skälvande semestervecka. Har en känsla av att du nog är ganska nöjd med vad du åstadkommit under ledigheten. Du har gjort precis det du ville göra.

Spar du sugröret, men ha i åtanke att plastförpackningen på saften är minst lika miljöfientlig;-)

PS. Greta, ja. Det ska bli hur intressant som helst att se hur/om hon klarar segelturen till USA (var det väl). Suck! DS.

Ditte sa...

Ja, passa nu på att ta ut det allra bästa av din sista lediga vecka. Jag valde att gå i pension vid 62 och jobbade sedan lite extra, när jag själv ville under ett år. Men i den svenska skolan ville jag inte så gärna vara utan det blev några månader då och då i Thailand och Kina. Där var dte att förena nytta (lärarjobbet) men nöje. Och så blev det även om det var mycket jobb och långa dagar. Men inga disciplinproblem . Gör ju mycket. Och några år senare tog jag lite smått upp reseledarjobbet. Och det är pågående.
Ja , klimatet. Men man har ju vetat länge att det varit trassel med det men ändå inte bytt sig förrän nu det senaste året.
Men vad gäller Sverige kan vi ju inte lösa världens miljöproblem. Men tänka till kan vi ju.
Undrade också hur Greta ska ta sig mellan N.Y. och Santiago. Det är ju en lång sträcka. Men säkert kan man hu ta sig runt med båt. Panamakanalen är ju en tanke.
Önskar dig nu en jättefin vecka.
Ha det gott!

Ingrid sa...

Jag lever också på hoppet! Jag har en 10-veckors lottorad där jag är med onsdag och lördag lotto 1 och lotto 2. Det kostar mig 12:-/vecka och jag har haft samma rad jag vet inte hur länge, kanske 15 år, eller nåt sånt. Några småvinster på typ 18:- har det blivit genom åren, men inte mer. Men hoppet överger en ju inte......
Ha en fin ny augustivecka!
/Ingrid

Susjos sa...

Så det är lotto man ska satsa på?! Ja, nånting måste man ju göra för att vinna något, drömmen är ju att få gå i pension tidigare än vid 67 års ålder!
Brukar köpa en och annan trisslott, men det är kanske lotto jag ska prova då?!

Så, snart är ledigheten slut för dig, men många härliga veckor har du haft! Jag ska njuta massor mina två sista veckor, fast det känns ju som att min semester går alldeles för fort!!!
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Jag har ett stående lotto tillsammans med en fd jobbarkompis. Har inte vunnit ett dugg på det, eller jo, det har jag ju förresten. Det gör att vi fortfarande håller kontakten :-)

Jag fick ett litet anfall av klimatsmarthet förra veckan då jag åkte tåg. Annars brukar jag mest flyga, åka bil eller kryssningsbåt. Undrar om jag har gjort tillräckligt för miljön nu då? ;-)

Ha en fin inledning på upploppet av sommarlovet!

http://kraka.moah.se sa...

Det var många infallsvinklar i ditt inlägg. Men jag förstod inte vad det är vi inte får skicka tillbaka om det blivit fel. Inte för att jag köper så mycket på nätet, mest böcker, men får jag fel känns det rmligt att få skicka tillbaka.

Greta är ett underligt fenomen. Jag "vet" att det inte anses fint att kritisera henne. Men jag tycker hela grejen är sjuk. Suck!

Ha en bra måndag och en sista ledig vecka!

Znogge sa...

Ja, nu är den sista semesterveckan påbörjad och det känns väl så där... Men det är bara att ogilla läget och infinna sig på måndag.
Våra stående lottorader har inte genererat några storvinster men man lever på hoppet ;-)

Ha en fin måndagskväll!

Eva Trillian sa...

Även här går semestern på sista skälvande veckan :)
Gretha gör gott. Folk har åsikter. En del retar sig, andra sänder "goda tankar" och några hejar på. Några av oss "drar vårt strå till stacken" medan andra menar att det inte är någon idé. Så går människan under - i sin ovilja att ge avkall på bekvämlighet. Det pratas om att jorden kommer gå under - inte då :) Den kommer bli frisk igen - utan oss!

Mia sa...

Det där med att hoppas på en storvinst, det slutade jag med för många, många år sedan, cirka 40 år sedan, tror jag. Tyckte det var så tråkigt att kolla när jag aldrig vann något. Jag har nog vunnit på att inte köpa lotter, men det är många småpengar som aldrig blivit stora :-)

Miljöproblemen... ja, vad ska man säga... Det ÄR skrämmande att vi i Sverige skulle behöva drygt fyra jordklot för att Tellus skulle klara av vårt sätt att leva. Det tycker jag är tänkvärt.... (allt enligt Agenda2030)

Jag kan inte säga att jag följer Greta så väldigt mycket, men hon gör det hon tror på! Det tror jag är hälsosamt istället för att sjunka ihop och tycka allt är skit :-)

Så till sist önskar jag dig en riktigt skön avkoppling på din semester...