fredag 18 september 2020

Skavsår?


En snus då under läppen och jag är redo för ett nytt inlägg här i bloggvärlden

Det "skaver" ju ganska rejält under besparingstider inom vuxenvärlden på skolan och de som betalar priset är ju kidzen. Finns det inga vikarier att kalla in och om de övriga på skolan inte räcker till för att täcka upp lektionerna så ställs de in. Noteras bör ju även att när "kringpersonal" får ta lektioner så lämnas korridorer åt sitt öde, så även skolgården, ungarna får ibland klara sig själva trots ett rastvärdsschema där lärare ska gå ut, men de har "häcken full" ibland som man brukar uttrycka det och så blir det som det blir  på tex skolgården. Undertecknad kryper in under sitt skrivbord i fosterställning under en filt, bildligt talat iofs men ibland känns det faktiskt som ett rent självskadebeteende att gå till kneget...men man går...för kidzens skull.

Älskar mitt arbete, tro inget annat, men just nu "skaver" det rejält på hela skolan.


Såg ett mejl från min arbetsplats, jag har egentligen slutat kolla mina mejl utanför arbetstid men av ren nyfikenhet kollade jag detta specifika mejl som i rubriken antydde att det handlade om frånvaron på skolan. Åtta stycken borta inkl mig, hela husteamet på tre pers borta, fyra lärare och en elevassistent, jag.

Men nu är det fredag och min förhoppningsvis sista sjukdag denna perioden...på Måndag har vi studiedag.

Ha det fint alla. 



7 kommentarer:

Znogge sa...

Det skaver nog på många skolor just nu misstänker jag. I dag valde två kollegor att säga upp sig och då är vår skola ändå lugn...

Hoppas helgen blir bra och att du är redo för nya tag på måndag!

Susanne sa...

Är så trött alla felaktiga besparingar, hur tänker våra beslutsfattare egentligen? De har otur när de tänker, det vet jag iaf.
Ha en trevlig helg

BP sa...

Ja, inte skulle jag vilja jobba som lärare/elevassistent. Har ju sagt det förut - dessa yrken är inga jobb, de är kall. Å med dagens restriktioner å stannar ju alla hemma med minsta lilla symtom. Då blir det tyvärr så. Dom som blir lidande är kidzen, helt klart!
Njut nu av helgen och jag hoppas att du blir av med din förkylning helt och hållet. Inte att du längtar till måndag, men den bjuder åtminstone på en mjukstart i form av en studiedag.

tanthuset.blogg.se sa...

Herregud! Att det inte är fler som sitter där med dig under skrivbordet förvånar mig storligen! Jag lider....
Men försök krya på dig och ha det så gott du kan i helgen!

Ditte sa...

Är ju lärare och har jobbat i dryga 40 år men idag skulle ingen lön i världen få mig att gå tillbaka till det jobbet. Jodå, det finns skolor som fungerar utmärkt. Men utvecklingen inom skolans värld har ju inte direkt varit positiv. De flest har valt lärarjobbet för att man tycker om att undervisa och att man gillar elever. Men idag?? Fullt förståeligt att lärarutbildningarna inte har sökande och att man rent allmänt hoppar av skoljobbet.
Önskar dig en fin helg. Och eleverna klarar sig.

Ditte sa...

Glömde! Elevassistenter har ett jätteviktigt jobb men hur skulle det vara om det uppskattades mer av både skolan, elever och föräldrar. En bra börja,
Ha det så bra du kan.

Ama de casa sa...

Ja usch vad fel det har blivit på många vis. DUMMA skitvirus! Hoppas du får en skön helg i alla fall och att du är pigg och kry på måndag också.

Ha det gott!