söndag 3 juni 2012

På spåret...!

Jag gillar verkligen att åka spårvagn, att sitta där och studera människor, göra mig en liten bild av hur de lever sina liv.
Den där tjejen som alltid ser så trött ut på morgonen, den där lite äldre mannen som så ofta sitter på samma plats med sin Metro, hans lite smågriniga blickar på sina medresenärer när omgivningen blir lite högljudd.
Undrar hur de har det egentligen?

Ja va fan...nåt ska man ju bry sin hjärna med när man åker kollektivt...fast ibland bara försvinner jag in i dimman, drar på högsta volym på hörlurarna jag stoppat långt in i öronen så att det nästan uppstår kontakt mellan lurarna där inne i mitt tomrum som kallas huvud.
Försvinner bort över horisonten mentalt och utför stordåd som ingen kommet att få reda på, bortom en horisont där jag räddar mänskligheten från undergång gång på gång.
Allt i hemlighet, för rikets säkerhet.

Ungefär där brukar jag vakna ur min dröm och inse att det är dags att få stopp på spårvagnshelvetet...jo...även en hjälte har ju en hållplats att gå av på ;)

Jo..jag är en människa som ibland vill ha lite spänning i livet...fast egentligen är jag ganska nöjd som det är...finns ju olika sätt att få spänning i livet...att kanske i framtiden få sätta ett avtryck i en ung människas liv, ett avtryck som den unga människan som vuxen kanske kan se tillbaka på och se som en vägskäl i sitt liv.
Spännande?
Jo..så in i bänken spännande.8 kommentarer:

Cina sa...

Ojoj,djupa tankar där.Själv läser jag alltid bok eller slumrar till en stund.Åker ju tåg mellan Alingsås och Göteborg varje dag så lite dötid bir det ju.

Guldkryckan sa...

Cina: Jo..tar ju en liten stund att åka där fram och åter...en bok är ju aldrig fel.
Metron i mitt fall på vagnen räcker ungefär halvvägs..om jag inte löser korsordet..för då får jag sitta där hela dagen :)

BP sa...

Å varför la du upp en bild med SNÖ????!!!!!
Räcker det inte med regnet vi haft i nästan två dygn;-)
Jag åker ju också kollektivt och kollar in medpassagerarna, ofta är det ju samma varje morgon. Spinner en historia i mitt huvud, preci som du.
Sedan tar jag fram iPhonen (jobbets) och läser bloggar...

PS. Det sista stycket påminner mig om en händelse i fredags. Ställde upp som referens till en 18-årig tjej som verkligen haft det trassligt i sitt unga liv. Hon fick jobbet efter mina lovord. Hon var salig. Jag var glad och ställde lite krav på motprestation... Kändes himla skönt faktiskt!

Guldkryckan sa...

BP: Ja..en härlig känsla det där..!

Regn? Har vi inte haft på hela helgen...stackars er ;)

Lennart sa...

Jag gillar också mina spårvagnsresor på mornarna. Vi är alltid samma personer som kliver på vid min hållplats och nickar lite lätt åt varandra. Själv tar jag en Metro, bläddrar lite lätt men läser inte direkt, tittar mest runt om i vagnen. En gång klev en tjej på och satte sig bredvid mig, jag sa God Morgon till henne, då stirrade hon på mig, reste sig snabbt och klev iväg och satte sig längst fram istället. Förstår inte vad hon fick för sig, att jag skulle börja hångla med henne, eller våldta henne?
Hemresorna brukar vara lite mer omtumlande, ibland ramlar en fönsterruta ner, jag råkar sätta mig på ett sätet som lossnar, en dörr går sönder eller hela spårvagnen stannar och havererar. Vid några tillfällen har det även börjat rinna ner vatten från taket då det har regnat.

Guldkryckan sa...

Lennart: Underligt att folk blir så fundersamma när man säger god morgon..!
Jo..det kan hända en hel del på en sån vagn...än så länge har jag inte suttit i när den krockat...men det kommer kanske..!

Men hur som helst...det är gött att åka vagn :)

Snejky sa...

Att resa in i sig själv & tänka djupt eller inte, det gör man ju som oftast när man reser en stund.
Jag tycker det är jätteintressant med människor & jag e lite som dig där...
Ha de bäst & krama Lilla Frun...

Guldkryckan sa...

Snejky: Ha de bäst snejky :)