lördag 23 maj 2020

Sommarlov för kidsen snart.

Dagens tv-serieprojekt för undertecknad, en av de bästa deckarna som spelats in tycker jag ju, man får följa hur de "knäcker" gåtans lösning bit för bit...ja...det är ju skådespelarprestationerna som är den stora behållningen...och naturligtvis miljön de befinner sig i på 80-90talet...Strömstad.
Strömstad i kombination med tidsålderns prägel är trevligt tycker jag.

Det är ju lördag här på gräddhyllan, ja, förmodligen hos er också när jag tänker efter, ibland tänker jag efter faktiskt även om ingen tror det alltid ;)

Inte så många veckor kvar nu av läsåret för våra elever, den 12/6 lämnar de flesta oss för sitt sommarlov, några får dock gå på "lovskola" för att komma ifatt, speciellt de som gått ut årskurs nio....lite bråttom där att "få till det".

I år har man lite oro över elevernas sommarlov, resor till "hemlandet" är ju på det hela i stort sätt, för att inte säga totalt, inställt pga covid-19.
Så alla, de flesta, kommer att befinna sig på hemmaplan denna sommar och nu samlar man ihop det man har för att stötta upp.
Det snackas om extra personal ute i området juni ut och från början av augusti....undrar hur de tänkt sig det...juli då?...nånting har de säkert...något extra i juli..hoppas och tror jag.
Vi kommer tydligen att ha aktiviteter på skolan iallafall juni och augusti.
Jag undrar själv om det egentligen är någon större fara, många kommer väl att ge sig iväg med familjen och bada eller något...men visst...jag kanske är för optimistisk....jo...vill ju tro det bästa.
De som ev skulle kunna tänkas ställa till det för sig är väl de som isåfall ställer till det för sig resten av året också.

Staden Göteborg önskar er trevlig helg, jag med.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Sommarlovet ser jag verkligen fram emot även om det innebär att man får hålla sig hemma. Men att vara ledig är alltid skönt och det finns en del att upptäcka på hemmaplan också.

Vi anordnar också lovskola och lönen är den dubbla men jag avstår och prioriterar att vara ledig.

God lördag till er!

BP sa...

Kan tyvärr inte se dina bilder, som verkar ha tappat länkarna.

Här klagas det ofta att barnen har ingenting att göra under sommarlovet. Alltså barnen vars föräldrar jobbar och/eller inte har råd att åka bort. Det sistnämnda är ju inte aktuellt i år. Så de senaste två åren har man arrangerat olika sportliga aktiviteter på Döda torget vid centrum. Väldigt väl besökt var det faktiskt, åtminstone ifjol. De som "höll i det" var sommarvärdar, alltså tjejer och killar i 18-19 års ålder som sommarjobbade.

Veiken sa...

Tiden går fort till sommarlovet nu. Om många är lediga utan att ha en vettig sysselsättning är det en grogrund för dumheter tyvärr. Jag är inte lika optimistisk som du, tyvärr. Hoppas verkligen att jag har fel och att alla både liten och stor håller sig i skinnet!
Skönt i alla fall för dig och dina kollegor att ladda batterierna!

Herr Nilssons Fru sa...

Ja så skönt för alla barn att få vara lediga även om denna sommaren kanske är lite annorlunda.
Kanske borde de öppna upp lite fler sommar kolonier där hålls alltid barn väl sysselsatta och har kul.
Kramiz

Ama de casa sa...

Nej, här är det inte lördag, det är söndag :-D

Ja, nog kommer det att bli en annorlunda sommar oavsett om man har lov eller inte. Här är det väldigt lite folk nu mot i vanliga fall. Både utländska och inhemska turister saknas.

Jag hoppas att vi snart kan ge oss ut en bit här i Spanien och gynna den spanska turistnäringen. Jag tror aldrig vi har varit så länge i sträck här i Torrevieja...

Ha en finfin söndag!

tanthuset.blogg.se sa...

Oj, där blev det nostalgi på hög nivå!! Den polisen gillade jag verkligen :D
Hörde idag att det där med resor bli väldigt knepigt överhuvudtaget, Cypern stänger gränsen för svenska turister...hoppsan!!
Ha en härlig söndag, Micke!

Ditte sa...

Filmen minns jag men det var länge sedan jag såg den. Och i Strömstad har jag varit en hel del sedan barnsben och framåt. Alltså mycket länge sedan första besöket där. Tror det var 1957.
Ja, sommarlovet står för dörren och man får väl hoppas att föräldrarna inte helt abdikerat.
Och en del telningar lär ju ha skoljobb att göra med efetrsläpningar i kunskaper.
Och kanske en del lyckats få jobb. Vet ju att man sker med ljus och lykta söker efter de som kan jobba med att plocka bär, plantera skog och annat. Lär vara rejäl brist här på arbetskraft.
Men hoppas du kan koppla av i sommar och njuta äv din ledighet.
Önskar dig en bra start på veckan.

Susjos sa...

Ja, hoppas det ordnas aktiviteter för ungdomarna, det kan behövas förstår jag!
En annorlunda sommar blir det helt klart för oss alla...
Ha en skön söndagkväll!

Veiken sa...

Hoppar in och önskar dig trevliga dagar nu i det fina vädret. Ingen vet hur länge vi får behålla det! :)