lördag 29 februari 2020

Jodå, överlevt en vecka till.

Jo, det blev ju snöbollskrig i veckan då...i korridorerna precis som jag förutspått...eller förutspått och förutspått...det är obligatoriskt ju på en skola...känns det som iallafall.
Var likadant när jag var liten "knodd" fast ungar idag har utvecklat detta fenomen till rena världskriget i miniatyr ;)
Lite tunnsått med bilder från kneget denna veckan, hittade bara denna av vårt bibliotek/Särskola...snön där på marken bars väl in som ammunition för våra "krigare".
Angereds torg då, där jag ofta byter från spårvagn till buss.
Men jag gillar ju snö privat egentligen, fast yrkesmässigt är det ju "sådär" även om det är trevligt med de yngre barnen som leker och har skoj på ställen där de får ha snöbollskrig.
Barn gillar ju oftast snö...man får lite energi av att se barn ha roligt...så är det ju.
Har ju under veckan ätit kortison i tablettform, min näsa där igen som kräver viss medicinering pga polyper.
Kortisonliknande är ju att föredra men det var inte tillräckligt...enda kruxet är att det får blodsockret att gå upp och man får höja insulindosen.
Men jag har inte märkt någon gigantiskt höjning av nämnda blodsocker på hela veckan...förrän igår kväll...uppe och nosade på "25".
Hoppsan hejsan...i skrivande stund ligger jag på "13" men jag ska kolla ikväll igen...undrar om de "25" berodde på något annat?
Lite högre har jag haft under veckan men inte så att det varit någon katastrof....underligt.

Nu blir det soffan....ha det fint alla.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag tycker att det är skönt att slippa snön och framför allt halkan. I är har jag inte behövt använda broddar en enda gång.
Det är nästan så att man kan tro att det är Smulan på bilden. Det är Evas katt och Smulan ser precis likadan ut som din katt.
Ha en fin fortsättning på helgen!
/Ingrid

Ditte sa...

Ja, snö när man jobbar i en skola är väl ingen hit direkt för vuxna. Har nog aldrig varit det. Och med sten och grus i bollarna så kan det ätt bli skador men det är ju inget de snöbollskastande tänker på. Förrän det är för sent.
Bra att du fått kortisol men trist om det påverkar blodsockret. Bör nog redas ut...
Önskar dig nu en skön och lugn helg utan snöbollar.

BP sa...

Då har Göteborg fått lika lite snö som vi - i en dag ungefär. Den var borta dagen efter. Vi hade ju sportlov här, så inga snöbollskrig här inte. Det lilla som kom hade nog inte ens räckt till två futtiga snöbollar.

Osis med dina polyper. Trodde de hade opererat bort "skiten". Uppenbarligen inte. Visste inte att kortison höjer blodsockret. "25" är definitivt för högt, minst sagt. Skulle gissa att du ätit en semla eller ätit/druckit nåt annat sött. "13" är acceptabelt, men blodsockret ska ju helst ligga under "10". Men det grejer du snart igen.

Nu hoppas jag att du får en fin resterande helg i tv-soffan. Ta en whisky eller två. Sprit sänker ju blosockret;-)

Ama de casa sa...

Snöbollskrig inomhus??? Jag tror knappt vi fick ha det utomhus när jag gick i skolan, och på den tiden fanns det gott om snö på skolgården i Skellefteå.

Vi har en helt annan skala här i Spanien när det kommer till blodsockervärden. Här ligger "maxvärdet" på 126 för att det ska vara ok.

Hoppas det ordnar sig med både sockret och polyperna!