torsdag 6 juni 2024

Nationaldag 2024.

Frågade hustrun igår om vi brukar äta något speciellt på nationaldagen men...icke sa nicke...det blir väl en köttbit antar jag av okänd karaktär..ännu...! ;)

 Idag välkomnas istället många nya svenska medborgare lite varstans, en tradition så god som någon annan.
Själv går jag inte utanför dörren antar jag, klockan är ju inte så mycket ännu men jag stannar helst inne i vår lägenhet idag....autistisk som jag antagligen är..ibland...det är skönt att vara hemma och slippa gå till min arbetsplats.
Dessutom är jag redan svensk medborgare. ;)

Undrar om Nordkoreas ledare har katt, lite oroväckande isåfall. ;)

Om 24 dagar inleds min semester, oj som jag längtar, rekord i år ju som jag skrivit tidigare, luften gick ut mig för ett par veckor sedan...usch och fy...men snart är det semester.

Ha nu en fin nationaldag alla fina läsare. :)

10 kommentarer:

Znogge sa...

Om det blir något firande här återstår att se. Jobbar man med människor är det ibland väldigt skönt att ta det lugnt och vara för sig själv tycker jag. Här blir det också en köttbit dagen till ära.

Det hoppas jag inte att han har ;-) Djurägare brukar vara kloka och empatiska...

Önskar er en fin nationaldag!

Gunnel sa...

Det blir inget speciellt firande här heller vad jag vet. Det blir väl som en vanlig torsdag.

Marianne sa...

Inget firande planerat här heller. En god köttbit är aldrig fel.
Jag hoppas verkligen inte det finns några katter i hans hem, eller ens i närheten av honom eller hans anhäng.
Med tanke på hur snabbt Maj månad gick så är det strax semester för dej!
Önskar er en fin nationaldag

ibod11 - Ingrid sa...

Det är skönt att kunna välja själv hur man vill fira och vill man stanna hemma så är det precis så man ska göra. Jag är inte mycket för folksamlingar men några gånger har jag tagit mig till Jamtli, som bl a är ett friluftsmuseum här i Östersund, där det just på nationaldagen är gratis att gå in och där firas det på många sätt. Jag har inte sett att några nya svenskar har välkomnats men däremot tar en mc-klubb emot flaggor som de sedan kör ut till föranmälda mottagare runt om i Jämtland. Blåsorkester, tal och diverse annat brukar vara trevligt att se och höra. Vi har ju en egen president och hon höll ett fint tal förra året. Men i år blir jag sittandes hemma och egentligen gör det ingenting. Det är skönt att vila när orken inte är med.
Glad nationaldag!

Ditte sa...

Inget firande här heller. Jo, jag ska se en del från Skansen , men i övrigt blir det SVT 2 där det blir en film som handlar om landstigningen i Normandie. Som halvnorska tycker jag att den svenska nationaldagen känns torftig. Man byter ut Svenska flagganns dag och vips blir det en nationaldag. Och vad firar vi? Tycker man kunde valt midsommarafton i stället.
Kanske har du börjat nedräkningen nu till sommarlovet. Förstår att du längtar-
Ha det gott.
( Vill berätta att min blogg nu är borta och allt raderat. Trodde innehållet sparades på "nätet", men icke. )

Äventyret framtiden sa...

Jag å min sida tror att det är bra att Nordkoreas ledare har en katt. En katt sätter man sig inte på ...det är kanske katten som håller honom på mattan. Jag tror på katten!
Skönt att vara lite autistisk emellanåt, tror det är nödvändigt för själsliga hälsans skull.

Ha en fin nationaldag!

LillaSyster sa...

Jag har varit ute och flängt.... fast inte på något firande =) Sen har också varit i trädgården här hemma med katten. Jag säger som Karin han skulle behöva en katt. Hoppas att köttbiten smakade bra och fortsatt trevlig nationaldag!

Anki sa...

Det var firande i parken utanför här ... men jag och Muffin satt oss vid min uteplats bakom huset och njöt av att sitta för oss själva.
Ha en fin kväll ... snart är det bara 23 dagar kvar!

BP sa...

Inget firande alls här. Sveriges nationaldag är ju inte som Norges, Frankrikes eller USAs nationaldagar. Där betyder dagarna ju något och har en tradition, vilket man inte kan påstå att dagen har i Sverige.

Här var det kolugn. Gissar att alla nollåttor dragit till Skansen, men vädret var tyvärr ingen höjdare. Dålig tajming.

24 dagar - det går fort! Var det något speciellt som gjorde att luften gick ur dig rekordtidigt i år? Hoppas det inte lir en vana, du har ju ändå cirka 10 år kvar till pensionen...

Ha en skön fortsättning på långhelgen nu!

Susjos sa...

Vi firade nationaldagen hos barnbarnen på Vendelsö, gott så! Hur mysigt som helst, grillat till middag, inte dumt alls, dock har det blivit svalare ute...

Snart börjar din semester, håll ut! För mej blev det tidig semester i år, vi har ju antingen tidig eller sen semester på mitt jobb, varannat år tidig, varannat år sen. I år börjar min semester redan vecka 25...så det är inte många dagar kvar innan den börjar...
Ha en fin fortsatt långledighet!