torsdag 14 maj 2020

Torsdag igen.

Längsta arbetsdagen på veckan, 8.00-17.00, hade varit fullt nöjd med 8.00-09.00 ;)
Fast nu har jag stannat hemma sen igår, snuva och hosta, lite ont i halsen på det och då får man ju inte arbeta.
Förmodar att våra två månaders rökfrihet kan vara boven i detta drama och dessutom är jag ju man, ni vet ju oss män och förkylningar, dålig kombination...jepp...kämpar idogt med att inte tänka på "corona" i samband med min förkylning, jag lyckas inte fullt ut får jag väl erkänna.

Det är ju grönt på utsidan iallafall och tacksamheten är stor får jag ju säga även om det ännu är så kyligt på nätterna att växterna på balkongen får övernatta i vår exklusiva duschkabin men snart ska de väl få börja tillbringa även nätterna därute.
Snart är det sommar, ser fram emot den även om man inte får åka längre från sitt hem än vad två timmar i bil tillåter enligt våra styrande av fosterlandet.
Tippar på att fortkörningarna kommer att öka, tar ju fem timmar med bil att ta sig till stockholm om jag minns rätt, kör man då lite mer än dubbelt så fort som fartgränserna tillåter så hinner man ju ;)
Men visst ja, de sa ju något om sunt förnuft också, då faller ju min ekvation helt....kanske lika bra det.


Men nu blir det soffan...ha det fint alla.

6 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Aj då - en manlig förkylning, de e inte att leka med. Ska jag skriva stackars din fru :) Nä de e nog inte så farligt va, men helt klart ska du stanna hemma - man tar inga risker nu. Rökslut kan nog ge hosta då alla flimmerhår o sånt där ska ordna till sig, röka kan också ge hosta, kronisk hosta, de har min gubbe. Han har hostat i 27 år säger han men jag har bara känt honom i 13 :)

Ja de e lurigt ute nu, man får plocka in blommor, Jag kan inte för de står i stora krukor som jag inte orkar bära och så i en rabatt :( men tomaterna har jag flyttat in i tvättstugan nu. De är minus grader varje natt.

Smart tänk, kör för fort och hinna långt - nej nog inte så smart. Bättre vi lyder tror jag, de kommer andra tider.

Kramiz

Ingrid sa...

Jag blir lite förvirrad av det där påbudet om man bara ska ta bilturer på 1-2 timmar. Varför då? Om du sitter ensam i bilen kan du näppeligen bli smittad eller smitta någon annan. Det är ju när du stiger ur den som eventuell risk uppstår och den måste ju vara densamma om du kört i 1 eller 10 timmar. Eller tänker jag helt fel?
Hoppas att du blir av med din förkylning och snart kan gå tillbaka till skolan igen.
Ha en fin dag!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Mancold, den är inte att leka med, hugaligen, det har man sett flera gånger, alltså måste det vara sant!!
Jösses så grönt ni har det! Här finns inte en tillstymmelse till den nyansen på träden....förutom tall och gran förstås....
Krya på dig och ha det så gott du kan!

Ditte sa...

Trist att du är förkyld och bra att du är hemma. Var försiktig!
Grönt och fint har ni ju runt er så kanske kan du ta ett varv runt husen.Men visst är det kyligt- Även här har balkongblommorna även här fått flytta in just nu.
Vad gäller resor är det ju rekommendationer så jag tror att man kommer att ta sig lite längre sträckor. Hörde på tv idag att om man ska åka till Gotland från Stockholm tar det med bil ca. en timme till Nynäshamn. Sedan åker man ju båt. Och kanske en timmes bilkörning på Gotland. Och om man inte har bil tar man kanske tåg.
Men jag litar på att man har sunt förnuft.
Ha det fint och krya på dig.

BP sa...

Nej, manliga förkylningar är ju alltid nära döden upplevelser så... Men hur ditt rökuppehåll kan vara boven "i dramat" förstår jag inte. Folk säger ju precis tvärtom, att just rökare blir förkylda oftare än icke rökare. Nåt jag inte har märkt måste jag säga. Men duktigt av er att inte tagit en cigg på två månader.

Ditt bostadsområde ser så fint ut tycker jag, välskött och lugnt, trots bilderna du ibland visar som säger motsatsen.

Du har ju ingen bil, så du lär knappast få böter heller;-) Förstår inte logiken där. Eller jo, om man är 1-2 timmar hemifrån kan man ju ta sig hem om man blir sjuk och komma till ett sjukhus på hemmaplan. Gissar att det gäller bil och tåg och några färjor.

Ama de casa sa...

Duktigt av er - grattis till dom två månaderna!

Hoppas du kryar på dig snabbt, nu där det blir helg och allt :-)

Ha det gott!