söndag 17 mars 2019

En ny Söndag i Mars.

Regnet står som de beryktade spöna i backen och här sitter man och kollar gamla foton, ja, har säkert lagt upp allihopa här tidigare fast de speglar väl lite av varje inom mig för tillfället:


Det är några år mellan dessa bilder, jag och mormor i hamnen på Hönö är väl min favorit, en fin liten idyll man växte upp i.
Inte för att man uppskattade det så mycket som man borde när man bodde där, man förstod först senare att det var helt ok.

Nu för tiden blir det som bäst en tur i den "andra" skärgården vi har...smidigare på alla vis när man som vi här inte äger en bil.


Nu för tiden bor man strax utanför Göteborg i en förort, helt ok det med, fast ibland så undrar man ju vad man gör här...fast inte så ofta ;)


Blanketter blanketter blanketter....papperslösa sverige...inte så papperslöst som det var tänkt väl...iallafall inte på kneget.
Men nu....ha det så fint...det ska jag.

:)

4 kommentarer:

BP sa...

Du är dig faktiskt otroligt lik, speciellt ögonen och kinderna. Hade känt igen dig direkt! Å den "nyare" selfie är kanooooon:-)

Det är ofta när man blivit vuxen att man inser hur fint och tryggt man hade det när man var barn. Kul att plöja runt i gamla foton för att minnas.

Himla fina bilder från den "andra" skärgården också. Du är verkligen en duktig fotograf! Å bilder med en blå bakgrund är ju precis vad man behöver just nu när det regnar konstant här med. Fast idag vid klockan fyra kom solen - äntligen.

Antar att det är bilbränder som du fotat. Jo då, sådana vågor har vi i Rinkeby och Tensta också- Suck!

Det papperslösa samhälle lär inte bli verklighet på ett tag tror jag. Å jag gillar papper;-)

Susjos sa...

Så fina bilder på dej som barn!
Å visst är det så att man senare i livet inser hur tryggt och bra man hade som barn, precis som BP skriver.
Visst är det trist när det regnar, fast nu kommer i alla fall ljuset tillbaka med stormsteg, dagarna blir längre och längre, och idag har vi haft en solig dag här i 08-området!
HA en bra helg!

BP sa...

Önskar dig också en riktigt Glad Påsk! Kanske kan du uppbringa lite vårkänslor och blogga lite oftare;-) Det vore faktiskt riktigt kul!

Åke sa...

Härliga bilder från diverse årtionden...inte den på gatan förstås (om jag förstår rätt är det en bil som brinner, eller tyder jag fel?) Bilderna av dig som ung är riktigt trevlig att beskåda speciellt då båten där i Hönö, den lär väl knappast vara kvar... du ser dig som mycket liten satt alltid fotografen sin signatur i hörnet också. Vi hade en som skrev: GHE-Foto sådär slutet av 50 talet in på 60 talet...
Fint med skärgårdsbilder :)