lördag 5 oktober 2019

Lördagsunderhållningen.

Hösten har ju verkligen slagit till på allvar...kallt ute och regnigt om vartannat...helt ok för undertecknad...man kan ju alltid klä på sig lite extra vid behov....men i skrivande stund skiner åtminstone solen...tacksam för det.
Blev ju en liten promenad här efter att soporna hamnat där de skulle...gick ju till våra lokala tobakist men jag fick återvända hem utan utfört uppdrag..hade ju naturligtvis glömt föra över pengar till kontot som kortet är kopplat till och dessutom låg telefonen med appen för ändamålet hemma på laddning...hej och hå så det kan gå...men promenad nummer två för dagen slutade med ett välfyllt förråd av vår tobak.

(Och så fick undertecknad sin dagliga motion, läkarna på vårdcentralen kommer nästa vecka välkomna mig med jubel och applåder)


Blev ju välkomnad hem en dag i veckan av vår fina Ozzy...han hoppade upp på min axel när jag gick förbi som han ofta gör...hade ju skinnjackan på som tur var för ramlar han av så blir det fina revor i ryggen min om jag bara har t-shirt på mig.
Han är verkligen speciell...fast det är ju de andra tre också på sina egna vis...jag med antagligen...speciellt jag då förstås. ;)

Andra djur denna veckan då på repertoaren bestod av lite av varje på Universeum med kneget, 8-10 ungar i släptåg och fyra vuxna...nån gång ska jag ta med frugan dit och fokusera på djuren där istället för en massa ungar.
Men fint är det där även om "regnskogen" framkallar viss svett i pannan då luftfuktigheten är av bibliska proportioner....var finns det en ark när man behöver det ;)

Jag ska aldrig klaga på jobbet med att rengöra akvarier om jag någon gång skaffar det...jag skulle åtminstone slippa byta om till våtdräkt.

Men nu blir det en kaffe och en cigg....det får bli dagens underhållning...ha det bäst alla.



8 kommentarer:

BP sa...

Bra med lite extra motion. Å det man inte har i huvudet har man ju som bekant i benen. Roligt att du också bloggar om tobak idag, det gjorde jag också;-)
Bilden på dig och Ozzy är så himla fin, och detta sagt av en icke kattmänniska.
Vilken fin utflykt till Universeum med ungarna. Hur gamla var dom?

Susjos sa...

Härligt med lite motion, två ggr dessutom! Bra där!
Åh va jag saknar vår Maja när jag ser din Ozzy! Så fin!!!!
HA en fortsatt bra helg!

Ama de casa sa...

Vilket härligt välkomnande! Ja, åtminstone om du är rätt klädd ifall han inte klarar av det där skuttet helt och hållet :-D
Där ser man vad tobaksvanor kan vara bra! Mycket motion :-)

Var kan man hitta en ark när man behöver en? Jo, det kan jag tala om - i USA såklart:

https://amacasa.wordpress.com/2016/09/27/%e2%99%ab-%e2%99%ab%e2%99%aa%e2%99%aa-det-ar-dags-att-bygga-noaks-ark-%e2%99%ab-%e2%99%ab%e2%99%aa%e2%99%aa/

Den där hittade vi för tre år sen, så vi vet numer vart vi ska ta vägen ifall regnet blir ihärdigt :-D

Ha en fortsatt fin helg!

Veiken sa...

Universeum är en favorit. Kommer dit för sällan bara.
Härligt att bli mött av en kelsugen kisse när man kommer hem.
Motion ska vara bra för kroppen har jag hört eller om jag läste det! ;)

http://kraka.moah.se sa...

Aldrig fel att gå lite extra. Men givetvis förargligt när man glömt flytta över pengar.
Katten verkar trevlig. Mina ligger just och vilar sig lite. Mörkret faller och snart dags att dra ner rullgardinen. På fredag flyttar vi hem.
Ha en trevlig kväll! Imorgon är det måndag igen. :-)

Mia sa...

Snacka om akvarium. Det har jag aldrig ens funderat över hur de rengör insidan. Jag har haft ett normalstort, tråkigt var det att rengöra, men inte så faslitgt besvärligt bara man satte igång.

Kaffe och tobak verkar du ha haft hemma så du fixat helgen! Önskar dig en go´ arbetvecka till sist!

Ditte sa...

Extra motion kan vara bra. Jag är bara lite tveksamt vad det är som är bra...Huvudsaken är ju att man känner sig bra. Å andra sidan kan rörelse säkert också pigga upp. För egen del är jag inte helt en kattperson, maken är det. Så jag hade nog fått hjärtsnörp av en katt på min axel. Har dock tränat på att inte vara rädd för dem. (En trauamatisk upplevelse i en tågkupé när jag var 10 år och en siames släpptes ut från sin korg av sin matte och rev och bet mig.)
Universeum ska jag besöka med det nioåriga barnbarnet. Har ännu inte varit där.
Önskar dig en fin start på veckan.

Ejris sa...

älskar att åka till tropicarium på kolmården..lite sugen på att hoppa i bland hajjar o fiskar MEN inser att gummiträkten inte passar*hahahahhaha skyller på den står glatt utanför med kameran istället