måndag 18 november 2019

Projekt uppsägningar

Min kollega Anna Naz är väl den första som får gå om det nu skulle bli uppsägningar på mitt kneg...vore synd...den bästa kollegan jag haft ju ;)
Men jo...det pratades på ett APT om att om man ska få ihop tillräckligt med besparingar för att nå upp till de 4.7 miljonerna som det handlar om så måste 15 tjänster bort.
Jag har inte koll på löner och arbetsgivaravgifter...men det kanske räcker...vad vet jag?

Hur som helst är det ju aldrig kul att bli av med kollegor på det viset...men vi får väl se hur det blir...vi har ju en del som har tidsbegränsade anställningar...det åker ju först isåfall...men vi behöver dem också ju...just nu har vi ett bra upplägg personalmässigt...vore synd att spräcka det kan jag känna...jag och många med mig naturligtvis.

Men nu ska jag fira med en kanelbulle att jag överlevde ytterligare en måndag...hallelujah...var en seg dag måste jag få säga så här i all ödmjukhet....fyra dagar kvar....det går fort ;)

Ha det bäst.

9 kommentarer:

Mia sa...

Inget kul alls med besparingskrav!

De sista åren jag arbetade på t.v-tjänst var det besparing på besparing. Det har säkert inte blivit bättre sedan dess. Bara jag som kopplat bort det, dt blir ju inte någon skillnad för mig i alla fall.


Man kan ju fundera över, både en och två gånger, om det är barnen som ska sparas på.

BP sa...

Det är aldrig roligt med besparingskrav och därmed uppsägningar som "logisk" följd. Har varit med om det ett antal gånger i mitt yrkesliv. Det skapar oro och dålig stämning, för det är ju sällan "höjdarna" i skolor som drabbas utan "fotfolket", de som gör jobbet alltså. Hoppas verkligen att du klarar dig. Men 4,7 miljoner för en enda skola är himla mycket...

Ditte sa...

Helt tokigt att att spara på skolan. Vore bättre att politikerna sparade på sina tjänsteresor och annat. Detta rimmar ju dåligt med sittande regerings satsning på skolan. Hoppas de ansvariga tar sitt förnuft till fånga. Om de har något.

Ama de casa sa...

Fy vad trist med uppsägningar. Hemskast för dom som måste gå, såklart, men alla på arbetsplatsen drabbas ju.
Huvvaligen...

http://kraka.moah.se sa...

Det är så trist när man säger upp folk som verkligen behövs. Som du säkert sett i media så säger man upp, eller varslar som det så vackert heter, mängder av läkare och undersköterskor på Karolinska.
Det media inte har klart för sig, och därför inte "folk i allmänhet" är att när sjukhusdirektören svamlar om att man ju måste anpassa kostymen när man flyttat över stora patientgrupper till "andra sjukhus" är att dessa patientgrupper är flyttade till Karolinska Huddinge, som är ena halvan av Karolinska. Det är många tusen patienter per r som flyttats över och nya patientgrupper som vi ska sköta om utan att fått någon som helst utbildning för det.
Det som heller inte framgår är att Vi, Karolinska Huddinge, också ska vara med och spara för att täcka Nya Karolinskas miljardunderskott. Vi ska med andra ord både ta hand om deras patienter och dra ner på personalen. När det gäller akuten och deras "fina" intensivvårdsakut där de bara tar emot spännande ambulanspatienter så kan jag berätta att när man kollar beläggningsrapporter så kan det vara 40, 50, 60patienter som väntar på akuten på de andra sjukhusen medan akuten på NKS bara har 2 eller 3 patienter. Schysst va!!!

znogge sa...

All personal behövs i skolan tycker jag så jag begriper inte hur man kan tänka sig att spara in femton tjänster men det går kanske... Hoppas att de vet vad de gör i alla fall.

God onsdagskväll!

Jennifer sa...

Det är aldrig kul att bli av med arbetskamrater som man trivs med!

Veiken sa...

Jag blir galen när jag hör ordet besparing, som egentligen blir tvärt om i verkligheten!
Det måste på något sätt vara fel att tänka långsiktigt, för det undviker "bestämmarna" som pesten! Ha det bäst och håll i dina kollegor!

Mia Halvarsson sa...

Jag blir ärligt förbannad när styrande inte inser att det är folket "på golvet" som gör grovjobbet, fy f'n....nä ta bort en massa tjänstemän istället, jag tror banne mig att besparingarna skulle ses snabbare då!