onsdag 25 september 2019

Torget här hemma.

Busshållplatsen jag använder mig av varje morgon och oftast vid hemkomst också.
Härifrån kan man ju inte gå närmare med en cigg i handen men jag accepterar det....dock brukar jag efter att ha släckt ciggen gå bort till askkoppen bredvid busskuren som ännu finns kvar och slänga fimpen där...bra att åtminstone några askkoppar finns kvar så de inte samlas i högar på marken.

Bakom busskuren har vi ju en restaurang och en livsmedelsbutik bla...många transporter dit varje dag blir det ju...sen de nya ägarna tog över för några år sedan har den affären verkligen blomstrat...en livsmedelsbutik är ju viktigt för ett torg...annars dör det ju ut helt.
Undrar om de någon gång bygger ut?
Trångt om saligheten ibland när varorna ska ut i butiken samtidigt som kunderna är där...ska fota det nån gång så ni får se.

Tobaksbutiken finns där också ännu...förr hade de en "privat förening" där inne också...spelmaskiner osv.
Folk "rökte på" på utsidan...ja...och då kommer ju "farbror blå" de gillar inte sådant...inte jag heller förresten...men idag är det annorlunda...tack och lov.

Onsdag idag...imorgon är det studiedag...nån föreläsning och en massa annat under dagen...bara att härda ut, ett och annat möte kommer ju vara intressant...men föreläsningen kunde jag varit utan...fast jag får ju betalt för att sitta där...får ta med en kudde att sitta på ;)
Men nu ska jag dra snuttefilten över mig och vila....på återseende.

6 kommentarer:

znogge sa...

Hoppas att morgondagens studiedag eller möten blir givande ;-) Vårvar helt ok och det var skönt faktiskt att få en liten paus från eleverna.

Ha en god kväll!

Ditte sa...

Roligt att torget nära dig nu lever upp lite. Perfekt med en butik som folk besöker och det är ju nödvändigt om den ska bära sig. Busshållplatsen ser riktigt trevlig ut och bra att askkoppen finns kvar. Här ser jag massor med fimpar som slängs på marken just för att någon "kloknisse" sett till att ta bort askkopparna men inte tänkt på hur det blir utan dem.
Hoppas på att du får med dog lite från studiedagen men en kudde kan vara bra att ha med som stöd.
Ha det gott!

BP sa...

Hahaha! Undrar när du tog bilderna, måste ha varit under "lågsäsong" alltså tidigt på morgonen. ör jag tycker att ditt torg ser lika dött ut som mitt som jag förresten envisas med att kalla "Döda Torget";-)

Himla kul att höra att den lokala livsmedelsbutiken blomstrar. Närbutiker är såååå viktiga och bekväma om man behöver handla nåt spontant.

Ja, vi rökare jagas ju med blåslampan. På vår busshållplats har det aldrig funnits en askkopp. Så när jag väntar på bussen ställer jag mig cirka 10 meter ifrån den, tänder en cigg, släcker den på marken och slänger fimpen i en papperskorg som finns kvar.

Jättekul med lite bilder från ditt närområde. Jag brukar ju också visa sådana bilder.

PS. Sov gott på föreläsningen imorgon. Det är sällan man får sova på betald arbetstid;-) DS.

Ama de casa sa...

I vissa städer utomlands har jag sett att dom har papperskorgar med "riktiga" askkoppar ovanpå eller hängandes vid sidan av. Jättebra tycker jag.

Det ser inte sådär jättelivat ut där på ditt torg, men du kanske var ute i "fel" tid :-)

Ha det gott!

Lotta sa...

Tummen upp för din hänsyn vad det gäller rökningen. Såg att de här i vår lilla stad ska sätta upp fimpholkar eller vad de nu heter. Hela vår park har blivit en stor askkopp sedan de flyttade vuxenskolan intill parken. Helt sjuk så många som röker som går där, kan nästan tro det är ett inträdeskrav :-) Eddie och jag gick i parken varje dag då vi bodde i stan, Eddie var ju tvungen att läsa morgontidningen när vi kom hem från jobbet. Men nu bor jag på landet igen och där är det inte mycket till fimpar, just nu luktar det mest som det gör på landet vår och höst.
Du måste ha varit uppe grymt tidigt och fotat, skönt att ha hela stället för sig själv. Grattis till butiken som blomstrar, som du själv skriver så är en butik väldigt viktig.

Ha en bra torsdag med alla trevligheter du har framför dig :D

Mia sa...

En bra livsmedelsbutik bör finnas i varje större bostadsområde. Sedan kan det alltid diskuteras vad vi menar med "bra" livsmedelsbutik.

Skönt att de påtända har motats bort. Tänk på den tiden jag rökte så tror jag inte det var någon, i vart fall inte många, som tänkte på att fimpar borde förpassas till särskilt avsedda platser. Man fimpade där man stod, även jag! Idag har vi ett helt annat tänkande, väldigt bra, även om fimpar syns fortfarande kastade precis där rökaren var vid tillfället den skulle släckas. Tumme upp för dig Guldkrycka! :-)