söndag 10 maj 2020

Lite reflektion då.

Ja, min överskrifter blir bara bättre och bättre ;)
Men visst, reflektion av det förflutna och över framtiden för undertecknad åsna.
För en tid sedan skrev jag ju här och sade mig fundera på min framtid inom skola, kände då och gör så än idag att det ju inte är "hugget i sten" att man fortsätter inom denna bransch tills man blir pensionär.
Många ska ju inte vara kvar på skolan pga besparingar och själv kände jag att det ju kunde vara läge att gå i "omställning" som utlystes då...erbjöd mig att flytta till "park&natur" istället men efter några dagar fick jag beskedet om att det inte var aktuellt då det ligger inom en annan "förvaltning".....som morsan skulle sagt: piss, skit och vademecum :(

Jag blev så fruktansvärt besviken, min tanke om att byta var inte ny utan något som vuxit fram med tiden och just då var jag så inställd på att jag skulle få flytta....nä....var lite som att ramla ner i ett djupt hål och inte komma upp igen...men jag lyckades och även om min framtid inom skola som sagt inte är "hugget i sten" så stannar jag väl ett tag till.

Mina försök att hitta en lian att svinga mig i till en annan bransch på egen hand gick också åt skogen pga Covid-19, men när Covid-19 är över så får jag väl göra nya försök...kanske....vi får väl se...det blir som det blir.


Men jag trivs ju med kidzen, det är ju det som räknas i slutändan.

På återseende.7 kommentarer:

Ama de casa sa...

Vad synd att du inte fick igenom bytet - ibland är det verkligen stelbent inom byråkratin. Hoppas du kan hitta nåt roligt att byta till när tiderna blir bättre.

Att branschen man jobbar i inte är huggen i sten det skriver jag under på. Jag bytte från djurvårdare till programmerare (efter ett års utbildning) och nu har jag det bästa yrket jag nånsin haft - ama de casa. Hemmafru, alltså :-)

Ha det gott!

tanthuset.blogg.se sa...

Nääää, så himla trist!! Men det kanske var meningen att det inte skulle bli nåt den här gången?? Det kanske ligger nåt annat och lurar bakom nästa hörn...nåt ännu mer spännande, jag håller tummen!
Ha en toppensöndag Micke!

Ingrid sa...

Det var väl försmädligt att dina planer inte gick i lås, men ligg lite lågt nu ett tag, så ordnar det sig nog på något sätt när tillvaron återgår till det normala igen.
Ha en skön söndag!
/Ingrid

Herr Nilssons Fru sa...

De var ju skit (förlåt uttrycket) att du inte fick flytta till park och natur. Förstår du vill göra något annat, ibland behöver man byta om även inom yrkeslivet. Personligen skulle jag aldrig klara av att arbeta på en skola, tur vi alla är olika :) Jo jag älskar barn, har en hel drös själv, men i skolan blir de för många och för mycket :)
Du är har långt kvar till pension, de kommer fler chanser, den som väntar på något gott.
Men jag förstår din frustration, man blir väldigt besviken när sånt där man hoppas och trott på, inte blir verklighet.

Kramiz

BP sa...

Här blev jag aningen - hur ska jag säga - förvånad. Är såklart jätteledsen för din del som blev besviken att bytet inte blev av, men jag förvånades ändå att du ville byta till just Park&Natur. Nu har jag ju "känt" dig i många år, men du har då aldrig slagit mig som en naturälskare precis, eller en som vill påta i en rabatt. Tänk så lite man ändå känner varandra...

Nu ska du inte gråta gråta över spilld mjölk. Det är historia nu. Du trivs med kidsen och du vet ju inte ens om du sitter löst. Eller det kanske du vet.

Ge inte upp! Det finns ett liv även efter coronaeländet. Du är nog inte ensam om att vara aningen deppig just nu. Än så länge har du ju ett jobb, vilket är ändå bättre än att vara arbetslös som så många har blivit nu.

Ger dig en styrkekram! Håll ut! Som du säger - det blir som det blir.

Ditte sa...

Synd att just detta inte gick i lås. Och det kommer att gå fler tåg. Men visst är det ofta bar att fundera över vad man vill göra, arbeta med här i livet.
Skolelever kommer alltid att finnas och de kommer att behöva en stadig "hand" i sin närhet. Men jag vet också att skolvärlden inte heller alltid är så inspirerande. I varje fall inte om man till 98% som vuxen ska stå för just inspirationen och motivationen.
Men med lite tid så kommer något bra att dyka upp. Å andra sidan begriper jag att den tiden kan kännas lång-
Ha det så bra du kan.
Tankar till dig.

Veiken sa...

Ajaj, vilken osis. Förvaltningarna borde ha större samarbete kan tyckas. Park och Natur hade väl passat dig bra. Tur i oturen är att du trivs med barnen. Rätt som det är ramlar väl något kul i knät på dig! Det gäller arr se upp!
Ha det fint!