måndag 12 oktober 2020

Lite ledigt kring jul kanske?

 Har suttit och kollat in hur det ser ut med arbete runt jul, har lagt in en semesteransökan för 6 dagar där så man får en sammanhängande ledighet.
Jag har ju ingen sk "ferieanställning" som lärare och några andra har utan har 40-timmars...då blir det ju att jobba även när kidzen har lov.
Arbetade ju alla arbetsdagar runt semestern, hade enbart 4 veckors semester...liksom ingen ide att ta ledigt när man nu ändå inte fick åka någonstans pga "covid-19".
Men nu vill jag ha lite ledigt runt jul...hoppas det går igenom nu bara.
 
Julen ja, lite för tidigt i övrigt att tänka på den antar jag men ändå.

Bästa tiden på året om man frågar mig.
Julskinka och julmust.
Mums.
 
Men nu får det väl bli vila här, stannade ju hemma idag med och jag viker även morgondagen för återhämtning.

Ha det fint alla.


7 kommentarer:

Znogge sa...

Då hoppas jag att din semester blir beviljad för visst är det skönt att få en längre sammanhängande ledighet vid jul.Dessutom så är det bara drygt två månader till julafton.

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Just runt jul är det skönt att vara ledig när "alla" andra är lediga. Hoppas din ansökan går igenom!

Ha det gott!

Herr Nilssons Fru sa...

Håller tummar o tår för att du får ledigt. Jag ska också vara ledig någon dag innan jul o i mellandagarna stänger vi på jobbet så då är alla lediga. Bla har vi lagt in ersättningen för 6 juni som var en lördag i år. Ja i år längtar jag också efter jul - har redig julkänslor.
Det går fort så snart är de jul :)
Kramiz

BP sa...

Vidd jul lär du ju fått börja ditt nya jobb, så jag håller tummarna för dig att du får din ledighet beviljad. Har inte skolorna jullov?
Är ju ingen julig människa förutom att jag gillar julmat såklart. Men julpynt har kommit upp för försäljning nästan överallt redan nu. Å då har vi inte ens haft Halloween...

Ditte sa...

Bra att du vilar dig i form. Och stanna hemma så länge du tycker det behövs.
Ja, julen...Antar att du då har ditt nya jobb. Men klart att du bör få semester. Håller tummarna.
Krya på dig.

Ingrid sa...

Jag hoppas att du får din ledighet beviljad!
Ha en fin ny vecka!
/Ingrid

Susjos sa...

Vi har lagt in våra önskescheman för julen redan, och det ska vara klart den 19/10, så nu håller bemanningen på att justera våra scheman, och det är alltid spännande att se hur de fixar till det (not)! Att få semester runt jul i min bransch, det är nästan lika med noll chans. Kanske man har tur att få det typ var 10:e år eller så, men då har man tur! Såklart kan man söka föräldraledigt i god tid, de kan ju inte säga nej till det, men nu har jag inga småbarn längre...
Vi måste jobba antingen den 23/12, eller 24/12 eller 31/12. De tre nätterna är de "värsta" nätterna att jobba. Jag har lagt in den 23/12 i år, jobbade ju förra årets julafton, men vi får se hur det slutar.

Hoppas att du får din ledighet beviljad!
Krya på dig och ha en fortsatt bra vecka!