lördag 7 september 2019

Hälsan.

Tror att läkarna på min vårdcentral drar sig för att överta mig efter att min gamla läkare slutat och flyttat utomlands med sin familj...japp...så jobbig var jag nog att de flydde landet ;)

Nja...vet inte men ska ju få insulin utskrivet och det tycks ta sin tid...en simpel sak men jag har fått för mig att det inte direkt är nån "huggsexa" över min lekamen då jag oftast inte har tid att gå dit pga arbetet...ok...om det varit illa har jag ju gått men jag ogillar detta med "Dropin"...en arbetande människa i sina bästa år (nåja)ska väl ändå ha rätt till att få en tid?

Min blivande läkare ska:
1: Inte ha barn i skolåldern då de oftast då tar ledigt på loven som skolan har, enda veckorna jag kan då jag själv arbetar på skola.

2. Vara en man...fruntimmer träffar jag tillräckligt av på kneget...kan bli lite tjatigt tycker jag...dessutom vabbar de oftare än män. (2019...ja man undrar ju varför)

Jag har en del andra önskemål också men dessa två räcker att de uppfyller tillsvidare.


Hur som helst är det ju idag lördag...sovmorgon nummer ett för veckan som utnyttjas till fullo av undertecknad då han behöver mycket skönhetssömn...som inte tycks hjälpa men ändå ;)
Det känns att man kommit igång igen efter semestern...när fredagen kommer är man tacksam över tidens utveckling när det gäller hur arbetstiderna idag regleras jämfört med förr...fem dagars arbetsvecka är helt klart mycket bättre än sexdagarsvecka.
Allt var således inte bättre förr som jag ju brukar tänka och känna ibland.
Men nu ska jag avnjuta denna lördagseftermiddag och kväll så bra som det går...har en chokladkaka bredvid mig här på köksbordet...vi börjar med den ;)

Ha det bäst därute.





7 kommentarer:

BP sa...

Hoppas du blir bönhörd med dina önskemål. Nu när du är listad där borde det väl gå att bara ringa dit när du behöver förnya dina recept. Så gör jag, och samma dag efter klockan 16 finns grejerna på apoteket. Kolla! Det funkar kanske likadant hos dig.
Bäst att ladda batterierna under helgen, så att de håller hela nästa veckan och inte bara ett par dagar;-)

Ditte sa...

Detta med drop in kan vara bra men inte om man jobbar och har en tid att passa. Är man mer akut dålig och hemma så är det ju ett alternativ. Men visst ska man kunna få en egen tid utan att vänta månader. Vad är det för fel? Något grundläggande uppenbart,
Hoppas du nu har en ugn helg och kan koppla av och göra något av det du gillar.
Ha det så bra du kan.

Karins ordöverflöd sa...

Jag har bara en önskan när det gäller "min" läkare.
1. Tala svenska.

Ama de casa sa...

Ojsan... Du måste vara en väldigt jobbig patient eftersom läkaren tar till "flykt till utlandet" ;-) Själv är jag nog en önskepatient eftersom dom oftast vill behålla mig på sjukan onödigt länge när jag väl visar mig där :-D

Nu har jag kommit in i en konstig tidsrytm vilket gör att jag är osedvanligt tidigt uppe varje morgon. Att jag egentligen har 8 timmars sovmorgon mot min "normaltid" kanske spelar in... ;-)

Ha nu en riktigt skön söndag!

Susjos sa...

Hm, kan du kanske byta vårdcentral? Jag förstår dej att man vill ha en tid beställd! Har de inte kvällsöppet? Hoppas det löser sig till det bästa!

Nu är helgen över, och vi har just kommit hem från Barcelona, och jag är lyrisk, vilken stad! Små barer och och fantastiskt fina husfasader, trevliga människor och god mat! Flamencodansarna gjorde min kväll igår ( ångrar att jag inte spelade in en snutt), rös i hel kroppen, vilka dansare!
Ha nu en bra start på veckan!

http://kraka.moah.se sa...

Jag tycker det är fruktansvärt svårt att få tag på en läkare som är både kompetent, tillgänglig och stannar mer än 3 månader på vårdcentralen.
Att vårdcentralen byter ägare är också ett problem. Något man börjat med vill man sedan inte ta ansvar för hos nya ägaren utan bara vägrar att ge en läkartid. Man gjorde ett operativt ingrepp i min ena stortå och sa då att det kanske skulle behöva göras om efter något år eller två. Det behövs. Men den nya vårdcentralsägaren säger bara "sådant sysslar vi inte med här". På frågan vart ska jag då vända mig svarar man "det vet väl inte vi". Så tröttsamt!

Veiken sa...

Oj, min läkare är kvinna, har barn och uppfyller alla kriterier för att inte vara på plats när jag kommer. Får se hur det blir i fortsättningen!
Ha det bäst!