måndag 27 januari 2020

Lönedag en måndag i januari.

Jomenvisst...en gång i månaden kommer ju den lilla belöningen för sitt arbete hela månaden in på kontot, idag är det en sådan dag då man åter kan se lite uppskattning för sitt arbete.
Måndag är det dock så något firande blir det ju inte...fast om sanningen ska fram så firar jag aldrig en lönedag...vill jag unna mig något så spelar det ingen roll vilken dag på veckan det är eller om det är lönedag.
Lite inhandling av matvaror har frugan redan tagit hand om när hon fick sin pension den 20...är väl ändå underligt vilken kass pension många människor får efter ett helt liv i arbetslivet.
Men vi klarar oss bra, kan till och med spara en liten slant varje månad..tyvärr inte alla som har det så bra...tacksam för det är vi ju.
Mitt knegande fortgår som vanligt, det mest rofyllda som finns är ju en tom korridor, annars är där ett jäkla liv.
Oddsen för att få ett sådant rofyllt ögonblick är som bäst på loven, för då är de hemma....trevligt att jobba då vill jag lova ;)
Nytt klassrum på gång, ja, de beslöt helt enkelt att ta bort ett konferensrum och två andra mindre rum...huxflux har man ett nytt klassrum. Kostar nästan skjortan på kroppen, mer än det kostade när man byggde till de mindre rummen där ju, jaja...det var inte jag som tog beslutet och kanske det är rätt, ju fler elever ju mer pengar får man ju in. (Men ändå)

Hur om helst...kommer in till er alla i veckan...ha det fint allihopa.








6 kommentarer:

Susjos sa...

Vi i landstinget fick lön redan i fredags, det tackade vi för!
Ja, jag undrar ängsligt hur man ska klara sig på pensionen sen....och så mycket har jag inte hunnit spara heller. Man vill ju leva också, svårt det där!
Bra med fler klassrum förstår jag, men det ska ju finnas lärare också!... och att de blir dyrt och bygga om, ack ja!
Ha en bra vecka i alla fall!

BP sa...

Så statsanställda, vilket ju lärare är mig vetande, får inte njuta av tidig belöning när den 25:e är en helgdag. Orättvist tycker jag;-)
Visst är det trist att speciellt kvinnor som ju fött barn och varit mammalediga straffas med en pissig pension. Orättvist det också.
Visst renoverades din skola för något år sedan. Kan minnas fel. Tycker korridorerna är förvånansvärt rena och väggarna visar inte ens klotter... Gillar de röda dörrarna och den röda kvadraten i korridoren.
Å jag som trodde att din skola skulle spara en massa pengar i år. Det gäller uppenbarligen inte ombyggnader. Åt andra sidan, om fler elever genererar mera pengar så slipper ni kanske att spara så mycket...

Ditte sa...

Ja, pensioner är ett kapitel för sig och ändå är Sverige ett av de länder där den i de flesta fall ändå är hyfsad. I många länder finns den inte alls eller också är den betydligt mindre än hos oss. Så dte gäller att spara när man jobbar...Men tur att det i Sverige finns bostadstillägg och försörjningsstöd för de som har det sämst. Pratade idag med några spanska pensionärer som jobbat ett helt liv och skulle då inte vilja byta den ekonomiska situationen. Här i Spanien finns heller inga hyreslägenheter utan det är "köpelägenheter" som gäller. Illa!

Skönt med en tom korridor i skolan och som är tyst. Inte så vanligt direkt.
Önskar dig en bra vecka och att dte nya klassrummet fyller sin funktion.
G
Ha de´!

Ama de casa sa...

Du har helt rätt - man ska unna sig närhelst andan faller på. Ifall man är så lyckligt lottad att man kan göra det vill säga.

Ha det fortsatt gott!

Veiken sa...

Det gäller att leva medan man lever. Det behöver inte kosta så mycket. Man får vara ödmjuk och tacksam över att man kan sätta en liten extra guldkant på tillvaron!
Jag kollade hur du som tupp är. Det stod faktiskt i kolumnen till vänster på den sida du var inne på. Jag är gentil och ger dig länken. :)

https://www.kinaresor.se/kinesiska-almanackan/vilket-arsdjur-ar-du/tuppen/

Mia Halvarsson sa...

Grattis till lönen ;) jag blir lycklig varje gång jag får pension *ironi* men jag ska inte klaga nu när syrran är med och hjälper till!
Jag tycker att beslutsfattare numera hanterar pengar på ett dåligt sätt men det kanske blir bra, vad vet jag
Ha det gott nu Micke, snart är det fredag igen ;)