lördag 31 oktober 2020

Lördag den 31 Oktober 2020 under Covid-19.


Då är restriktionerna igång igen och här på bussen var det iallafall ganska tomt på folk i torsdags....tacksamt för undertecknad idiot som måste ta sig till och från arbetet varje dag med buss och spårvagn.
Inte varje dag man har det så bra tyvärr, man får vara tacksam för de dagar då det är halvtomma bussar och inte överfullt där folk står och " knör" i gången...tur man arbetar deltid och går hem tidigare åtminstone tre dagar av fem möjliga.

 Min lilla boning då bakom trädet där som väl snart har tappat alla sina löv.
Jag gillar nog hösten trots allt, bara det inte regnar men det gör det ju ganska så ofta här, inte för intet som Göteborg i folkmun här ofta kallas "Blöteborg".
Nu inväntar vi väl då vintern med allt vad det innebär.
Yrkesmässigt är det katastrof med snö då snön ofta hittar vägen in i skolans korridorer men privat älskar jag det, ljuset som uppstår när man har mycket snö på utsidan, riktigt mysigt tycker jag.

Val i USA då om några dagar, har en knepig känsla av att Trump tar hem det där, hoppas den känslan inte blir verklighet..

Ha det bäst nu alla.

 
 
 

 

 


7 kommentarer:

Ingrid sa...

Det blir spännande att se utfallet av det valet!
Ha en fin fortsättning på helgen!
/Ingrid

BP sa...

Att åka kommunalt verkar vara lika illa i Göteborg som i Stockholm, där det är knökfullt mest på bussar och vid t-banan vid centralstationen. Tur att man är pensionär och slipper åka till/från jobbet varje dag.
Snö är ingenting för mig, för i en storstad blir det sällan ljusare då, utan det blir till in gråbrun sörja efter bara några minuter.
Är också rädd för att sittande president ta hem segern igen. Om detta sker kan man verkligen fråga sig vad amerikanerna har mellan skallbenen.
Ja vi får väl se den 3 november hur det går.
Ha en fortsatt fin helg nu!

Carita Liljendahl sa...

Känns lite konstigt att ni inte kan distansjobba.
Eller kanske du gör det ibland. Här blir det allt vanligare.
Ingen vill trängas i tunnelbanor och på bussar. Inte för att vi har t-bana och trängsel i kollektiv trafik i Lovisa... nix - men i Helsingfors har dom ju det.

Ditte sa...


Knepigt med bussar och spårvagnar om man måste åka i rusningstrafik och många måste ju det. Finns ju mängder av jobb där fysisk närvaro är nödvändig. Undrar hur skolan och sjukhusen skulle fungera med distansjobb likaså butiker och de som transporterar oss. I Stockholm är det också trångt mellan varven men mitt på dagen är det bättre.
Hoppas innerligt att "Trumpeten" inte tar hem segern. Men! Frågetecknen är många. Håller tummarna för att han inte gör det. Vore ju katastrof. Hoppas folk i landet i väster begriper det.
Önskar dig en fin helg och ha det så bar du kan.

Ama de casa sa...

Kan du inte plocka hem lamineringsmanicken och jobba hemifrån? ;-)

Jag har inte åkt kommunalt sen Coronan gjorde sitt intåg. Vi har ju gratis busskort inom kommunen, men sen är det ju gångavstånd till det mesta. Blir det längre utfärder till "förorterna" så tar vi bilen.

Med dom kandidater dom har i USA är det lite som att välja mellan pest eller kolera...

Ha det gott!

tanthuset.blogg.se sa...

Jag hoppas också att du har fel i det där sista....4 år av nya mardrömmar!
Jag tror ni slipper snön i år också men jag håller med dig, det är vackert <3
Ha en toppensöndag Micke, hälsa frugan!

Veiken sa...

Det ser ju ganska bra ut på den spårvagnen, men vissa tider tror jag att det är ett elände med massor av människor. Synd att du inte kan jobba hemifrån.
Jag tror att om sittande president får en omgång till, blir det USA:s fall. Alla stormakter ramlar ihop förr eller senare. Tror att USA ligger risigt till nu!
Vi håller tummarna för att Biden och Harris ror hem detta!