måndag 4 november 2019

Jorå så att...

jag gick ju till Ica på vägen hem idag...kaffet var slut och så kan man inte ha det...kom hem med en kasse som innehöll allt utom just kaffe.
Svor lite halvvägs hem när jag kom på det, har ju inte ens torrkaffe i skafferiet. :(

Men så slog det mig...vårat "krigsskåp",som innehåller allt möjligt inför eventuell invasion av fosterlandet av ryssen eller ett simpelt elavbrott på tre dagar eller längre...vad det nu kan tänkas bli, innehåller ju lite kaffe.
Kaffet jag sparat ihop där tidigare i sann "prepperanda" har tagit slut då utgångsdatumet närmade sig sitt slut...men detta fanns kvar.
Alltså..jaja..det smakade ju kaffe men mycket mer än så var det nog inte...men vad gör man inte...kaffet måste man ju ändå ha i sig.
Får allt ta och fylla på det förrådet igen inför framtida kriser i fosterlandet...bra att ha.

Måndagskvällen kommer fram till läggdags bestå av filmen badjävlar...och kanske nån annan där...rekomenderar denna samling för er mina läsare...Molins filmer är ganska trevliga att se...klassiker allihopa.

Ha det gott nu alla.

8 kommentarer:

BP sa...

Nöden har ingen lag sägs det ju. Så bra att du kom på att du hade ett "krigsförråd" hemma. Å du - bäst före datum kan man i stort sett strunta i. Det gör vi i alla fall. Datumet är endast till för att gardera företagen med hängsle och livrem.
Upptäckte ett skivat paket Lantgoda surdegsbröd i kylen idag. Den hade bäst före datum den 3 oktober. Skivorna var hur fräscha som helst. Undrar vilka konserveringsmedel det finns i det brödet...

http://kraka.moah.se sa...

Tur att du hade lite kaffe i prepperförrådet. Badjävlar såg min mamma och jag på biograf Castor i Södertälje när den filmen var ny. Fina Allan Edwall var med minns jag.
Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Bra med lite extra förråd. Och bra att använda kaffet innan det förlorar helt sin smak. Oh, "Badjävlar" minns jag. Den kan man helt se om.
Hoppas du haft en fin kväll.

Åke sa...

Molins samling är underbar, mina favoriter är Mjölkpallen och Potstishandlaren. Skådespelarna gör sitt också då... Kaffet och ryssen var en trevlig historia :) Men bra med krigspaket ju. Ibland har nöden ingen lag för kaffe 👍

Mia sa...

Inget kul att vara utan kaffe. Jag har gjort på samma sätt som du, alltså gått till butiken för att köpa kaffe (eller något annat viktigt), kommer hem med flera varor, men inte med det jag gick till butiken för! Knepigt, men jag har överlevt hittills. :-)

Ama de casa sa...

Jag är en sån där totalnörd när det kommer till utgångsdatum. Får ångest ifall jag äter nåt som ens är i närheten!
Anders brukar säga:
- Du kan ju äta kött som du ser har legat framme hela dagen i värmen i Vietnam, till exempel. Varför kan du inte ta en yoghurt som gick ut igår och som har stått i kylen heeela tiden?

Det enkla svaret är att det där köttet inte har nån datumstämpel.
Datumstämplar är ett otyg! ;-)

Susjos sa...

Tur att du hittade lite kaffe hemma i förrådet, kaffe kan man ju inte vara utan!
Va kul med Molin-filmerna, favvon är nog "Potatishandlaren"! Den är underbar!
HA en bra vecka!

Veiken sa...

Imponerad! Har du verkligen ett "krigsförråd" för eventuella händelser, hemma?
Några dagar skulle vi klara oss, men sen?
Badjävlar och andra Molinfilmer tål att ses om! Jag ler bara jag tänker på Potatishandlaren! :) Ha det bäst!