söndag 4 oktober 2020

Söndag fjärde Oktober 2020....

 Och här sitter man återigen i köket med sin "Hp" laptop och tänker få ihop ett inlägg på sin blogg.

För visst är det så att jag egentligen yrkesmässigt skulle vilja pensionera mig för gott i skrivande stund, 51 år och känner mig "klar" med arbetslivet....något är nog fel men med tanke på det jag skrev i gårdagens inlägg så vi får väl se hur det bli efter min övergång till andra uppgifter.


Denna bild är från när jag arbetade i skogen med röjning och annat 2010, inte hade jag en aning då att jag skulle börja arbeta på en skola, jag var smal på den tiden och skitsnygg...fast jag kanske minns fel ;)
Det var ett fint halvår eller vad det nu var tidsmässigt, sen gick jag på en utbildning som inte gav något och sen en utbildning till som ledde till min nuvarande arbetsplats.
Underliga äro herrens vägar som min gamla morfar sa en gång i tiden ;)


Gamla Pysen som väntar på andra sidan den där regnbågsbron, ser fram emot den dagen att bli mött av honom och alla andra "fyrbenta" vänner.

Men nu...ha en fin helg alla.

Uppdatering 19:02...Oktober var det ju, inte september men det visste väl alla redan ;)
Tack BP

11 kommentarer:

Znogge sa...

Jag tror att olika yrken sliter på olika sätt. Just nu känner jag mig riktigt trött på allt vad elever och deras konflikter heter. Förhoppningsvis ska det bli bättre tider...

Ha en fin söndag och njut av den!

tanthuset.blogg.se sa...

Oj, här fick jag läsa ikapp för att se vad som hänt....men det känns som om du är rätt nöjd med den nya platsen...Hoppas att du får mer ork men framförallt lust till jobbet...
Jag saknar motivation till det mesta just nu, bloggen inte minst men har lovat mig själv att åtminstone skylta på söndagar...
Ha det så gott det går nu, Micke!

Veiken sa...

Nästan alla jag känner och som arbetar i förskola och skola, är hjärtligt trötta på sitt jobb just nu!
När jag träffar mina gamla kollegor ser dom så trötta ut. Det roliga vi hade finns det liksom inte tid för. Glad att jag slipper.
Jag tror att din nya arbetsuppgifter kommer som en energikick för dig. Jag kan bara önska dig Lycka Till. Du fixar det!!!

BP sa...

Har ju sagt det förut, men det tål att upprepas - lärare, elevassistenter, läkare och vårdpersonal är inga yrken, de är kall.
En sak är dock klar Guldkryckan, du har ändå kommit långt, även om "inriktningen" kanske inte var den du hade tänkt dig.
Dessutom är du aningen för ung att pensionera dig redan, om du inte har ett antal miljoner på banken då;-)
Bilden du lägger upp är hur cool som helst. Den enda skillnaden som jag kan se är att ditt skägg idag är aningen gråare och mera vildvuxet;-) Snygg har du alltid varit:-)
Önskar dig i alla fall en bra början på veckan. Nu kan du ju börja nedräkningen...

BP sa...

Me again: Undrar om du inte ligger efter en månad i tideräkningen i din rubrik;-) Men det var kanske med avsikt;-)

Ditte sa...

Du har haft en tuff tid med jobbet här på skolan och det det tar på allt. Men jag tror och hoppas att du kan återfå en del av arbetsglädjen nu med ett byte.
Knepigt att gå i pension nu kan jag tänka men troligen kan det nu bara bli bättre.
Ha det så bra du kan.

Susjos sa...

Nya arbetsuppgifter, som kanske uppskattas av dej, hoppas hoppas !! Vågar man skriva grattis till nya jobbet?
Jadu, vem vill inte gå i pension? Jag har lite närmare än dej...men tycker det känns låååångt dit! Hoppas jag kan gå tidigare?
Ha nu en bra början på veckan!

Ama de casa sa...

Ombyte förnöjer sägs det ju, och det gäller väl både att byta bransch och arbetsuppgifter?
Själv bytte jag från djurvårdare till programmerare och båda var bra på sitt vis. Men jag gillar nog mitt nuvarande yrke bäst, att vara Ama de casa är inte alls dumt. Utom möjligen då det blir städdagar då ;-)

Ha en finfin start på veckan!

Lotta sa...

51 ett år, då har du många fiiiina år till i yrkeslivet. När det väl är dags kanske du inte vill sluta. Jag har fem år kvar, mina barn tror att jag kommer att jobba tills jag själv hamnar på ett boende. Hoppas verkligen att barnen har fel :D

Gubben sa...

Känner igen det, med bit ihop och gör ditt jobb. Du om någon kommer klara av det!!

Herr Nilssons Fru sa...

Tycker både du och Pysen ser snygga ut :) Pysen ser lite halv full ut dock..hihi. Gå i pension om du har massa pengar så är 51 en bra ålder - men skaffa massa intresse, saker att göra annars blir de nog dötrist att gå hemma. Jag är 10 år äldre än du men har inte börjat tänka pension ännu (fast de e ju rätt nära ..hua. Jag trivs bra i arbetslivet, har ett bra jobb - så där är väl skillnaden på oss. En dag ser du glädjen i knegandet igen. Tror bytet gör dig gott.
Kramiz