lördag 25 januari 2020

Lite från skolvärlden då.

Lite från veckans arbete i svensk skola:
Ett nog så viktigt ämne i högstadiet, HBTQ frågor.
Min förklaring till grunden för att det ännu är så känsligt för många med sådana frågor är, enligt min ringa mening (Så ringa att den antagligen inte ens räknas)religion...det är roten till mycket ont det, men vad vet väl en liten person som mig om det?
En hel del faktiskt...många därute som inte vågar "komma ut"...ska det vara så? Nä!!
Men vi kommer väl alltid att ha det så i världen...eller kanske världen har förändrats till det bättre om hundra år eller så.
Man kan ju hoppas.

Snöröjningen då i fosterlandet?
Kan ju bara relatera till min egen verklighet i Göteborg där allt verkar fungera, inga inställda tåg eller spårvagnar, till och med bussarna kommer som de ska...bra jobbat där...verkligen.

(Fast nu har snön inte kommit till göteborg ännu, men ändå) ;)

Skönt att slippa vinterskorna faktiskt får jag ju erkänna...färden ner mot spårvagnen från kneget blir ju så mycket smidigare.
Bilden här ifrån Hjällbo, jo, jag kan ta den vägen ner till spårvagnen också, tar lite längre tid men en promenad ska ju enligt de lärda vara nyttigt ;)
Hjällbo ja, där bodde jag mina första år, eller om det var enbart första..vet inte riktigt...har bara några fragmentariska minnesbilder därifrån...men det är ganska fint där får man väl ändå säga även om området brottas med stora problem.
Hållplatsen där då...det fungerar.

Ha nu en fin lördag alla därute.








4 kommentarer:

Mia Halvarsson sa...

Att det ska vara så svårt att förstå att kärlek är mellan människor, inte kön!! Sen är det tyvärr så att religionen är orsak till mycket elände i världen, sen får de kloka säga vad de vill!
Ha en riktigt fin helg, Micke!

BP sa...

Håller helt med dig att religion är roten till allt ont, det mesta i alla fall, speciellt i vissa delar av världen.
Mycket bra med upplysningar om HBTQ/LBTQ. Hoppas barnen tar till sig, och då menar jag inte de svenska ungarna...
Ingen snö här heller. Hoppas det fortsätter så och att vi slipper snöoväder i februari. Älskar slippa snö och halkiga gator.
Angered har jag ju hört talas om, liksom Bergsjön. Googlade Hjällbo och fick lära mig att det är en del av Angered. Å du, det är lika fint i Hjällbo som i Stockholms problemområden Rinkeby, Tensta, Husby med mera, faktiskt. Men det är människorna som bor där som liksom inte passar in om man säger så...

Kolla den här filmsnutten som jag hittade på en blogg. Å kvinnan pratar göteborgska:
https://www.facebook.com/samnytt/videos/580536695822968/

Ama de casa sa...

Dom har en stående punkt på dagsprogrammet med LGBTQ-get-together här på båten. Bra så!

Här har snöröjningen också fungerat väldigt bra, men det är allt en himlarns massa vatten på vägen! :-D

Ha det gott!

Ditte sa...

Visst är religionen en stor bromskloss. Och det var ju inte förrän 2009 som Svenska kyrkan, den "lutherska", gav tillåtelse att viga samkönade. Alltså inte för sååå länge sedan. Kärleken finns mellan männisikor och det oavsett kön. Viktigt att skolan på bred front tar upp och arbetar med HBTQ frågor.

Stockholm had eingen snö innan jag reste till Spnien för drygt en vecka sedan och verkar inte ha det nu heller. Mycket pengar här att spara. Men jag tycker de skulle gå till sjukhusens akutmottagningar. Men det är väl ett annat konto...
Vad gäller problemområden tror jag de finns, mer eller mindre, i alla städer. Och många gånger är det ju fina områden men kan man välja så väljer många bort dem.
Önskar dig en fin helg med lite avkoppling.
Ha det gott!