söndag 20 september 2020

Ingen totalt teknisk imbecill trots allt.

Jo, så satt man där och var på väg att ta ut Beck-film nr 23 och sätta i nr 24 i min "reserv-dvdspelare, ett mekaniskt fel av något slag, hade sett tendenser till det tidigare men nu var det "totalstopp".
Skruvade isär nämnda apparat men fann att det var hopplöst...bara att slänga eländet i papperskorgen inför transport till någon återvinningsstation.

Suckade djupt och såg för min inre syn hur tusenlapparna flög sin kos från  mitt konto till nån varukedja för att få en ny spelare.Sneglade lite på min gamla spelare som också inväntade ev transport till någon återvinningsstation, tja, varför inte?
 
Plockade isär den och med en "tops" indränkt i aceton rengjorde jag linsen så gott jag kunde och se på sjutton...den fungerade igen..otekniska guldkryckan lyckades för en gång skull att laga något ;)
 
Men säg inget till någon, om nån rådfrågar mig inom det området på kneget så kommer jag hoppa som en groda i lokalen baklänges sjungande "Jag kan ingenting trallala"...kommer förmodligen att få träningsvärk i tre veckor men det får det vara värt ;)
 
 

Åter till kneget imorgon, studiedag som tydligen inleds med poängpromenad av något slag, ska se om jag kan slingra mig ur just den delen av studiedagen på något vis fast det så klart, min "stegmätare" behöver väl komma upp i lite steg förstås...alltid något som flickan sa ;)

Ha det fint nu alla.


 
 


11 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Duktigt gjort! Ibland kan man saker man inte ens vet om, för det kan väl inte vara tur??? ;)
Lycka till i morron och ha det så fint, hälsa med dig!

Znogge sa...

Bra jobbat där!
Lycka till med morgondagens planer ;-)

God kväll!

BP sa...

Duktig pojke! Är djupt imponerad måste jag säga!!! Å jag lovar att hålla tyst. Ingen idé att skryta med tekniska kunskaper, då får man bara extra jobb på halsen. Det vet jag av erfarenhet, fast inte vad gäller tekniskt kunnande såklart;-)

Så er studiedag är någon slag kick-off! Suck! Poängpromenader och "vuxenorientering" i form av tipspromenader gjorde man på mitt jobb också. Hatar sådana barnlekar. Ja, ja, lagarbete heter det visst. Iofs roligt att gå runt i skogen när det är fint väder, men annars - usch!

Önskar dig ändå en bra början på veckan:-)

Ditte sa...

Bra jobbat att få spelaren att vilja fortsätta ett tag till.
Aha, är det studiedag. Verkade mer som idrottsdag när du beskrev den. Ja, det kanske sammanfaller.
Önskar dig helt oavsett en bra måndag. Och fint att du är piggare.
Ha en bra vecka!

Susjos sa...

Grattis till lyckad lagning! Både tur och lite skicklighet tror jag!
Studiedag kan vara både kul och inte alls så kul, hoppas dagen blir bra.
Såg ditt tidigare inlägg på dej i dina första år i livet, så himla söt! Jag är också inne på mobilen ofta och tittar på nyheterna, och andra sociala medier hrmmm....
Ha nu en bra start på veckan!

Ama de casa sa...

Duktigt jobbat! Hoppas du får mååånga steg på mätaren idag - det är nyttigt att röra på sig. Har jag hört... :-D

Ha en braig veckostart!

Ingrid sa...

Så bra att du lyckades fixa dvdspelaren. Jag är ägare av en jag också, men använder den nästan inte alls. Tittartiden räcker inte till.
Glad måndag!

Veiken sa...

Grattis till att du lyckades. Lite teknisk är du väl i alla fall!!!
Jag tror tyvärr att vår dvd-spelare har sett sina bästa år. Kanske kan i få liv i den! Hahah! Hur gick det på poängpromenaden?
Ha det gott

Susanne sa...

Tekniska kunskaper ska man vara hemlig med ;)
Hoppas att du kom upp i en sidådär 12000 steg under poängpromenaden.

http://kraka.moah.se sa...

Modern variant av "även en blind höna kan hitta ett korn". För dagens ungdom vet väl mer vad en DVD-spelare är en en höna...
Ha så kul på promenaden! Stegräknare vill alltid ha flera steg.

Lotta sa...

Ja men se där! Skam den som ger sig och lön för mödan fick du omgående. Vem vet, du kanske kommer att sadla om nu :-)
Önskar dig en bra helg med massor av ledighet och mys!