måndag 28 oktober 2013

Oj då.

Se där ja..hemskickad från jobbet på order av Göteborgs kommun..ska tydligen bli storm då enligt SMHI...klass 3 varning...så nu sitter jag och väntar på att grannens bil ska lyfta från marken där den står felparkerad pga ren lathet.
Fast först måste det ju börja blåsa...väntar o väntar...halva stan tycks ställa in allt pga denna storm...jo...kan bli riktigt ruggigt..eller..så..blir det ingenting?
Återstår att se...man utfärdar väl inte en sådan varning på en vardag utan vidare..skönt att vara hemma i tid så man slapp stå där i blåsten och få trän uppflugna i akterseglet så att man rapat flisor en vecka...skönt att slippa ;)


Tydligen har spårvagnshelvetet fått stopp uppåt mina trakter också i detta nu pga nån nedriven el-ledning..jo..ska det skita sig ska det skita sig rejält.

Men nu blir det att njuta av kaffet här medan jag läser på om diagnosen autism..ett krångligt ämne..jag skrapar bara på ytan..men lite får man ju till sig som man kan ha användning för i jobbet..är svårt att förstå i början..men jag har skrapat mig igenom det yttersta på den där ytan och börjar sakta kunna ana ett framåtskridande ner under ytan..men jag har lång väg att gå..men så är det väl med det mesta om man tänker efter.

Men nu får det vara som det är...frugan meddelar från rummet bredvid i detta nu att 49 sekundmeter förväntas drabba Göteborg under kvällen..jo...urk...bara att ta en kaffe till och koppla av..inget är som väntans tider ;)
Blir nog några sådana här under kvällen då....ha de bäst därute och håll i hatten.

12 kommentarer:

BP sa...

Oj då! Det var då en passande rubrik. Å vet du vad - i ett sådant läge är man super lyckligt lottad att bor i flerfamiljehus och inte i villa, där taken kan lyftas. Säger som alltid - lägenhet är bäst!
Vad gäller autism så tänker jag alltid på Dustin Hoffmann i "The Rainman" och den kvinnliga inspektören i serien "Bro" som nu går på tv.
Inte lätt att hantera en sådan sjukdom, om man är "normal" själv. Jag menar autistiska personer är ju ofta rena genier jämfört med oss.
Ska väl önska dig en trevlig kväll ändå. Hoppas du får stanna hemma imorgon också;-)

Gubben sa...

Håll i hatten! Sitter själv ute vid stugan och väntar på att blåsten ska komma hit. verkar som den bli mindre hos oss på östkusten fast kusten ska visst få lite stormvarning och det är där jag befinner mig.

znogge sa...

Här börjar vinden att avta nu. Tack och lov för det har varit väldigt illa...

Hoppas att det lugnar sig hos er med...

aino sa...

ja jisses ja, jag har sett hur det har blåst hos er på sveriges baksida. vi har förberett oss med vattentankning, vedintagning och fönsterstängning. och nu får blåsten komma.
aino

Rantamor sa...

Hoppas att du klarade dig från att blåsa bort och rapa flisor i veckor hahaha...
Ler alltid åt ditt språk när du skriver för att jag kan känna igen mig så väl.
Eftersom jag och Rantafar har fiskat sen vi träffades 45 år sen !!!!jösses vi borde springa runt varann och leka antikrundan...
jo eftersom vi har mycket fiskehistorier av alla de salg så har jag ur en kvinnas sida sett, utan fjällräven kläder, fina hattar och flugor, tänkt skriva en fiskebok, eller åtminstone skulle vilja,
men jag är rädd att mitt språk sätter stopp !!!
Men man vet ju aldrig det finns ju översättare *skratt* korrekturläsare heter det kanske...

Här har vi ingen blåst alls uppe i norr utan ett behagligt höstväder.
Tänkte oss kanske ut på havet i morron och slåss med säljäveln, var sugen på några höstöringar till.

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

alla de salg är på svenska alla de slag !!!

Snejky sa...

Märkte inte så mycket av stormen här igår... Tur e väl de...
Jo du, håller oxå på att läsa in lite om flera olika syndrom som finns. Bra att kunna när jag ska jobba med mina förståndshandikappade.. Mycket att ta in..
Krama varandra..

annika sa...

Autism är jättebrett - finns ju hur mycket som helst inom det sk autismspektrat. Men alltid bra att läsa in sig lite!
Stormen blev lite mildare än "tänkt" på dina trakter om jag läst på rätt. Å det är väl bra, bättre än tvärtom!

Susanne sa...

Hemma på min gata har det bara pustat lit som tur var.

Ninni sa...

Härligt att få gå hem lite tidigare, men storm nää tack =(

Här i Värmland blev det inget..skönt!

Ha en fin kväll, kram

Sillen sa...

Ja alla trodde, å tacksamt att vi blev varnade även om det blev ganska lugnt.

Å även jag slapp översvämning utanför porten, så det var bara att pallra sig iväg igen haha.

Ha det toppen gott.

Lennart sa...

Vi hade tur där med blåsten, att det inte blev så farligt. I vår del av stan så blåste det lite mer än vanligt men inte farligt alls. Vi satt inne och myste i värmen hela kvällen.