söndag 14 januari 2024

En söndag igen....

och det ska väl gå bra som så många gånger förr.
Kylan är på ingång igen till oss här nere i Göteborg, har ju varit lite mindre kallt en vecka eller så men nu blir det dags att knäppa jackan igen när man går ut.

 Veckan yrkesmässigt avslutades i fredags eftermiddag då en inre frid bredde ut sig i kroppen när jag närmade mig spårvagnen hem, riktigt skönt med andra ord.
Blev ju fyra dagar med eleverna som utföll till full belåtenhet, kort sagt, det blir inte bättre än så.

Man säger att vi har nära till krig, folk hamstrar allt möjligt, stormkök har blivit en eftertraktad vara att köpa, radioapparater som är försedda med en anordning för att veva upp likaså.
Här har vi ju redan allt sen länge, stormkök köpte jag redan 2016, bra att ha även om det inte är krig.
Konserver har vi så vi klarar oss ett tag, också en eftertraktad vara i butikerna nu.
Jaja, vi får väl se hur detta går, själv är jag inte förberedd på krig överhuvud taget, däremot är jag förberedd på att det inte går att handla i butik pga att internet brakar ihop, eller vad det nu kan vara som sätter käppar i hjulen. 
Som sagt, vi får väl se hur detta går.

Lite stödfoder för våra bevingade vänner i Göteborg.

Ta hand om er.

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har inte lagt upp några lager alls och det är väl kanske oansvarigt. Det enda jag försöker ha hemma är kontanter. Jag använder dem inte, men det händer att betalsystemen inte fungerar och då är det bra att ha. Det var inte så länge sedan Coops betalsystem la av under några timmar och då gick det inte at betala med kort. "Kan du gå ut i bankomaten och ta ut kontanter?", sa de i kassan, men det slapp jag.
Ha en fin söndag!
/Ingrid

Marianne sa...

Det är väldigt vad vädret varierar, från dag till dag och det blir besvärligt med kläder, ska de vara jättevarma eller bara varma?

Kriget, ja vi får se, jag har inte bunkrat upp något, stormköket fick sonen för ett par år sedan, men jag förskjuter tankarna på kriget istället, kanske dumt?
HA det nu så fint veckans sista dag!

BP sa...

Du har ju alltid varit en prepper och byggt upp ett lager och bytt ut utgående varor med andra. Men just nu är de ju tidningarna som med sin krigshets får människor att köpa allt möjligt. Ungefär som i början på pandemin för tre år sedan. Det är många varor som var slut då och är slut nu. Vem tjänar på det - jo ICA, Willy:s, Naturkompaniet och Kjell&Co. med mera. Jag ogillar sånt skarpt och har inte nåt lager av någonting. Undantag toa- och hushållspapper. Och det har jag alltid haft.

PS. Min man och jag köpte ett Trangia kök för flera decennier sedan. Varför? Minns inte. Vi gav bort det oanvänt - oooops! Sådana friluftsmänniskor var vi;-) DS.

Klimakteriehäxan sa...

Jag tänker inte, vill inte, hamstra. Inte än i varje fall.
Hoppas kylan inte blir för sträng!

Ditte sa...

Fint att veckan var bra och att helgen också varit det.
Ja, denna oro för kriget och annat..Ja, det är ju ingen idé att oroa sig. Hjälper föga.
Stormkök finns dubbelt upp sedan många år och en del annat.
Att sedan ha kontanter är ju viktigt och i olika valutor. Likaså att veta var en har ev. smycken. Kan vara värdefullt i många sammanhang.
Vad gäller att hamstra? Nej, ingen idé.
Önskar dig nu en bra kommande vecka.

Carita Liljendahl sa...

Fint att du också ger foder till fåglarna <3
Mycket snö har ni ju inte, men kallt förstod jag att ni har, alltså minusgrader.
Det här med "krig" är ju lite dubbelbottnat. Finland har ju varit i krig ganska "nyligen" - medan Sverige haft fred över 200 år. Så jag förstår att det kan verka lite skrämmande. Men mest handlar det troligen om att vara förberedd för att klara sig de där 72 timmarna man talar om, ha vatten, nödradio, konservburkar, tändstickor, stearinljus, batterier till ficklampor, kontanter, osv.

Susjos sa...

Tänkte faktiskt på dej när jag hörde att man borde ha ett litet lager hemma med förnödenheter, du är smart du! Vi har vare sej kontanter eller stormkök hemma!

Japp, kylan ska komma igen hit också, suck! Men än har vi vinter...
Ny arbetsvecka på gång, även för mej, det är bara att bita ihop!
Ha en bra start på veckan!

znogge sa...

Fyra bra dagar med eleverna är fyra bra dagar för jag vet hur lätt det kan explodera.
Vi har kontanter hemma men det skulle inte räcka länge. Skulle det bli krig så tror jag ärligt talat att det blir av sådan art att ett förråd inte kommer att räcka länge. Kanske är jag pessimist men så är det. Vi får väl ta husvagnen och gömma oss i den småländska skogen...

Hoppad ni har en god kväll och att det blir en bra start på den nya veckan!

Geddfish ♥ sa...

Lite av en prepper är väl jag. Gjorde upp ett bra förråd i samband med pandemin också. Men jag har naggat av varorna.
Kontanter finns i olika valörer. Ingen nödradio, men ficklampor och tändare till ljus. Nä, kommer kriget så förslår väl inget av det jag har. Men det tar jag då, så känns det nu.
Ha en fin kväll Micke!

Anna i Portugal sa...

Svårt att förbereda sig för ett ev. krig. Att bunkra och lagra och skapa än mer oro. Hoppas du hittar en bra balans.

wiper sa...

Vi har också fått det kallare här med minus 7 grader och blåsigt. Kom ihåg när jag bodde i Göteborg och det var ofta blåsigt där men jag trivdes otroligt bra dom 10 åren. Både mina föräldrar och min syster bodde där också men nu är alla skingrade för vinden

Vad härligt när du nämner spårvagn för jag älskade att åka spårvagn så det saknar jag verkligen. Härligt att det går som på räls i skolan ;)

Härligt att ni redan har samlat på er saker inför vad som kanske komma skall. Vi har gjort oss av med mycket i och med många flyttar. Vi sett att vi har lite i alla fall bland annat dunkar till vatten och reningstabletter. Hittade även en ryggsäck

Det kommer att vara mycket som sätter käpparna i hjulen om det blir krig.

Ha nu en skön dag Micke

Hälsning från Malin