fredag 7 juli 2017

Så här mitt i semestern...

så konstaterar jag att jag om nån månad har varit på min nuvarande arbetsplats i fem år.
Jag har sett många lärare och andra vuxna på skolan komma och gå och i veckan som varit har ytterligare två meddelat sin avgång, inte utan att man börjar bli lite smått uppgiven.
Hur ska detta gå?
Ja, det blir väl som det blir antar jag.

Men va sjutton...har ju över hälften kvar av min semester i skrivande stund så det är väl ingen ide att gå händelserna i förväg.

Frugan avslutar idag sin fem dagar långa strålbehandling i Borås, ja, det är ont om tider så man skickar många dit, taxi fram och tillbaka så det fungerar det med.
Nästa vecka är det operation och sedan en vecka i sjukbädden där borta på Östra sjukhuset.
Sen blir det väl nåt halvår för återhämtning...för oss båda.
Det är tungt emellanåt, speciellt när mörkret lägger sig och man ska sova, när lugnet infinner sig och tystnaden.
Det är väl då tankarna kommer...för oss båda.

Men det ska väl fixa sig detta....jo....så måste det bli.

Min egen hälsa då kanske nån undrar?
Jag tror de har glömt bort mig på vårdcentralen...hoppas jag på iallafall....fast de två läkarna jag har med att göra är båda på semester vilket innebär att jag kan gå dit och söka annan läkare utan att behöva gömma mig i väntrummet bakom nån av växterna i det enorma väntrummet ;)

Ja, jag vet, jag skulle gått ner i vikt, jag skulle ha börjat träna mer, jag skulle ha slutat röka helt och hållet, jag skulle hålla upp med alkoholen fullt ut...men va fan...det är ju så gott med en kall öl och en cigg liggande på soffan med en bra film på tv.

Men jag ska...jag lovar....efter semestern ;)

Ha det bäst nu allihopa.


12 kommentarer:

BP sa...

Börjar med skolan!: Alltså jag måste ha följt din blogg i minst 8 år vid det här laget, för jag minns ju dina inlägg innan du fick jobbet på skolan. Å jag beundrar dig att du är kvar. Har en känsla av att du ändå trivs på något konstigt sätt. Å jag vet också att du inger respekt och att ungarna inte driver dig till vansinnet. Att vara lärare är ett kall, ungefär som att vara präst eller uska...

Vad gäller frugan så VET jag att det blir bra. Ja, alltså jag kan ju inte veta, men jag är säker på att det ordnar sig. Så som du har mejlat är det ingen fara och det kommer att gå BRA!!!

Vet och förstår också hur tankarna malar just när man ligger i sängen (min bästa vän N hade ju först lungcancer som han klarade, men cancern hade spridit sig till hjärnan...) och hans fru, barnen samt jag och många fler låg vaken om nätterna...

Så det är egentligen riktigt klokt av dig att ta en eller två eller tre öl/whiskey/konjak eller vad som helst för att somna. Ooooops ja, jag vet...

Å vad gäller din hälsa - ja, ärligt talat är det ju din blodsockernivå du ska hålla på "rätt nivå", det är det viktigaste. Resten är helt upp till dig. Å sprit är faktiskt jäkligt bra för att håller sockernivån nere, öl är det däremot inte, men då kan man ju ta en liten "extra spruta". Så gör min man iaf, som har diabetes typ 1.

Är dock förvånad att du röker inomhus. Det gör jag faktiskt inte längre. Det luktar så illa tycker jag - konstigt nog.

Nu håller jag alla mina tummar och tår att operationen går bra nästa vecka!!!

Å om du vill "prata" så har du ju min mejladress. Tveka inte utan mejla!!!

Många varma kramar till dig och frugan!!!

Gubben sa...

Har samma problem med Vikt och "riskzon" för Diabetes, fast sommartid är ju grill och vin/öl tid. Kommer göra som du fixa det under hösten/vintern. Skönt att allt verkar gått bra för frugan din.
Ha en bra sommar!

Eva Trillian sa...

Livet. Det tar oss på turer vi gläds åt - och andra som vi inte ville med på alls! Man kan inte annat än njuta när det är bra och minnas de stunderna när det inte är det.
Önskar dig/er en fin fortsättning på semestern! Hoppas allt går bra!

BP sa...

Tack för din kommentar:-) Gillar när du får en viss kroppsdel ur vagnen och kommenterar:-))))

Läste om ditt bostadsområde på Aftonbladet för några minuter sedan... Suck och shit. Men hoppas att du (som jag brukar göra) sitter på första parkett och kommer att dokumentera händelsen, som iofs är hemsk, men ändå...

Guldkryckan sa...

Japp, satt som klistrad. Men nu verkar de ha dragit ner lite.
Tecknikerna håller på där nere.

Ha det bäst Bp. 👍👍

Ejris sa...

slutade röka för 6 år sen ...eller 7 himlar vad tiden går fort gick smärtfritt men ibland kommer suget på konstiga ställen...som när man åker bil långt ...att förr tagit paus i tid o otid nu kör man på...lite tokigt för raster är ju bra....men tacksam att jag slutat har stora problem med hälsan utan att ha det över en med.....
Hoppas vi kan göra nått utan tanke på sjukdom o allt vad det innebär bara slipper från vardag o sjukdom om så för någon timme är värdefullt!
Önskar er en Fin resterande semester

Ditte sa...

Vad gäller skolan så är jag också djup oroad. Är pensionär numer efter dyrgt 40 år i skolvärlden som lärare och de sista fyra åren i Peking, Kina. Och jag har trivts så bra med mitt jobb. Men tyvärr har jobbbet förändrats och det är inte längre läraren och de kunskaper som förmedlas som gäller utan annat. Dagens skola måste på nytt bli skola och ingen fritidsaktivitet. Ja, du hör att jag är gammal.

Har tänkt och ätnker mycket på er och din frus sjukdom. Har en dotter som haft cancer och kan som nära anhörig tänka mig in i och förstå er vånda och osäkerheten som finns. Jag har min dotter kvar, hon är idag 36 år ocg drabbades när hon var drygt 20. Ett par återfall, som hon själv kallar för "tillfälliga tillstånd" och där har dte stannat. Men vägen har varit tuff och kampen hård.
Semester? Ja, när allt är som vänligt igen .
Men till dess "ha dte så bra som det är möjligt". Och mina tankar finns kvar.

lotta sa...

Har tänk så mycket på din fru och jag hoppas verkligen att allt ska gå bra. Det är mycket tankar och funderingar som ni går igenom och allt annat som måste genomlidas.
Ps En öl och cigg är inge fara, det är alla de andra som inte är lika bra för hälsan

Goa kramen till dig och din fru!

Susjos sa...

Håller tummar och tår för att din fru ska ta sig igenom alla dessa behandlingar!
Ja, det är inte lätt på någe vis med att se till att ha hälsan, att ändra beteende är inte lätt...
Har faktiskt varit rökare en gång i tiden, men det var ett lätt beslut att sluta när jag blev gravid ...och på den vägen är det...27 år senare!
Är det mindre nikotin i el-cigaretter eller vad de heter?
Hoppas att du/ni kan njuta lite av sommaren och ledigheten!
Kram till er båda!

Kenneth sa...

ja det här med skolan är väl ett infekterat ämne runt om i Sverige det verkar bara bli sämre för varje år.
Och jag håller verkligen alla tummar o tår för att det ska bra med frugan.
Viktproblem har jag med, kan ju inte röra mig på samma sätt längre samt att det blev väl ännu värre efter skilsmässan men har bestäm mig nu att efter semestern börja attackera problemet. gäller bara att hålla lite koll på vad som går in i munnen ska vara mindre än vad kroppen gör av med :) inte så lätt men ska göra en ansträngning.
Styrke kramar till er båda

Semester & Mat sa...

Antar att ni redan har inställningen att det måste gå bra, att det inte finns något annat alternativ. SÅ brukar jag tänka när jag möts av elände som jag inte vet hur jag ska hantera, t ex familjemedlemmar som blir inlagda på sjukhus eller hunden min som blir akut sjuk.
På något vis tror jag sådana gånger att det finns något högre som liksom lyssnar på oss.
Kram

znogge sa...

Fokusera på frugans hälsa och när allt är klart kan du ta itu med din. Det finns en gräns för vad man kan hantera och orka. Vi är bara människor...