torsdag 24 november 2011

1 Advent...

..på gång, ja se på sjuttan, julen är snart här igen, en av mina favorithögtider, ligga på soffan, äta skinka, sill, vörtbröd....och dricka en massa julmust.
Återigen ska man proppa sig full med mat, gå runt och småäta hela dagarna...inte fel alls ;)
Men först måste man ju få ihop alla sladdar som ska till för att lysa upp denna högtid, varenda år är det samma "meck" och när man just fått ihop allt så visar det sig att en o annan lampa inte funkar, funderar på att köpa in nya innan jag sätter ihop allt...meeeen...då är det ju ingen sport ;)
Ska minsann stå där och muttra nåt ohörbart (och förmodligen okristligt) innan jag lika muttrande ger mig ner till Ica. Så det så ;)


Minns min barndoms jular....herrejösses va fina de var...det var ju innan ansvaret lades på mina egna axlar som vuxen och jag själv skulle ordna allt...fast så överjävligt har det ju inte varit om sanningen ska fram...gillar att gå runt och pyssla som en liten tomte...hehe...ja jäddrar...livet é änna gött..!

Nu ska ju bara snön komma också....den är på gång...känner det...eller ja...det stod i tidningen förra veckan..åtminstone...tror på det.

Ha de bäst..!

2 kommentarer:

Lennart sa...

Advent och jul, det är inget jag bryr mig om så mycket. Har ett par adventstakar men de har legat stilla i garderoden sen några år tillbaka. Köpte en tomte på en julmarknad i Rendsburg eller Hamburg en gång men han ligger numera bara ovanpå kylskåpet hela tiden. I december dricker jag glühwein för att värma min lilla kalla kropp, eller kanske är det för att stå ut med mitt liv? Så ligger jag lågt tills mitten av januari kommer. Jag är bara en enkel och okomplicerad människa.

Snejky sa...

Detta med pynt har ju blivit mycket mindre sen kidsen blev stora...Så jag kör det vanliga rejset med ljusstakar, gardiner & massa levande ljus...
Snö....hmmm, tycker den kan komma nån dag innan jul & sen försvinna när helgerna e över...
Ha en toppen helg, du & lilla frun..
Kramen