fredag 30 augusti 2024

Fredag här igen, välkommen.

Imorgon är det dags för kräftskiva hos den ena fjärdedelen av familjen.
Många år sedan det åts kräftor här sist, sommaren 2016 om jag minns rätt, skaldjur i all ära men det är inte mina favoritobjekt av undervattensvarelser, men trevligt blir det väl imorgon ändå.

Gårdagens möte blev ju bra till slut, i början trodde jag det skulle gå åt ett håll som jag nog inte hade uppskattat, det där med "bla bla bla" ni vet men det rättade till sig ganska snart och blev på det hela ett bra möte till sist, det var allt tur för mig det. ;)

Snart dags för en ny blivande tradition på skolan, tur jag är vuxen och slipper vara aktiv på det viset, i värsta fall får jag väl ta kryckorna som står här sen 10-15 år och se lidande ut. ;)

Men nu får ni ha en fin kväll allihopa.

onsdag 28 augusti 2024

Onsdag den 28/8 2024.

 Så var då alla räkningar dragna för denna gången, jag gillar ju att shoppa på nätet med hemleverans så det blir en del fakturor på en månad som ska betalas...betalar för det mesta direkt men vissa försäljare går ju genom Klarna, "få först-betala efteråt", fungerar ju bra faktiskt.

Imorgon blir det ämneskonferens på hela skolan med start 15.00, vår sk "konferenstid" för ATP och annat.
Är nu för första gången del av ett ämneslag, har satts in i den "praktisk estetiska" gruppen för detta, någon har tänkt till och insett att teoretiska ämnen inte är min grej. 
Slöjd, bild, teknik, hemkunskap, ja, det är nog mera min grej, ska bli intressant faktiskt hur otroligt det än kanske kan låta, många bra kollegor där med humor.

Det sista av årets lilla skörd, inte mycket men jäkligt gott.

Men nu tillönskar jag er en fin kväll.

tisdag 27 augusti 2024

En tisdag, den sista i augusti 2024.

Egentligen skulle man ju bo på landsbygden, gå ut och njuta av alla åkrarna och "bara vara"...lite skog kanske runt om.
Fast då måste jag ju pensionera mig först, det tar sin tid att nå dit. ;)

Drömmar måste man ju ha, annars blir det så trist, även om drömmarna inte slår in så måste de ju finnas där, eller hur?

Augusti är ju trots allt en fin månad även om man har börjat arbeta efter semestern, man ska inte klaga, inte så mycket iallafall. 

En gammal bild av Ozzy i jultid, adventsljusstaken avslöjar ju det. ;)

Men nu får ni alla ha en fin resterande tisdag, det ska vi.

söndag 25 augusti 2024

Vecka 34 närmar sig sitt slut...

och det är söndag igen, sov länge idag, steg upp vid åtta ungefär, det fick räcka men jag hade nog lätt kunnat sova en timme till, absolut, men någon måtta får det ju vara.

Lönen ska enligt ryktena vara på ingång, tacksamt minst sagt om man så uttrycker sig i denna tid av inflation och annat elände, men tydligen är det på rätt väg trots allt.
Så länge priset på systembolaget inte går upp med en krona per flaska så får man ju vara tacksam. 

Imorgon är det åter dags att träda i tjänst på skolan för en ny vecka i arbetslivet, det blir väl som det kan med detta, vi börjar med idrott kl 08.00, blir väl att ringa och väcka upp en och annan elev som så brukligt är eller åtminstone påminna om att gå åt rätt håll, idrottshallen ligger väl en kilometer åt andra hållet än själva skolan.


Men nu gott folk, nu ska jag fixa middagen bestående av kyckling med diverse tillbehör, mot köket således.

Ha en fin eftermiddag nu.

lördag 24 augusti 2024

Lördagspyssel.

Pyssel i form av lite städning, orkar ju aldrig städa hela lägenheten på samma dag så man får ju dela upp det.
Idag är det vardagsrummet och min mancave som står på schemat, snabeldraken ska matas lite innan moppen kommer fram, har banne mig ingen lust alls men det är ju så trevligt efteråt att få slänga sig på soffan med en kall öl, burken öppnas naturligtvis efter det där själva "slängandet", allt annat vore okristligt. ;)

Hittad på nätet och innan utlagt på min instagram.
Kan kännas igen lite här hos mig ibland. ;)

Zillen och ozzy har kvalitetstid. 

Men nu tillönskar jag er en fin lördag, det ska vi ha.

fredag 23 augusti 2024

Bästa dagen på veckan är ju ändå en fredag.

 Arbetar man måndag till fredag så är det ju så, man sliter lite i början på fredagen varvid man övergår till att ta helg, och i mitt fall, redan 14.00.
Att gå ner i arbetstid är det bästa jag någonsin gjort...så det så.

Men nu inleder vi helgen här, en god middag serverades vid hemkomst av fina hustrun, nu är det min tur att laga middag hela helgen, ska bli intressant, många ingredienser vi har hemma just nu, ska bara "få ihop dem" så allt blir riktigt gott.

Det är väl den femte november det är presidentval i USA, om jag minns rätt, detta valet blir ju spännande minst sagt, Kamala Harris verkar vara på frammarsch, vi får väl för världens bästa hålla på henne, den där "andra" har ju inte alla indianer i kanoten.

Övervakningskamera, en av två i vår korridor, har sett mig själv på film därifrån en gång, ingen vacker syn alls, tycker de ska skaffa nya kameror, jag ser för gammal ut på film. ;)

Ha nu en fin kväll alla.

torsdag 22 augusti 2024

Då är vi på en torsdag igen...

 och torsdagens yrkesmässiga göromål är avklarade för denna gång.
Ibland är det ju extra skönt att sitta på vagnen hem, behöver inte ens ha en anledning av negativ art, ibland är det bara så helt enkelt.

Det är ju som det är yrkesmässigt i början av ett nytt läsår, elever ska finna sin plats, de nya då förstås men även de gamla får ju rätta in sig i ledet men för dem är det ju enklare.
Vi är två elevassistenter i klassen, det behövs ju verkligen, det är vi som är med klassen på alla aktiviteter och sköter rapporteringen mellan de olika lärarna.
Nu i början är det ju som det är med allt, snart ska det väl falla på plats alltihopa.

Bild av skolan återigen, det funkar ju trots allt.

Ha nu en fin torsdagskväll allihopa.

måndag 19 augusti 2024

Och så var det ny vecka.

05:45 ringde klockan och morgonen inleddes med kaffe och andra förberedelser som brukligt är inför avfärden 07:12.

07:40 anlände jag till skolan för att plocka med de elever som eventuellt "missat" att de hade idrott tvärs över området i den "stora" idrottshallen.
Kan ju bli så de första veckorna på ett nytt läsår med ett nytt schema.
Ibland kan ju även en del elever "missa" för att de absolut inte känner för att idrotta, så hade jag ju själv gjort i den åldern. ;)
Lite småstrul var det under resten av dagen men inget som inte gick att hantera.

Men nu ska måndagskvällen strax gå av stapeln vilken inleds med en god middag som frugan lagt sin själ och hjärta i tills jag skulle komma hem, bra kvinna det där. 

Några av våra tomater för i år som utlovat på bild.
Goda är de ju även om de är få.

Ha nu en fin kväll allihopa.

lördag 17 augusti 2024

Helg igen.

Fredagen innebar ju full närvaro på alla lektioner för kidzen, skolplikten ni vet, här skulle det banne mig vara skoldag 100%. 
Stackars satar. 
Men de ansträngde sig verkligen allihopa, lite stolt över dem är jag allt.

Men nu är det ju Lördag och en halv städdag är utlyst för undertecknad lokalvårdare, skillnaden mellan att göra det yrkesmässigt och hemma är att hemma kan jag sluta precis när jag vill eller till och med strunta i det, återstår att se hur detta avlöper, rapport utlovas, kanske. ;)

Morgonens frukost, mediciner nedsköljt med kaffe tittande på Stargate atlantis, blir inte bättre än så fast en whiskey hade ju inte suttit fel. 

Ha det så fint ni kan gott folk, kikar in till er i helgen här som brukligt är. 

torsdag 15 augusti 2024

Torsdag och idag kom eleverna tillbaka.

Nu är skolan som den ska vara, fullt av elever, en skola utan dem är visserligen avkopplande men man känner ju att man inte gör så mycket som man skulle vilja.
Möten i all ära, det behövs, men att tillbringa en vecka med att vattna, som det ofta blir, blommor är inte min grej.
Dessutom uppskattar inte personalen att jag vattnar även plastblommorna..tråkiga och oförstående människor det där. ;)

Förr hade vi ju 350-400 elever, idag ligger vi på 283, för er som känner till branschen, Znogge tex, så är det ju ett avbräck i ekonomin, ett ganska rejält sådant men vi räknar med att fler elever kommer att inträda i vår skola...så säger ledningen och det får väl även jag hoppas då förstås.
Man får inte glömma att området är en "genomfartsled" för nyinflyttade från andra städer, så är det ju trots allt.

Zillen tillönskar er en fin kväll, så även jag.


tisdag 13 augusti 2024

Andra "riktiga" arbetsdagen efter semestern.

Så kom då lärarna tillbaka från sin semester, kul att se en del av dem, är ju lite som familj på något underligt vis. 
Vi har ju alla samma mål, kidzen ska ha bästa möjliga förutsättningar efter högstadiet, en del behöver mycket stöd, andra är mer självgående, men i slutändan så ska alla helst ha fått godkända betyg i allt.
Dock inte alla som lyckas tyvärr.

Mycket igår om resultat och en hög med diagram inom det området, psykologer och kuratorer berättade om sitt arbete, vi har ju 10 nya medarbetare, stackars satar att behöva lyssna på allt det. ;)
Inte mycket bättre idag, men det mesta är ju "formalia" som måste tröskas igenom.
Blev dock möte idag med psykolog och annat löst folk om "vår" klass som tidigare var en "särskild undervisningsgrupp" men numera bytt namn till flexgrupp pga klagomål från skolinspektionen.
Media hade tagit upp detta om jag minns rätt, så det var väl därför.

Men nu ska tisdagens kväll avverkas, ha en fin sådan kväll alla.

söndag 11 augusti 2024

Det var ju en skön helg detta...

men visst lämnade vädret lite övrigt att önska men det spelar väl inte så stor roll egentligen.
Hösten är väl i antågande antar jag, några fina dagar kommer vi säkert att få innan dess förstås men sedan är det dags att åter ta på sig en jacka när man ska gå ut och lägga alla shorts för vinterförvaring. 

Har upptäckt att jag numera kan svara på alla kommentarer ni skriver, har jag väl kunnat förr också men nu är det ju enklare med den proceduren hos "blogspot".
Får väl se om jag börjar använda mig av det men en del av er har ju ingen blogg så då passar det ju bra.
Undrar bara om ni kan se med någon "notis" om att jag svarat likt på Wordpress?

Ozzy lade beslag på Zillens plats i "burken" på klätterställningen, knappt han kom ut igen men det gick ju bra till sist, de är viga de där varelserna.


Herrejösses va fin han är ändå.

Kapten blåtand och jag tillönskar er en fin söndag, det ska vi ha.

Ha det bäst. :)

fredag 9 augusti 2024

Ledig fredag innan skolstart på "riktigt" nästa vecka.

Har försökt komma på vilka jag saknar mest på skolan, förutom en del av kidzen så har jag ju två-tre kollegor som jag saknar väldigt mycket, de andra är bra att ha, bara jag slipper ha med dem att göra alltför mycket. 

Nja, så illa är det väl inte förstås men nya kollegor från andra skolor har förflyttats till oss, nu ska de väl antagligen "pinka in sitt revir", visa framfötterna om ni förstår.
Har fått "rapporter" om det från andra kollegor.
Har inga framfötter själv, ett handikapp inom grundskoleförvaltningen helt klart men det struntar jag i.

Fann denna på Instagram, lite om arbetet första terminen innan det lugnar ner sig lite andra terminen, det är som det är.

Regnet öser ner på utsidan, lite blåst i kombination med  det och allt är som en typisk höstdag i november, hallelujah. ;)

Ha nu en fin fredag alla och ha en skön helg, det ska vi.

torsdag 8 augusti 2024

Lite tandläkarbesök då idag....

fast det var frugan som med sin brors hjälp åkte ner till deras tandläkare i stan för dragning av några tänder, tre besök till är bokade och sen ska de nya tänderna vara på plats och vi 11.000 kr fattigare.
Det är ju värt varenda krona då tänderna påverkar hela systemet om de inte är "i funktion", så att säga.

Men det är ju Torsdag nu och yrkeslivet är avslutat för idag, imorgon är jag ledig tack och lov, ska sjutton jobba en fredag när man inte behöver...hujeda mej.
Den sista obokade semesterdagen jag hade kvar, känns som ett bra beslut.

Nu ska jag klara av att arbeta till den 25/10 varvid ledighet tar vid, höstlov, ser verkligen fram emot detta, det är alltid skönt att se fram emot något av positiv art.

Foodora, ja, varför inte, det är ju Torsdag, hallelujah. :)

Zillen tillönskar er alla en fin kväll.

Ha det bäst.

tisdag 6 augusti 2024

Tisdag i första veckan efter semestern 2024.

Börserna rasar i världen, bensinpriserna kommer gå upp rejält, mellanösterns förehavanden påverkar hela världen och här sitter man utan att kunna påverka ett endaste litet dugg.
Inflationen har väl kommit igång igen om jag förstått det rätt, näste steg är väl att höja räntorna på nytt, men vi får väl se hur det blir med det, verkar krångligt att räkna ut det där.
Pensionen, som ligger lågt in i min framtid, "naggas" i kanterna mer och mer, undrar om det blir något kvar i slutändan?

Man ska väl inte måla fan på väggen förstås, det är ju redan gjort sen länge förresten, men ändå.

Duplantis då, gårdagens hjälte, herrejösses vad han kan hoppa med stav den grabben, man satt ju som på nålar där inför världsrekordförsöket som han lyckades med i sista försöket, 6.25, helt underbart verkligen.
Tänkte precis skriva att han kommer att gå långt men det har han ju redan. 

Grattis Mondo, du ÄR verkligen bäst, tack för en spännande kväll.

Ha det bäst nu alla. :)

söndag 4 augusti 2024

Nytt läsår på ingång.

Då är det dags imorgon att återgå till tjänstgöring hos Göteborgs stad.
Undrar så hur långt de kommit med renoveringen som ska hålla på ett par år, men nu har det ju varit semestrar så då har de väl inte kommit så långt, antar jag.
Återstår att se!!

Lite mer dekorationer här i Bergsjön för att motverka allt grått och trist.
Jodå, missade dock lite på den husväggen, det fungerar väl ändå.
Fantastiska skapelser där.

Undrade så om människan tagit fel på hunden och dammsugaren.

Ha nu en fin dag allihopa, själv ska jag lägga mig i fosterställning och kvida inför morgondagens första arbetsdag på fem veckor. ;)

fredag 2 augusti 2024

Och så kom fredagen igen...

den sista på denna semestern, officiellt är alltså semestern slut vid midnatt, nu blir det två dagar av helg för att kunna förbereda sig mentalt för nytt läsår på skolan.
 
Men första veckan är det bara vi med semestertjänst som är på plats, lärarna har en vecka till, kunde ju tagit ut en semestervecka till men beslöt spara den till höstlovet istället, skönt att ha något att se fram emot när höstmörkret börjar komma.

Har ju haft en del kontakt med en del av ungarna på semestern via instagram, en och annan vill komma på besök och jag har lovat prioritera dem, såklart, bara för att en och annan gått ur årskurs nio så är de fortfarande "mina ungar", ska bli kul att träffa dem igen.

Blev ju en dokumenterad invigning igår av vårt utegym på gården.
Ser ni min plågade min? Berodde på att frugan tog sån tid på sig med kameran, hade jag släppt ner den hade jag aldrig lyckats lyfta upp den igen. ;)

Denna var bäst tyckte jag trots allt. ;)

Ha nu en fin eftermiddag alla.