tisdag 3 september 2019

Lite mer konst då.

En egen ö har väl många med mig drömt om nån gång...Eu-fri zon kanske och fredag hela veckan naturligtvis...fast jag kan gå med i Eu om jag får en massa stålar till infrastrukturtillbyggnad...kan ju vara bra att ha en spårvagn att färdas över ön med ;)
Ljuset i tunneln alá guldkryckan...havet har alltid tilltalat mig.
Såg väl det ljuset då antar jag på något vis för så många år sedan...inspiration så bra som något annat.

Men här kommer ett av min brors verk som han skapade när han läste till präst...han kan det där och lite andligt är det ju...något om Golgata där då...jo...bra jobbat där tycker jag och denna pryder min ena vägg i vardagsrummet.
Stolt över lillebror är jag allt ;)

Har ännu inte kommit igång här med målningen men snart så när tex frugan reser bort nästa gång...eller tidigare...vem vet?
Allt ligger där i sin väska..färger..olja...terpentin och en massa penslar och annat man kan använda vid skapande av något på duken...staffliet står där i garderoben och väntar också...ja...snart så.

De här hoppas jag slippa stifta bekantskap med nån mer gång...hissen är återigen i funktion...går den sönder igen kommer jag begära katastrofhjälp av EU av rent humanitära skäl gentemot mig själv ;)


Ha det jättefint därute.

9 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vilken fin konst!

Skönt att hissen funkar igen! Trappor är ett otyg... Fast jag har gått massor i trappor här på båten, men bara nedför. Uppför också när jag tänker efter, men då har jag bråttom till maten som är två trappor upp (hissarna är långsamma). Vi bor på våning 12 och buffén finns på våning 15. Ändå är det bara två trappor att gå... Förklara det du ;-)

Znogge sa...

Skönt att hissen fungerar igen men själv tar jag alltid trapporna för hissar är inget för mig.

Visst är det något visst med havet och vad passar väl bättre än att föreviga det!

Ha det gott!

BP sa...

Du har då verkligen talang Guldkryckan. Den första tavlan är helt underbar. Älskar färgerna. Den andra tavlan tycker jag också mycket om, för där lyckades du med att skapa en människokropp. Ja, ja, min fantasi;-) Men jag tycker att ljuset är ett huvud som sitter på en kropp med en mörk kappa. "Dubbelmening" alltså som du lyckades verkligen sätta "på pränt" i situationen du befann dig i då. Stor eloge!
Att din lillebror är präst hade jag då aldrig gissat. Hans tavla har ju en helt annan stil än din, men är jättefin den också.

En sak vet jag nästan: Vilken tavla du än kommer att skapa, så kommer den inte vara ett dugg lik dina tidigare tavlor. Allt har nämligen sin tid, vilket är extra roligt när det kommer till konst!

PS. Ser jag ett sopnedkast på väggen där?! Antar att det också är igenbommat, precis som vårt. Å vi har samma (eländiga) spiraltrappor som du. DS.

Susjos sa...

Ljuset i tunneln, vilken tavla! Även den första tavlan med ön och de blå färgerna är häftig!
Påminner mej om en rolig skylt med två strandsatta på en ö där den ena säger att -nu kan det inte bli värre, då svarar den andra -jo, för här kommer Ernst Kirchsteiger simmande!!

Ja, hissen vill man ska fungera, den var ur funktion ett bra tag?
Ha en fortsatt bra vecka!

http://kraka.moah.se sa...

Ljuset du ser i tunneln kan vara ett tåg...

Jennifer sa...

Ja en egen ö har jag drömt om många gånger!!

Ditte sa...

En egen ö vore fint! Men jag inser att jag nog bara kan få titta på en. Och tack för ditt fina bidrag. Jag gillar den verkligen. Vad gäller "Ljuset i tunneln" så talar den till mig och på olika sätt. Ljuset kan betyda mycket. Tunneln också. Hoppas du kommer igpng igen med din målning men det krävs ju både tid och att ha ett "mood" för det.
Din brors målning har en annan framtoning och den är fin. Roligt att se era olikheter vad gäller sättet att måla.

Skönt att hissen nu är i gång så du inte ska beöäva slita i onödan. Tillräckligt slitigt på jobbet.

Ha det allra bäst.

Lotta sa...

Där ser man! Vad trevligt med konstnärlig ådra, det är bara till att upp med grejerna och fortsätta skapa. Vem vet, du och brossan kanske har en egen utställning snart. Jag lovar komma!

Ha en go helg nu du och när du ändå har ångan uppe så fortsätt med trappona :-)

Eva Trillian sa...

Beundrar alla som skapar konst. Kanske mest eftersom jag fegar själv ... mest med tanken "äsch, det blir nog inte bra" - så jag provar inte ens.
Tack för att du delar med dig!