torsdag 28 november 2019

Lite uppföljning då...

ang ev uppsägningar och annat.

Har ju visat sig att alla skolorna i området ligger på rejält minus....undrar hur de ska lösa allt detta.
Samtidigt så har Göteborgs stad 90 miljoner i eget kapital...min lilla anmärkning då från något jag såg på tv för en tid sedan gällande något annat...fast det så klart...varför skulle bara skolorna få av de pengarna?
Så tänker väl alla på politisk nivå antar jag.

Jag vet inte hur det blir...själv har jag fullt upp med att förbereda julen...kalkon till nyår inköpt...så även årets julskinka.
Har inte tid att bekymra mig för vad som händer efter detta läsåret...det blir som det blir men vi får väl hoppas det löser sig på bästa sätt för ungarna...för det är dem som är de viktiga i denna ekvationen.

Nu ska jag ta fram granen ur förrådet i helgen...första december är ju på söndag och då ska granen stå där i hörnet....sen kan min 26 dagar långa jul börja.
Förresten...har någon av er koll på årets julkalender?
Får googla på det...i värsta (läs bästa) fall får det bli trolltider på dvd istället ;)

Ha det fint alla.


PS:Kommer in till er i helgen...lite trött nu.

5 kommentarer:

Ditte sa...

Ja, dessa besparingar! Vet ju att Göteborgs politiker och andra kommunala instanser under vissa tider haft de stora spenderarbyxorna på sig. Och det är klart att någon ska betala. Här verkar era elever vara illa ute. Så trist. Men tyvärr är det inget du kan påverka.
Årets julkalender ska handla om en utbränd Tomte och med per Andersson som Tomte. Så det kan bli bra.Trolltider gillade jag också men än mer "Teskedsgumman".
Ha det så bra du kan.

BP sa...

Du har helt rätt! Det man inte kan påverka själv ska man "förtränga" och syssla med nåt annat som är roligare.
Det visas ju hur många exempel som helst just nu på tv, där skolor läggs ned och personalen sägs upp. Ja, man sparar alltid in på helt fel saker. Men finns det rätt saker...

Julkalendern har jag noll koll på, som vanligt alltså;-)

Ska du vara ledigt i hela 26 dagar - WOW! Hoppas du är väl förberedd;-)

Susjos sa...

Trist med alla besparingar, och inte mycket kan man göra åt det!
Såg just vinjetten till årets julkalender, som jag tror blir bra, Per Andersson är ju så bra, och så gillar jag Pernilla Wahlgren...men men, man vet inte förrän man sett den!

Jag har ingen julfeeling alls, inte så konstigt kanske då vi kom hem från Gran Canaria igår kväll! Har bara konstaterat att det är väldigt grått och regnigt här hemma!

Ha en bra fredag !

Ama de casa sa...

Verkligen tråkigt med alla besparingar, sen kan man ju undra var alla pengarna egentligen går? Har läst rysliga historier på sistone...

Men, men. Nu är det snart jul och på söndag går jag all-in. Till Tjugondag Knut går jag all-out. Fast just nu ska jag påbörja en mycket välbehövlig fönstertvätt som förberedelse inför juleljusen :-D

Ha det gott!

Mia Halvarsson sa...

Du har så rätt, man ska inte oroa sig över sånt man egentligen inte är säker på att det ska hända, njut av dina juldagar framöver istället :) Men jag kan inte låta bli att undra över varför det inte går att överföra pengar från ett konto som är på plus, till ett som är på minus...men jag är väl dum.... Ha en goer fredagkväll!