onsdag 10 juli 2019

Tjohej.

Jo men visst har det hänt att vi pratat om att flytta härifrån, fast inte pga oroligheter eller utbrända bilar.
Handlar väl mer om att lämna landet och bosätta sig i värmen nånstans, fast enligt "Greta" så kommer det ju bli varmare här ju längre tiden går ;)
Nä..lite skottlossning kan man väl stå ut med...eller nej...naturligtvis inte...men jag, man blir avtrubbad antar jag....fast i Malmö känner de nog inte så...stackars satar.

Så jag håller mig väl kvar här i förorten ett tag till, tar min spårvagn ner till stan o njuter av min semester, men vem vet vad framtiden har i beredskap...man ska inte ta något för givet...inget är ju hugget i sten som de med öppet sinne brukar uttrycka det.
Greta där...bra tjej..men någon kommer nog att bli bestraffad juridiskt för att man lät detta ske, rektorn förslagsvis då.
Men Greta är väl ok...antar jag.

Men Spanien hade ju suttit fint hur som helst, jag lovar att ro dit i en eka gjord av återvunnet trä..."Gretastyle" ;)

Diabets då...jo...nog det bästa som kunde hända mig egentligen...underligt att det ska krävas en sådan grej för att man ska vakna till.
Men det är väl så för många av oss...man tar sin fina hälsa för givet och kör ända in i det där "kaklet" med huvudet före.
Men kul har man ju haft...eller ren bekvämlighet kanske man skulle benämna det...äta vad man vill, dricka vad man vill och inte röra på sig...motion...vad är det? ;)

Nä..det blir som det blir med det...!



Skål på er och ha en fin fortsättning på veckan.











8 kommentarer:

Znogge sa...

Ja, förmodligen blir det väl rektorn som åker dit eftersom han/hon är ytterst ansvarig. Sedan har föräldrarna också ett strikt ansvar att se till att barnen uppfyller sin skolplikt.

Jag tror att många börjar bli ganska luttrade i Malmö också. Själv bor jag där inte längre men ska man bo där så gäller det att välja rätt stadsdel. Det finns några väldigt utsatta områden och segregationen är stor.

Ha det gott och njut av ledigheten!

Ditte sa...

Trist med din diabetes och givetvis också med alla skjutningar. Och de verkar ju smitta... Men som du skriver ang. din diabetes att "kul har man ju haft". Väger upp en hel del. Skönt i alla fall att du har semester och äger din tid.

Vad gäller Greta och skolplikten så går man ut skolår nio så har man gjort klart den obligatorisa skolan. I alla fall som jag förstått det. (Och sedan kan man begära särskild prövning på gymnasiet för att få sina betyg.) Kan tänka mig att skolan här inte direkt har så mycket att tillföra. Och man kan tentera av sina kurser utan att ha varit på plats i skolan. Eller skriva Högskoleprovet... Det är kunskaperna som mäts.

Vad gäller Spanien så verkar det jobbigt att ro dig. För egen del tar jag nog flyget. I alla fall som pendlare. Men kanske ska vi testa tåg vid tillfälle. Ja, inte direkt SJ då. För vi vill ju komma fram.

Önskar dig fortsatt fina dagar. Utan skjutningar och med trevlig ledighet.

BP sa...

Så himla kul att du har fått blogglusten tillbaka! Sju veckors semester har verkligen sina för delar - åtminstone för mig som gillar läsa dina inlägg:-)

Hade tre kompisar/arbetskamrater som bodde Rinkeby/husby/Tensta (ungefär samma "problemområden" som ditt). Alla tre trivdes där faktiskt. En sa till och med att han aldrig upplevde allt det som visades på tv.

Vad jag tycker om Greta vet du kanske redan. Tror jag har kommenterat henne redan hos dig om jag minns rätt (minnet du vet...). Å du är då väldigt diplomatisk i din beskrivning - ok. Jag bara spyr snart om jag hör hennes namn i samband hennes kändisföljare fler gånger. Säger bara suck - igen.

Min man är ju typ 1 diabetiker sedan nästan 40 år. Både han och jag håller med dig. Även vi som är "friska" borde äta/dricka som diabetiker. Japp, en och annan bulle slinker väl ned även hos en diabetiker, för att inte tala om konjak/whiskey/vodka, som ju är "medicin", då de håller blodsockret nere.

Ama de casa sa...

När vi flyttade hit till Spanien 2006 så fick man både flyta och köra en bensindriven bil utan att känna nån skam. Vi valde bilen, för då fick vi med oss lite bohag också.
Himla skönt ändå att vi slapp att ro ;-)

Jobbigt med diabetes, men den kosten som rekommenderas borde dom flesta hålla sig till egentligen. Jag håller min i schack med tabletter, men nu var det länge sen jag mätte.

Jag hade fin hälsa i väldigt många år, men nuförtiden är jag väldigt glad att dom har en superbra sjukvård här i Spanien som jag - tyvärr - har haft stor nytta av :-)

Ama de casa sa...

Man fick flyta utan skam? Ja, det fick man nog också, men jag menade flyga såklart :-D

Mia sa...

Just nu föredrar jag Sverige framför Spanien. Minns inte riktigt, men hett är där. Tror de visade 35-58 grader C igår?

Vintertid är det inte alls dumt med Spanien. flytta dit? Funderar ni på allvar att göra det? Låter spännande, men inget för mig. Jag reser gärna bort, men är nöjd med att bo i vårt "gamla Sverige".

Susjos sa...

Härliga lediga dagar du har! Ser fram emot min ledighet, men får bita ihop drygt en vecka till!
Ja, vi borde alla äta som diabetiker, och jag är i alla fall inte så förtjust i sötsaker och tränar en del, så jag hoppas att slippa diabetes, men har det i släkten, pappa hade diabetes och min yngre bror har också fått det!

Jag är helt inne på ditt spår att flytta till värmen! Vilken lycka det skulle vara! Flera jag känner har köpt bostad i Spanien, det vore en dröm!
Ha det fortsatt gott!

http://kraka.moah.se sa...

Flytta till värmen har jag inga planer på. Tycker om Sverige och de olika årstiderna. Men jag tycker om att resa.

Jag trivs bra i min förort. Känner mig inte rädd, det är större risk att bli överkörd av en buss än att bli skjuten. Om man nu inte umgås i fel kretsar förstås. Men det gör jag inte.

Ståhejet kring Greta är en märklig cirkus. Sjukt, om du frågar mig. Men kanske tidstypiskt.

Diabetes är en svår sjukdom med många följdproblem. Men vem som hest kan bli sjuk och det är bara att vara tacksam för varje dag an är frisk.

Ha en fortsatt bra kväll och ledighet!