måndag 30 september 2024

Halloween.

Halloween är tydligen i antågande, tackade i ett förvirrat tillstånd ja till en sådan fest hos familjens ena fjärdedel, detta ska tydligen vara den veckan under min semester.
Tippar på helgen efter själva Halloween då.
Jag tycker inte Halloween är något att fira egentligen, men jag får väl stå vid mitt ord och gå, efter ett par groggar/glas vin så kanske det blir roligt trots allt.

Semester ja, höstlovet viger jag ju åt en veckas ledighet denna gång, många lov är det ju i skolans värld, lärarna har oftast ferietjänst och vi andra har semestertjänst.
Detta gör ju att man får hålla på med lovskola eller annat när man har semestertjänst och arbetar på ett lov.
Denna gång tar jag semester, ska bli så skönt.

Återkoppling till helgens "Humla" hos ÅKE med tåget:
Viktiga varelser det där.

Mycket sanning i detta, tyvärr.

Ha en skön kväll nu.

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Halloween är en helg som vi aldrig firat, men det är nog lite av en generationsfråga. Barn och ungdomar tycker att det är en rolig helg och jag brukar se till att ha lite extra godis hemma i fall det skulle dyka upp några otäckingar.....
Ha en fin måndagskväll! /Ingrid

Anki sa...

Har aldrig firat Halloween och lär nog inte göra det heller ... det är säkert som Ingrid skriver en generationsfråga.
Bilderna där är skrämmande sanna!
Ha en fin kväll!

BP sa...

Ta med dig Kapten Blåtand till Halloweenfesten. Då är du absolut inne och kommer bli väldigt poppis. Frågan är om du vill bli det - poppis alltså;-) Som tur är handlar det ju bara om en enda kväll, så resten av din semester är intakt - hahaha.
Vad gäller dina bilder så vet jag inte om jag föredrar tvåan eller trean. Är ju asfaltbonde, så jag har inga problem med att leva utan träd och djur...
Önskar dig också en fortsatt bra måndagskväll!

ibod11 - Ingrid sa...

Halloween ignorerar jag helt och hållet nu när barnen sedan länge är utflugna men min yngsta dotters födelsedag firades ofta med kalas med halloweentema. Men jag hoppas att du får kul på festen och kanske både god mat och dryck.
Väldigt bra bilder och text på slutet och exakt i linje med hur jag har tänkt. Jorden kanske kan återhämta sig när mänskligheten är borta.

Äventyret framtiden sa...

Skrämmande scenarier...en värld utan bin och insekter betyder mera eller mindre döden för oss alla. Synd nog så förstår inte människor i allmänhet hur viktigt allt levande är för vår existens.
Halloween har jag firat med barnbarnen...en pumpa har fått lysa upp på vår trappa...ungefär så.
Ha en fin kväll!

Znogge sa...

Halloween firar vi inte heller men det är nog en generationsfråga. Det blir säkert trevligt med festen skulle jag tro.
Ja, vi människor kan ställa till det en hel del. Bin och andra insekter är så viktiga trots att de är så små.

Önskar en sen god kväll!

Susjos sa...

Det är alltid kul med fest, alltid finns det nåt att fira, trots att Halloween inte är nåt för oss äldre, men god mat och dryck tillsammans är inte dumt! Kul idé att ta med Kapten Blåtand som BP tipsade om, haha!
Ha det gott!