söndag 1 mars 2020

34 år sedan i fredags.

Jo, 34 år sedan vår statsminister mördades på öppen gata en fredagskväll och enligt den där chefsåklagaren Krister Petersson ska snart lösningen presenteras.
Är det skandiamannen eller Andersson, han som sköt sig när polisen knackade på 2008?
Tror på Andersson jag, allt tyder enligt mig på det...eller är det en rökridå för att dölja de som verkligen låg bakom det.
Ja, förlåt mig om jag tar upp det igen här på min blogg...jag är en tjatig fan ;)
Vi får väl se vad de kommer ut med när det blir dags för det...intressant för undertecknad åsna hur som helst.

När jag var 12-13 köpte jag mitt första snus, Göteborgssnus hette den men den jag fastnade för var Generalsnus, fast på den tiden fanns inget påssnus, man fick krama en "prilla" och dra in den under läppen, allt som oftast gick den sönder, det rann och hade sig, kort sagt var det ingen fröjd enligt mig att vara snusare alltid på den tiden...men vad skulle man göra?
Fler och fler går över från rökning till att snusa, klart bättre för hälsan på många vis, tror nog snuset har räddat ett och annat liv....men det är ju så gott med en cigg...åhåjaja...!

Inatt regnade den sista snön bort här i förorten, ett riktigt skitväder är det men man ska väl inte klaga alltför mycket, tar en "snus i påse" till och njuter av tillvaron här på femte våningen.
Håller i skrivande stund på med att förbereda dagens middag, högrev med kokt potatis står på menyn och eftersom det är helg åtar jag mig naturligtvis uppdraget att utfodra familjen...eh...ja...det är bara mig och frugan förstås men ändå ;)
Gott ska det bli iallafall...jag lovar.

Melodifestivalen igår då?
Ingen fara, jag är en tolerant människa, anpassningsbar och utöver det även en snäll människa....så jag tror jag stannar där faktiskt...jo. ;)

Ha det fint alla.

5 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Jag säger inget om Mello....än! Mer än att...äh skit i det.
Har du inte glömt att bjuda katterna på en smakbit av högreven??
Jag är lika nyfiken som du på hur utredningen av Palmemordet ska gå, det är ju hemskt att det inte blivit uppklarat!
Smaklig måltid och ha det så gott sen :)

BP sa...

Ja, vad ska man tro om det ouppklarade Palmemordet. Du har ju grävt djupt i ämnet, så du är specialist. Själv är jag totalt okunnig men läste boken "Jag och Palmemordet" av 33-åringen. Det har ju spekulerats hejvilt de senaste 34 åren och nya teorier har levererat material för olika huvudrubriker i pressen, så...
Är ju precis som du rökare, men har faktiskt aldrig snusat. Det må vara mera hälsosamt rent generellt, men jag är inte så säker på att din tandläkare skulle hålla med dig;-)
Här började det regna lite för en liten stund sedan. All snö, vilket verkligen inte var mycket, var borta redan i förrgår. Nej, jag klagar inte heller.

Susjos och Ama, de två gamla Mello-rävarna var lyriska över gårdagen event. Ja, inte över segrarna i Andra chansen då, utan över alla godingar. Själv tittade jag inte, då varken de gamla eller de nya artisterna är min grej.

Ditte sa...

Vad gäller Palmemordet så är det ju märkligt.Jag läste boken om den unga tjej som tillsammans med vänner var först på plats och var behjälpliga just när det hela hänt, "30 år av tystnad" av Anna Haage. Boken i sig är inte så bra skriven kanske men däremot det som hände och Lisbet Palmes agerande. Nu är hon ju avliden men många vittnesmål där känns för mig tveksamma. Och så fånigt att ens misstänka Ted Gärdestad. Likaså Krister Pettersson. Man kan ju undra. Men kanske kommer något svar.
För egen del har jag feströkt lite. Men inte så mycket mer. Dock länge sedan. Snus har jag aldrig testat. Kommer nog inte att göra det .
Vad gäller Melodifestivalen igår så gillade jag mellanakten med det "gamla gardet". Resten kunde man undvara.
Önskar dig nu en bra start på veckan.


Susjos sa...

Visst undrar man ju vem som mördade Olof Palme, spännande ska det bli om det kommer upp nu så småningom!
Jodå jag har ju rökt cig en gång i tiden, men slutade tvärt när jag blev gravid, och har inte rökt sen dess, 30 år sen nu alltså!
Snusar gör min man, och nån enstaka gång så kanske jag också lånar en liten mini-catch med lakrits smak, så det är knappt en riktig snus!

Andra chansen igår i melodifestivalen var ju magisk med alla dessa gamla artister i "Hall of fame", och nog kändes det att det var bättre förr!
Ha en bra start på veckan!

Ama de casa sa...

Jag började också snusa i 13-14-årsåldern. Då var det lössnus och via en kompis pappa som var veterinär fick vi tag i snussprutor (pappan hade "sågat" av dom innan vi fick dom. Med hjälp av dom kunde man packa snuset hårdare så det inte rann fullt så mycket.
Sen kom påsarna. Superdumma tyckte jag! När jag väl hade fått ut snuset ur påsen var det ju nästan ingen prilla kvar... Haha! Undrar vem som var superdum? :-D

Mellanakten på Andra chansen var det bästa jag sett på år och dar! Jodå. En del saker VAR faktiskt bättre förr. :-D