torsdag 28 maj 2020

Reflektion av fd rökare.

40 år rökte jag lite drygt innan jag slutade i mars detta år och vad har det då gett mig?
Siffrorna på vågen har ökat lite...ja, en och annan nattmacka blir det ju ;)
Motionen? Nä, inte vad jag kan känna idag egentligen men jag ska prova och gå uppför trapporna nån dag, bor ju på femte våningen och tidigare när jag varit tvungen till nämnda uppåtgående promenad så har jag nästan avlidit utanför dörren...bildligt talat förstås men ändå.
Insparade pengar? Jomenvisst...fast det var inte därför jag slutade...helt andra aspekter som spelade in där.

Ja, det finns ju fördelar med att sluta röka..många till och med.. men gott var det ju trots allt alla de 40 åren ;)
Vår rökruta på kneget har ju blivit lite grönare och inte vill jag missa det, står där med en snus under läppen och håller de rökande människorna lite sällskap...lite av mitt knep för att inte missa den sociala biten.
Det var ju det jag saknade mest alla de gångerna jag "slutade" röka....det fungerar för mig.

Men nu blir det lite städning...ha det bäst alla.

8 kommentarer:

BP sa...

Visst har man rökt bort några villor i Djursholm eller i en fashionabel förort till Göteborg, men det var det väl ändå värt eller... Ja, en icke rökare skulle svara nej på den frågan;-)

Du är duktig du! Kan inte låta bli att beundra din viljestyrka som jag inte har. Min man slutade ju röka 1985 bara så där, utan anledning. Han tyckte då att han var på så dålig humör att han lika gärna kunnat banta samtidigt, vilket han dock inte gjorde. Han var ju underviktig redan då, så de extra fem kilo han la på sig var liksom bara klädsamma.

Ditte sa...

Jag har nog bara feströkt men på jobbet i skolan, var jag alltid i rökrummet. För det var där alla roliga människor var.
Bra gjort att sluta efter 40 år, men om man bestämmer sig och vill tillräckligt mycket så går det ju.
Man bestämmer ju själv vad och hur man vill göra. Jag har dock aldrig haft något emot att mina vänner rökt.

Ha det nu bra resten av veckan.

Herr Nilssons Fru sa...

De e stort att sluta efter 40 år. Jag slutade för 8 år sedan tror jag det är nu, men gubben röker ännu. Luktar väldigt illa :) måste säga att de är skönt att slippa det, jag är glad jag lyckades.

Kramiz

Ama de casa sa...

Vad duktig du är som grejar det! Applåder!
Jag brukade sitta och tjuvsniffa in rök precis då när jag slutade. Så jag mellanlandade nog som passiv rökare kan man säga. Nu puffar jag på en e-cigg och inbillar mig att det är bättre...

Ha en finfin inledning på helgen :-)

Mia sa...

Jag rökte många år. När jag slutade så tyckte jag fortfarande att det luktade gott med cigarrettrök. Idag röker inte så många, och det är inte tillåtet som förr. Men när jag nu möter människor som röker på trottoarerna - ja, då tycker jag det luktar riktigt illa!

Jag är väldigt glad att jag slutade röka som jag gjorde... Hälsan är guld värd!

Ingrid sa...

Jag började röka när jag var 13-14 år. Jag var inackorderad i Visby första året jag gick på läroverket och det var då jag började med den lasten. På vägen till och från skolan passerade jag en liten kiosk och där kunde man få köpa lösa cigaretter i en liten påse och dit gick en hel del av mina veckopengar.

Slutade gjorde jag inte förrän 1971, så det blev många år. Jag hade inga svårigheter att sluta, jag blev gravid och sen började jag inte igen och jag har inte tagit ett enda bloss sedan dess.
Fast under några åt drömde jag ibland att jag hade börjat igen och det smakade väldigt gott!
Ha en skön pingsthelg!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Ja, nog är du duktig....Jag har slutat flera gånger och som mest höll jag upp i tre månader, dåligt jag vet :( men nu är det som det är, jag väntar bara på den där stunden när jag känner ett nu är det nog!
Ha det fint i helgen Micke och hälsa frugan <3

Ama de casa sa...

Kom just på ett citat ur en skolpjäs på högstadiet där jag spelade en tjej som skulle sluta röka. "En skorsten på huvudet" tror jag att den hette? Nåja, repliken lät såhär:

- Jag säger som Mark Twain: det är ingen konst att sluta röka - det har jag gjort massor av gånger...
:-D