torsdag 30 januari 2020

Hoppsan...

var visst flera av er som ännu hade "hålet i väggen"....trodde vi var de sista.
Skönt att slippa gå ut antar jag...jo..saknar det faktiskt ganska mycket...man kan ju ha en klädnypa på näsan om det skulle osa för mycket antar jag.
Det var vidrigt där sista tiden, har för mig det satt en julgran i röret vänd åt fel håll, om det nu inte var något annat förstås, men någonting satt ju fast där iallafall så det tog 3-4 timmar att ordna denna "förstoppning", om man ska uttrycka det metaforiskt.

Det där med sorteringen inom nuvarande system är ju bara uppdelat på kompost och "annat", det sistnämnda åker ner i samma behållare för sortering maskinellt på renova...tror jag de gör iallafall...hoppas på det annars kommer jag nog att reinkarneras tillbaka i jordelivet som vandrande pinne eller nåt.

Lite annan skit då utanför grannuppgången, renovering pågår ju som kanske bekant hela tiden i områdets lägenheter när någon flyttar.
Vill vi ha samma renovering så får vi på egen bekostnad och allt vad det innebär stå för upplåtandet av lägenheten till polackerna de hyrt in för renoveringsåtgärder av vår antika våning.
Det orkar man ju liksom inte, inte värt det, förmodligen skulle vår golvvärme i form av varmvattenrörens placering bytas ut mot något annat som skulle bekostas genom elräkningen...så kan man ju inte ha det ;)

Våran egen uppgång då?
Jo..det flyttas ut här med och på utsidan ser det ut exakt som utanför grannarnas uppgång men på insidan har de i återvinningens tecken ställt upp lite prylar med en lapp om att man kan ta, det ska ändå slängas.

Återvinning i all ära...men inte min grej.
Lite till från skolvärlden då, pedagogerna inom ämnena engelska och svenska har gjort ett bra jobb...korrekt stavning...man får vara tacksam för det lilla och det skapar ju arbetstillfällen...eller åtminstone en syssla för mig att bedriva en dag under sportlovet...tack för det kära barn...och fuck you to ;)

Ha det bäst alla.



6 kommentarer:

Ama de casa sa...

En kille som kom och rensade vårt avlopp en gång berättade att det var en tant som hade kommit på det perfekta sättet att bli av med julgranen. Hon klippte ned den med en sekatör och spolade ned den bit för bit i toastolen... Det var i ett höghus och hon bodde högst upp. Den "bäverdammen" fick dom förflytta våning för våning ned till ett ställe där dom kunde plocka ut den. Haha! Kreativt, men väldigt korkat :-D

Bra att dom kan stava bra i alla fall, adepterna... :-D

Susjos sa...

Återvinning är lite jobbigt tycker jag med, nu har jag sagt det i text också, häpp!
I vårt soprum finns i alla fall en tunna för kompost, en för andra hushållssopor, tomglas, tidningar och så en för kartonger, och en liten behållare för batterier, så det är ganska mycket vi kan bli av med där, bra faktiskt.
I något hus längre bort finns visst återvinning av metall också, men nej, dit går jag inte, konservburkarna åker ner bland hushållssoporna...

BP sa...

Vilket sopigt inlägg Micke;-)
Du kan vara sååååå glad att du bara har "kompost" och "annat" att tänka på. Hör här nu: matavfall, hushållsavfall, kartong, plast, metall, vitt glas, färgat glas, tidningar. Hoppas jag inte har glömt nåt. Stationerna står utomhus. Sedan finns det ett litet rum där man kan slänga batterier, lysrör och glödlampor. Du förstår att jag saknar vårt sopnedkast och dessutom vårt grovsoprum för varje port.
Läste på Gerds blogg för ett tag sedan att hon fick välja att få ett nytt badrum och ny spis mot 700 kronor höjt hyra varje månad. Hon tackade nej. Å golvvärme - over my dead body. När slingorna går sönder måste man bryta upp hela golvet - nej tack.
Att man lägger ut saker för andra att ta tycker jag däremot är en väldigt bra idé - återvinning när den är som bäst. Ofta slänger folk ju saker som är förvånansvärt "nya", och då är det ju synd att bara åka till tippen med dom. Ingenting för mig heller, men jag vet att många plockar saker från containrar som HSB ställer upp fem gånger per år här i området.

Ditte sa...

Jag har ju kvar sopnedkastet och det fungerar perfekt. Kanske är folk med försiktiga med vad som slängs där för att det våra hus är bostadsrätter. Illa med sopstationerna på granngatorna där man bar slänger "skiten" om behållarna är fyllda. Och det är gott om råttor....Vi har ett väldigt bra grovsoprum och det som kastas i sopnedkastet förs iväg i underjordiska tunnlar.
I våra grovsoprum finns en behållare för saker som "bortskänkes" och en speciell för böcker.
Vad gäller lappen i skolan så tycker jag det är trist med vokabulären. Visst stavningen är korrekt men kanske kunde man satsa på lite mer avancerade ord. Kanske kunde det vara något öfr dig att få ta tag i. Verkar som om lärarna där brister. Tror du skulle greja det galant.Och med humor!
Ha det gott!

Mia Halvarsson sa...

Du verkar då aldrig bli utan jobb, ser jag! Den där "återvinningscentralen" i trappuppgången hade jag säkert varit och rotat i om jag var där! Typiskt mig ;) För övrigt kunde du varit med i utmaningen "SKRÄP" fem en fredag, ditt inlägg skulle platsa utmärkt! Ha en go fredag, Micke

Åke sa...

Fiffigt att sätta lapp på att det kan återanvändas liksom. Någon blir säkert glad. Källsortering funkar galant här hemma, jag tittade i soptunnan igår då jag skottade fram den, där låg två soppåsar nu på tre veckor. Min sambo är suverän, men så har hon två komposter också där inget går till spillo, ypperlig jord till alla hennes odlingar. Vi har tre uppsamlingsplatssäckar under en trapp: Plast, plåt/konserver och en för tidningar. Glas ställes i ett skåp som tömmes då och då. Skitenkelt. Emballage typ rent brännbart lägger vi i en tunna och tuttar på då och då. Vårt avfall i soptunnan går på kilopris, den vägs varje gång igenom ett chipp.