lördag 13 juni 2020

Då var det slut...

på läsåret för de flesta ungarna, några får dock gå ett par veckor på sin lovskola sen försvinner även de iväg på sitt sommarlov.
Middagen i onsdags då?
Jo:


Den utföll ju till belåtenhet även om flera av eleverna inte åt så mycket av köttet, de hade nog aldrig hört talas om eller sett ett kött som var tillagat "medium rare"....nån halvtimme till med tilllagning genom "Sous Vide" hade kanske varit att föredra för dem...men en erfarenhet rikare blev de och de tyckte det var kul...det är ju det som räknas.
600 spänn gick kalaset på men delat på oss tre så var det ju inte så farligt.

Budgeten för att laga mat i hemkunskap ligger per elev på...hör och häpna...två kr styck...fast det kanske bara är på vår skola, jag vet inte, tur man har lektioner med teori så man kan kosta på dem 4 kr istället ibland.  ;)

Avslutningen blev ju som den blev i dessa covid-tider, niorna fick sin avslutningslunch iallafall som precis innan start fick förflyttas till gympasalen då en elev spydde i bamba.
Häpp, så kan det gå ibland. ;)

Hoppas nästa års avslutning blir som det brukar istället, detta var inte optimalt...men säkrare var det ju precis som sig bör.

Ha en skön helg nu alla.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Om något oväntat händer får man ta till plan B. Här hade vi avslutning i respektive klassrum och det gick det med.

Även hos oss får några gå i lovskola. Lärarna som nappade får dubbla lönen men jag värderade ledigheten högre :D

Ha en finfin helg!

Ingrid sa...

Jag fick gå i lovskola jag också när jag gick på läroverket. Jag fick ta en matteskurs på somrarna hos NKI-skolan och sedan tenta för att slippa sitta kvar. Jag var för usel i matte helt enkelt.
Öskar dig ett skönt sommarlov!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Vi hade aldrig nån lovskola på den tiden jag gick men det är ju åtskilliga år sen...närmare 100 tror jag! Menar du att hemkunskapen inte får kosta mer än 2:- per elev över året???? Inte klokt, anser jag då förstås...
Ha det nu så gott och var rädda om er!

BP sa...

Lovskola fanns inte när jag gick i skolan, men om den hade funnits så hade matte varit given för mig. Så jag är glad att lovskola inte fanns;-)

Två kronor per måltid - hur går det ihop??????? Åsså hur äter man kött om inte rare eller medium rare. Suck! Men jag såg att ni inte serverade fläskfilé i alla fall;-)

Då är du också snart ledig då eller ställer du upp under lovskolan?

Önskar dig också en skön fortsättning på helgen!

https://dittemitti.se sa...

Fint att det ändå gick vägen med lunchen. Och en ny erfarenhet var det säkert för eleverna. Inte direkt en rejäl budget för HK i er skola. Väldigt lite. Kanske kan något annat ämne få mindre tilldelning nästa år. Eller så få ni tigga pengar utanför ICA till skolans HK undervisning.
Tror nog de flesta avslutningar i år blev annorlunda men nu är det ju sommarlov. I alla fall för de elever som varit på plats och/eller fått G.
Önskar dig också en fin helg.

Ditte sa...

PS Det var jag, Ditte, som skrev kommentaren ovan. Varför det blev så här konstigt vet jag inte.

Ama de casa sa...

Jösses... Två ynka spänn per elev? Lagar dom luft, eller?
Minns när vi skulle göra semlor på hemkunskapen en gång för hundra år sen. Vi klagade på att grädden var sur och då sa fröken:
- Men inte kan vi köpa in ny grädde såhär på en fredag heller!
Undrar om dom hade nån liknande budget för oss ;-)

Det var ju ändå lite "tur" att eleven spydde innan maten intogs... :-)

Ha det gott!