fredag 20 mars 2020

Karantän dag 5...Fredag.

Då är skafferiet välfyllt igen sen ett par dagar, snusförrådet likaså...nu klarar vi oss ett tag utan att behöva ta något ur vårt "bunkrings-skåp" som vi haft i flera år.
Men bunkra nu skiter vi i...på sin höjd att jag köper en hög med nudlar nästa gång jag kommer ner till affären...något av en favorit för undertecknad regniga kvällar.
Men man lär sig ju lite som "prepper" också, jag skriver upp lite nya saker som man nog bör ha hemma vid en kris.
Handsprit var tex inte något jag hade på min lista för "bra att ha vid kriser"...men det får väl bli en investering i det så småningom.

Fredag är det och här inväntar jag nu att få bege mig ner till vårdcentralen för en "spirometri" och lite rådfrågning om hur jag ska göra nästa vecka med kneget....visst....jag kan vara hemma en vecka till utan intyg enligt regeringens nya rekommendationer...men ändå....!
Lite expertråd är ju inte fel om man säger så....har inga förkylningssymtom alls längre.
Vi får väl se vad de säger.

Sitter och försöker få tag i pukkoden till min arbetstelefon...undrar så varför inte telefonens kod hade räckt som tidigare för att komma in i "nallen"...plötsligt skulle "aset" ha pinkoden till SIM-kortet vilket inte undertecknad åsna upptäckte förrän det var försent.
Korkat av mig förstås...lovar härmed mig själv att aldrig använda arbetstelefonen utan glasögon ;)

Tur man har snus iallafall.


Ha det fint.

6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ooops... Hoppas du hittar pukkoden och att dagens besök på VC utlöper väl!

Ha en fin fredag :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Ja nu har du ju det viktigaste hemma....snuset!!! Klokt att be om råd och lycka till med spirometrin!

Ingrid sa...

Hoppas att det går bra på spirometrin och att du hittar Puk-koden. Många koder blir det!!
Ha det gott!
/Ingrid

BP sa...

Du har rätt. Handsprit är ungefär det sista man tänker på om man ska "preppa". Ändå är det ju nästan självklart, eller hur? Vänta ett tag bara, för just nu finns det ingen handsprit att få tag på...
Spirometri fick jag googla. Oooooops - ett lungfunktionstest hos en före detta inbiten rökare låter inget vidare. Håller tummarna att du klarar dig från t ex KOL. Vågar inte ens tänka på vad en spirometri skulle visa hos mig...

PUK-koden vet jag iofs vad det är, men jag kan inte min heller utantill. Fanns den inte tryckt på kortet där simkortet var inbäddat i? Å vem behåller det kortet... Hoppas du lyckades hitta den. Annars är det bara en ny telefon som gäller;-)

Susjos sa...

Så fint att du fått ditt snud " fint som snus" ska de va!
Hoppas spirometrin var godkänd :-)
Trist med PUK-koden, hoppas det löser sig!
Handsprit är bra att ha om man inte har tillgång till tvål och vatten, för det är lika bra!
Javisst är vår tvättstuga snygg och ren, ovanligt snygg och ren, därför tog jag en bild. Det bor ju många pensionärer här i föreningen, kan det vara de som städat så fint?
Vi har tvättmaskin och torktumlare i vår lägenhet också, men nu hade jag så mycket tvätt, sängkläder och skidkläder mm, så då passade jag på att boka tvättstugan istället.

Sköt om er där hemma!

Ditte sa...

Hoppas att läkarbesöket och spirometrin gick bra. Och förhoppningsvis fick du råd om hur du ska göra med jobbet. Kanske också ett läkarintyg.Vad rädd om dig och hustrun.
Vad gäller handsprit så kan man blanda tvål och vatten och ha med sig eller göra egen.
Irriterande med koden till din arbetstelefon. Hoppas det ordnar sig.
Ja, visst har du tur som har snuset. Alltid något. Glädjeämnen behöver vi.
Ha det så bra du kan.