torsdag 15 augusti 2019

Snart helg igen.

Ska väl inte påstå att jag slitit ut mig denna första vecka efter semestern, men många möten har det ju blivit iallafall.
Först på Tisdag nästa vecka startar barnens nya läsår...kl 10.00 välkomnar rektorn innan glassbilen kommer och delar ut isglass till alla ungarna.
Det ni...sådant fick aldrig jag när jag började ett nytt läsår som elev...fick bara ångest jag ;)
Måste ändå säga att området som skolan ligger i är ganska fint på många ställen, även om husen är "Miljonprogram"...man försöker ju ordna till lite trivsel och man har väl kommit ganska långt.
Annars är väl Hammarkullen mest känt för Karnevalen varje år....inget jag brukar gå på förutom vid hemgång från kneget när det börjar på fredagen.
Har väl nästan fått till vårt ena klassrum lite...vi har en halv vanlig skolklass ungefär i skrivande stund...sen får vi väl se hur det blir med det..man vet aldrig i skolans värld.
Knegar ju i en "Särskild undervisningsgrupp"...vi har flera sådana grupper...är så glad att vi kan ha det för de som behöver...ett givande arbete för mig...trivs faktiskt oerhört i den miljön även om det är tungt periodvis.

I år ska skolan gå in för att verkligen få bort olämpligt språkbruk på skolan, man får inte säga följande:

1. Fuck
2. Knulla din mamma
3. Hora

Kommer bli intressant detta att se hur det går...konsekvenser vid bruk av dessa ord och meningar där dessa ingår på något vis är bestämt...hell yeah!!!
Nu biter vi dem i hälsenan en gång för alla ;)

Sista rycket efter installeringen av våra nya solpaneler...jo men visst...klimattänk i skolans värld också...hoppas de får vara ifred bara.

Ha det bäst nu.







7 kommentarer:

Mia sa...

Så himla bra, kanonbra! Jag hoppas ni ska få bukt med språkbruket och att ni kan bli en föregågnare... kan det locka barnen också. Om skolan blir "föregångare" istället för känd för problemskola!?

Jag säger lycka till med språkbruksarbetet och hela kommande termin! Bra att du trivs med arbetet, då brukar man göra ett gott jobb!

Znogge sa...

Elevers språkbruk i dag lämnar en hel del att önska. Dock är det inte helt lätt att förändra det för språket har förändrats. Det som vi anser vara svordomar höjer de inte på ögonbrynen år. Hoppas att ni lyckas bra. I vår kommun anses det inte rumsrent med särskilda undervisningsgrupper utan alla ska vara inkluderade. Så tycker ledningen men fotfolket tycker något annat och oftast eleverna också.

Ha en bra fredag när det blir så dags!

BP sa...

Hammarkullen er ut att vara ett väldigt fint och välskött område. Och man har så klart hängt på trenden med odlingslådor. Jättekul faktiskt! Både du och jag bor ju i miljonprogramsområden. Skulle inte vilja bo i ett fisförnämt villaområde kan jag säga.
Bra med "bestraffning" vid val av dessa ord. Skulle nog göra listan betydligt längre där, men hoppas det hjälper. Vad är konsekvenserna då?
Solpaneler, bra där! Och skolan renoverades väl ifjol om jag inte minns fel.
Ja, snart helg och några dagars respit innan allvaret börjar igen.

Susjos sa...

Ser så fint ut, trots de höga husen! Är själv uppvuxen i "miljonprogramhus" i Falun som byggdes 1968, men det var bara ett fåtal höghus, mest trevåningshus. Minns det som ett fräscht och fint område, och min bror har flyttat tillbaka dit idag, snacka om nostalgi när jag är där och hälsar på!

Tack för fina ord i min blogg, denna dag var en av de värsta jag varit med om, stort TACK för omtanken ♥

Ama de casa sa...

Helt rätt att försöka få eleverna att prata rent. Dom där första tre grejerna är ju en bra start, fast att bita dom i hälsenan som bestraffning låter jobbigt... ;-)

Ha en härlig fredag!

Ditte sa...

Tycker klassrummet ser riktigt trevligt ut ut och än bättre blir det när allt är klart. Vad gäller språkbruket så är det jättebra att ha noll- tolerans emot dessa ord, till att börja med. Antar att det blir fler efter hand.... Men vilka blir konsekvenserna om man bryter mot dem. Såg att BP också grunnande på det. Kanske att respektive förälder får vara med ett par dagar i skolan. (Jodå, jag menar allvar, men kanske har de liknande språkbruk och då är det ju ingen vits...)
Önskar dig nu en fin helg och roligt att läsa är att du känner dig nöjd med veckan.
Ha det gott!

http://kraka.moah.se sa...

En av mina nära vänner bodde i Hammarkullen förut så där har jag varit mycket. Nu bor hon i Kärra (tror jag att det är). Har varit där, men r lite dålig på förorterna i Göteborg.

Lycka till med språksaneringen. Du måste återrapportera hur det går. Är väl annars typ de vanligaste uttrycken i en modern högstadieskola.

Ha en god natts sömn och en bra lördag!