lördag 31 augusti 2019

Svettigt ju.


Vårt allmänna handikapphjälpmedel i form av en hiss är ännu trasig vilket innebär att lilla jag måste knata både ner och uppför trapporna när behov för detta uppstår i form av soputbärning och inhandling av något komplement till skafferiet.
Nedför är väl inga problem men upp är värre, min inte alltför späda lekamen svettas som en kotlett i stekpannan ungefär...fy för den lede :(
Vår nya frys kan de ju inte heller få upp till oss högst upp i kåken...allt är förberett för installation men det är bara att stå ut..antar jag.
Fast lite får man ju se som man häpnar över under färden upp eller ner:
Man undrar ju...en handduk och en toaborste???
Man hoppas ju att det är ett skämt...eller ett kulturellt experiment av något slag....det är ju ofta samma sak det där med kultur och skämt...man begriper ingenting ;)

Det är skönt med helg får man ju erkänna lite halvt ödmjukt sådär...en bra vecka på kneget blev det men såklart ställde några elever till det för sig och andra sista dagen på veckan...vore väl ett herrans mirakel annars..eller hur ;)
Allt omhändertaget enligt rutin snabbt som ögat av ledning och andra...får väl se om det blir nån fortsättning nästa vecka.


Nu får ni ha det bra!


9 kommentarer:

BP sa...

Håller helt med dig! Att gå uppför trappor, speciellt om det råkar vara spiraltrappor är ett helvete. Å du får ju trampa upp hela fem våningar. Vi bor ju på andra våningen, en inte ens det är något jag gillar.

Sedan kunde jag inte låta bli att skratta. Alltså jag menar det finns ju ett antal byggnader som inte har hiss alls och aldrig har haft. Hur f*n gjorde man förr??????? Hur transporterade man upp vitvaror, soffor med mera då;-) Visst är vi aningen bortskämda nuförtiden;-)

Ja åsså "konstverket då... En handdukshållare med handduk, toaborste och nåt som ser ut som en badrumsmatta i trapphuset - hahaha. Undrar vem som ställt dit sakerna. Handduken kan jag iofs förstå, om man vill torka av svetten från pannan just nu, men resten - hahaha:-)

Ama de casa sa...

Trappor är ett otyg! Om dom inte rullar då, för då är dom ganska ok, faktiskt ;-)
Hatar att gå uppför! Nedåt är bättre - om det inte är för brant.

När det gäller toaborsten så tror jag att dom håller på att förbereda sig inför Hall-å-vin. En månad för tidigt i och för sig, men ibland är det bra att vara förberedd.

På den högtiden verkar toaborstar vilja vara med, vare sig dom är bjudna eller ej:

https://amacasa.wordpress.com/2014/10/31/traditioner-ar-till-for-att-hallas-sa-darfor-firar-ama/

:-D

Ha en fin kväll! Eller natt kanske det är hos er nu...

http://kraka.moah.se sa...

Lite märkligt onekligen. Hos oss är det förbjudet, av brandskyddsskäl, att ställa saker utanför dörren. Inte ens en matta får vi ha.
Nu är det ju inte alla som bryr sig om att följa regler förstås...

Ha en bra söndag. Imorgon är det måndag igen!

Ditte sa...

Ja, då är det gratismotion som gäller. Undra hur det gått med ett brutet ben. Kanske had ede då skyndat på att laga hissen.
Ja, mattan/handduken och toaborsten kan en ju grunna över. Vi får hos oss inte alls ha något utanför dörrarna. Brandsäkerhet.
Vi har vänner som bodde i Gamla stan i Stpckholm, i ett lastgammalt hus. Ingen hiss. Men där kunde man gissa upp vitvaror, pianon och annat och ta in det fönstervägen.
Men antar att er hiss snart är ok igen och att din leverans kan komma upp med hiss.
Ha det gott och trevlig kväll.

Znogge sa...

Jag avskyr att åka hiss så jag tar alltid trapporna men det beror så klart på vilken våning man bor på... Vid femtonde våningen har jag nog en gräns. Hoppas det löser sig på jobbet.

God kväll!

Åke sa...

Utur med hissen. Svagt att inte kunna fixa den. Besvärligt med frysen...

Mia sa...

Jadu... du går inte ut oftare än du behöver!? Uträttar alla ärenden under samma tur ut, kan jag tänka mig.

Nej, grejer utanför dörren är inte OK. En något konstig kombo också.... handduk o toaborste... Fantasin kan ju skena iväg, det gjorde den för mig... :-)

Rektorn har fullt upp under fredag eftermiddagarna kanske!???

Ha det gott!

Susjos sa...

Trasig hiss är inte kul, den bör väl vara lagad snart. Rullstolsburna har ju extra svårt att ta sig upp och ner tänker jag!

Toaborste och handduk??? Har inte ens fantasi att förstå varför de är placerade där??

Hoppas veckan börjar bra!
Ha det bra!

Lotta sa...

Trasiga hissar ställer alltid till problem, Hoppas de fixar till den idag. Troligtvis så var de nog tvugna att beställa någon liten del som var trasig i hissen.
Ja du, toaborste och handduk :-), hade det bara hängt en handduk så kunde man ju tänkt sig att den hängde där för att förbilunkande hyresgäster skulle torka svetten ur pannan påväg till sih egen dörr.

Ha en go vecka du!