onsdag 29 januari 2020

Llite gamla bilder.

Ibland förirrar man sig ju in i bildmappen på laptoppen och hittar gamla bilder som genom sin blotta existens utseendemässigt talar om just att de är gamla.
Kamerorna i telefonerna blir ju bättre och bättre....men här kommer en hög iallafall:

Älvsborgsbron i Göteborg då...fin utsikt från berget där och enda gången jag besökt just berget där bilden är tagen...nån gång ska jag ta mig dit igen och ta nya bilder.

Styrsö då ute i skärgården, var där några ggr under ett par år där, längesedan nu men en plats jag rekommenderar om man vill besöka skärgården och kanske äta lite gott.

Frugan där...vi gillade verkligen att promenera på ön vart vi nu skulle, en promenad är ju en promenad oavsett om man har ett mål eller inte.

Sophanteringen var ju som den var på den tiden, tror vi var de sista i fosterlandet som fick det där hålet i väggen igenbommat.
Nu får vi gå ut varje dag...helt ok att slippa oset av sopor i svalen...speciellt under större högtider då det allt som oftast blev stopp i röret ner till behållaren för soporna...urk va det var äckligt.


Jag vet...bilden är kass egentligen men den tidens kameror var ju som de var...utvecklingen går framåt, undertecknads kamerahantering också...här en bild från Grekland...Chania 2001 nånstans...trevligt ställe som vi besökt flera ggr och nån gång blir det nog en tur dit igen.

Lite gamla bilder....kul att ha även om de flesta bara finns på hårddiskar...men de bästa finns ju på papper också...något som väl kommer att slängas när man ramlar av pinnen....men på hårddiskar håller de länge ;)

Ha det bäst nu då.


5 kommentarer:

Ditte sa...

Kul med gamla bilder och de har ju ofta fina minnen med sig. Vad gäller sopnedkast har vi vårt kvar. Soporna förs genom ett långt rör och tas om hand. Dock har vi grovsoprum för glas, papper, batterier och en massa annat. Hoppas vårt sopnedkast blir kvar för det ser bedrövligt ut vid dessa s.k. miljöstationer. Och råttorna trivs där.
Ha det gott!

Carita Liljendahl sa...

Ja, men det finns ju en stor charm med de där bilderna i alla fall.

BP sa...

Du måste nog ha börjat med digitalkamera långt före mig. För 2001 hade jag fortfarande en gammal hederlig analog kamera. Å bilderna framkallade jag hos Expert, som inte finns längre. Ja, du vet vanliga filmrullar - 24 eller 36 kort, som var svindyra och papperskopiorna på det... Å när jag tittar på dom (inklistrade i album) då och då kan jag bara konstatera att färgerna liksom har blivit aningen rödare... Och nej, jag ska inte scanna in negativen;-)

Jättekul att se frugan din. Hon ser precis så trevlig och sympatisk ut som jag föreställde mig henne.

Sopnedkastet blev vi först av med 2018. Å om jag ska vara ärlig så saknar jag det. Ja inte idioterna som försökte knöka in en barnvagn såklart, men det var just närheten till sopnedkastet när jag ville slänga nåt NU. Idag fyller jag/vi ungefär åtta olika kassar med lika många olika innehåll. Orkar jag/vi gå ner varje dag till återvinningsstationen hundra meter bort? Svaret är nej. Å om man går dit under helgen, vilket de flesta gör, är behållarna överfulla och allt står bredvid. Så japp, jag saknar vårt sopnedkast.

http://kraka.moah.se sa...

Vi har faktiskt hål i väggen för soporna. Anslutna till sopsugen i Akalla.Men visst händer det att det blir stopp. Folk stoppar ju ner rent sjuka saker. Vid något tillfälle hade man försökt kassera en trehjulig barncykel. Det gick inte bar.

Jag är en nära nog fanatisk sopsorterare. KOmer ständigt på nya saker att återvinna.

Sov gott och ha en bra dag imorgon!

Ama de casa sa...

Visst är det roligt att rota runt bland gamla bilder! Fast "mitt" arkiv är väldigt välordnat ändå (inte tack vare mig...). Några pappersbilder har vi nästan inte alls kvar, allt är i datorn, molnet, backuper... Inget av det har jag nåt med att göra med heller, men det är himla bra trots allt :-D

Fin bild på frugan!

Ha det gott :-D