onsdag 20 maj 2020

Semesterplanering.

Tar väl en snus under läppen då och funderar på den kommande semestern, i mitt fall vecka 28-31, något mer är ju ingen ide att ta ut i år, vecka 28-31 är dock obligatoriskt för oss semesteranställda.
Får väl se vad man hittar på, en tur ut i skärgården kanske, eller kanske man kanske skulle göra slag i saken och besöka gravar här i Göteborg?

Tänker mer på lite lokala kändisar, ja, en del kända i hela landet från tv.
Har lokaliserat en del gravar jag ev tänker besöka, resultatet kommer jag lägga upp här om det blir av.
Makabert?
Nja, nä, men en del sådana där människor förtjänar att få uppmärksammas tycker jag, goa gubbar och kärringar som underhöll oss alla när det begav sig en gång i tiden.

Och så är solen åter här, tacksamheten är enorm och jag hoppas på mer av detta förstås men på lördag och söndag ska det åter regna säger min "väderapp".
Inte mycket att göra åt, bara att njuta medan man kan.

Ja, lite semesterplanering här alltså, på hemmaplan finns ju lite att göra om man vill.

Ha det bäst nu då.

9 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Jag tycker det var en bra idé med att besöka gravarna, dessutom känns det ganska fridfullt att gå på en kyrkogård, dom som ligger där är dessutom på behörigt avstånd.....
Ha en fin kväll Micke!

Veiken sa...

Jag läste att ÖIS hade en gravsafari med guide som kunde berätta om den som låg där. Öisare förstås! Intressant värre att få en historia bakom personerna. Fortsätt du med dina semesterplaner!

BP sa...

Jo, varför inte besöka gravar. Det är faktiskt nåt speciellt med kyrkogårdar. Där är alltid lugn och fint, samtidigt som jag gillar blandningen av gamla mausoleum och modernare gravar.
Då väntar jag på en avrapportering då. Men som jag känner dig så kommer du inte längre än till soffan och köket. Inget fel med det heller. Du har ju semester, eller hur;-)
Grattis till en strålande blå himmel förresten. Här var det 12 grader och liiiiite sol, men det regnade åtminstone inte.

Ditte sa...

Ja, lite knepigt är det med semestern men du har ju ett bra utgångsläge i Göteborg med er fina skärgård och en hel del fina platser runt om. Detta med att besöka gravar gör jag ganska ofta. Passerade i helgen Katarina kyrkogård här på Söder och tittade förbi hos Cornelis, Anna Lind, Kim Anderzon, Putte Wickman och några till. Tänk vilka samtal de kanske har.
Hoppas du också kan besöka några.
Ha det fint och jag önskar dig en trevlig helg.

Lotta sa...

Mycket spännande. Ska bli intressant att läsa om dessa när det blir dags. Härligt när solen skiner, mer av den tack. Det har inte regnat så mycket på ön, men det kommer säkert dit också om det nu finns något kvar till oss i denna delav av landet.

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Makabert? Nej, inte alls om du frågar mig. Det är mer hedrande att besöka och minnas. Det är fint att gå runt på kyrkogårdar och läsa på stenarna på både kända och okända gravar. Det som ofta slår mig var hur noga man var med titlar på äldre gravar.

Ha en fin Kristi Himmelsfärdshelg!

http://kraka.moah.se sa...

Säger som till Ingrid, prova turf. Ofta finns zoner i anslutning till just gravplatser.
Ha det gott!

Susjos sa...

Det blir en annorlunda sommar i år, Greklands-semestern är inställd. Vet inte när vi sist spenderade en hel sommar hemma i Sverige, men det finns så klart mycket att se här hemma också, men man får inte åka så långt?
Vi blir nog en hel del i stugan, får dela upp sommaren med svägerskan där.
Kända gravar är alltid lite spännande att titta på, finns en del här i Solna också.
Nu mot jobbet!
HA det gott!

Ejris sa...

tjo...Gravar är alltid intressant o kika på dels är det rogivande på kyrkogårdar o tar gärna en paus i kyrkan där det är svalt o skönt en varm sommar dag. I år blir det gravsök på "hemma" plan efter gubbens anhöriga men kan vi inte resa o fara lite i landet får vi göra det på hemmaplats i regionen...o semester det blir intresant gubbens semester har företaget flyttat fram nu 2 ggr pga covid :/