fredag 10 april 2020

Långfredag 2020.

Gräsänkling över dagen då, frugan åkt iväg en sväng och här får man väl ta och roa sig så gott det går.
Lite städning får det väl bli, det mesta redan avklarat dock men något ska man väl kunna hitta, ja, har man katter så har man ju ;)
Ordning och reda är ju min melodi, hade min bil sett ut som denna efter att fiskmåsarna slitit itu en säck med gud vet vad i och som tack för detta lämnat sina "visitkort" på bilen....ja...jag hade nog blivit lite purken.

Jo, jag försöker hålla koll på min omgivning, lite av en privatspanare är man ju ;)

Långfredag är det ju då, årets längsta och tråkigaste dag när jag var liten, åtminstone när min älskade gamla mormor var i närheten, hon var väldigt ortodox inom sin tro, man skulle vara lugn och helga långfredagen.

(Hoppas du har det fint mormor om du finns någonstans, du var ändå bäst men jag busade ändå och lekte när du inte såg det, fast du såg det nog ändå tror jag)

Man saknar ju de som åkt före över floden styx med den där färjegubben, eller hur det nu var...dödsriket? Men det var nog en annan religion när jag tänker efter ;)

Nej, nu får jag fortsätta med min frukost.

Ha det fint alla.

4 kommentarer:

Ama de casa sa...

Roa dig med att städa? Ärligt talat så tror jag att den här karantänen har tagit rätt hårt på dig... ;-)

Jösses vilken nedskiten bil! En tvätt skulle nog inte skada... Jag är glad att vår bil står i garage :-)

Ha en lång och fin fredag!

tanthuset.blogg.se sa...

Light frukost??? Hoppas resten av måltiderna idag blir nåt mer närande.... ;)
Ja fy fasen vad långfredagen var tråkig förr, tur att det blivit lite ändring på det... Hoppas det känns bättre inför morrondagen, den ska ju vara trevligare vad jag förstått!

BP sa...

Känner igen det där med "att hålla koll" på området. Sitter man i hem-corontän har man ju inte så mycket att välja på. Ändå är granntanterna betydligt mer välinformerade än jag.
Din frukost ser ungefär ut som min, fast jag tar ju en cigg. Åsså äter jag inte helt så många piller... än.

Långfredagen var alltid en mardröm när jag var liten. Man skulle vara tyst och inte skratta. Tack och lov att man är vuxen nu och kan göra vad man vill;-)

Ditte sa...

Att se vad som händer runt om känner jag väl igen. Men här är det mest båtarna jag spanar på. Men inte så tokigt det heller.
Ja, har man katter får man nog intala sig att det är roligt att städa ibland. Och med positivt tänkande kommer en långt.
Ha det gott!